Interesse voor fietsdelen groeiende

nieuws

De proef BikeShare 050 heeft een grote interesse voor fietsdelen aangetoond. Dat meldt Groningen Bereikbaar.

Afgelopen zomer is de proef met een deelfietsensysteem afgerond. De deelnemende partijen zijn tevreden over de pilot. Zo’n 75 proefpersonen hebben een half jaar lang het systeem getest. De gebruikers konden de twintig beschikbare fietsen met een app vinden, reserveren en het slot ontgrendelen.

Tijdens de proef bleek dat de app niet altijd betrouwbaar werkte. De gebruikers bij wie de app goed werkte zijn enthousiast over het concept. Ze vonden de deelfiets een welkome aanvulling op hun reismogelijkheden. Organisaties als de RUG en het Alfa-college willen nu op kleine schaal met deelfietsen beginnen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *