Het roze pand is niet meer

Het roze pand is niet meer. Het megalomane gebouw op de hoek van de Grote Markt en Poelestraat is inmiddels met de grond gelijk gemaakt.

Het pand wat bij de vorige editie van Eurosonic Noorderslag nog het decor was van de 3FM studio, moet plaats maken voor Merckt.
Merckt is een combinatie van horeca en wooneenheden.

Deel dit artikel:

  1. Ik vraag me af waarom het een Megalomaan gebouw is? Lijdt het gebouw aan grootheidswaanzin? Bewuste presentator heeft mijns inziens vaker vreemde bewoordingen. Vraag me af of hij de betekenis van het woord ├╝berhaupt kent.

    Jammer dat het een gebouw betreft met op zich een schitterende architectuur, waarvan door slecht onderhoud al jaren niks meer te zien was. En nu wordt het steevast ‘het roze gebouw’ genoemd vanwege een vage actie. In zekere zin vind ik dat oneerbiedig. Bijna 70 jaar dienst doen en dan afgeserveerd worden als het roze megalomane gebouw.

    Ik vind Merckt een geweldig plan, begrijp me niet verkeerd, maar ik vind wel dat we onderhand moeten oppassen niet werkelijk alle gebouwen uit deze periode en het decennium erna maar plat te gooien. Een hoop mensen kunnen de bouwstijl uit die periode niet waarderen, maar ik denk dat de architectonische waarde onderschat wordt. Ooit vindt men het zonde dat er niks meer van over is. Ook dit soort panden hoort bij de geschiedenis van Groningen.

    1. Ik denk dat de presentator te veel reacties op de oogsite leest. Het tweede meest favoriete woord van de monstrumroepers is megalomaan. Dat ga je overnemen als je niet oppast,

  2. zo lelijk was het pand, ze hebben het laten verloederen.
    Laten ze maar een aantal panden slopen in de Guldenstraat, bv voormalig pand scholten writers. dat zijn lelijke panden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *