Categorieën: Sport

Goede tweede helft levert FC Groningen één punt op

FC Groningen heeft zondag op eigen veld een zwaarbevochten 1-1 gelijkspel behaald tegen AZ. Bij rust was de stand nog 0-1.

De Alkmaarders waren in de eerste helft veel beter en scoorden vlak voor het rustsignaal. Een schot van Jahanbakhsh belandde via de paal achter de uitblinkende doelman Sergio Padt.

In de tweede helft speelde FC Groningen een stuk agressiever. Mimoun Mahi benutte in de 53e minuut een penalty, nadat Doan in het strafschopgebied tegen de grond was gewerkt door Wuytens.

FC Groningen staat door de remise nu twaalfde, met 9 punten uit 8 duels.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Redelijk potje. Doan top, Idrissi helaas weinig overtuigend, maar had ook een vreselijk sterke back tegenover zich (Svenson of zoiets).

    Jammer dat Faber geen Antuna inbracht. Angst om te verliezen helaas groter dan wil om te winnen. Maar met het Grunn publiek dat hysterisch reageert op een verliespartij is dat wel te begrijpen.

    Reis ook een topper in wording. Over toppers gesproken; Sorloth speler van het maand in Denemarken.

    • Svenson en Jahanbaks? AZ heeft eigenlijk gewoon de sterkste rechterkant van de eredivisie. Hoewel die rechtsback van Utrecht er zeker ook mag zijn.

    • Dat zegt meer over de Deense competitie dan over Sorloth,iedereen heeft kunnen zien dat hij bij Groningen er niet veel van bakte en dat kwam vooral door zijn totale gebrek aan handelingssnelheid en loopvermogen.

      • Gebrek aan loopvermogen en handelingssnelheid?

        Het niveau van een groot deel van Groningen supporters; "Lang, dus slungel, dus traag". Als ze beter door die zuur-negatief doppen keken, hadden ze gezien Sorloth qua loopvermogen een Thierry Henry-achtige versnelling had.
        Maar ja, Groningen "supporters", weten als binnen enkele wedstrijden dat een aanwinst/eigen talent niets is. En vinden het argument "moet een profvoetballer maar tegen kunnen", een steekhoudend argument om eigen spelers uit te fluiten. Sad.

        Het enige gebrek bij Sorloth was (vooral op het eind) een gebrek aan zelfvertrouwen. Het fundament voor elke prestatie.

        Op YouTube zijn de huidige goals van Sorloth te vinden. Demarrage op zijkant vanaf middenlijn, via bal achter standbeen back uitkappen, en dan Arjen Robben stijl hem in de goal krullen. In dezelfde wedstrijd scoort ie nog eens, en geeft wederom op volle snelheid met buitenkant links (vanaf rechtervleugel) een panklare assist op medespelers die hem binnenkopt.

        (Midtyland zou in de eredivisie om het kampioenschap meedoen)

      • Hilarisch,Henry vergelijken met Sorloth,bij Groningen was Sorloth gewoon puur slecht en dat heeft iedereen kunnen constateren behalve jij.Hij is niet voor niets bij Groningen weggegaan.En Midtyland (stadion 12.500 en het budget van een middenmotor in Nederland) meedoen om het kampioenschap in Nederland maakt je opmerking nog lachwekkender.

      • Zat vorig jaar daar waar ze tijdens de wedstrijd inlopen. Sorloth heeft een top die in de buurt ligt van Antonia. Wat begrijp je trouwens niet aan 'achtig'? Zeg niet dat hij Henry had bijgehouden, maar het scheelt niet veel.

        Maar ja, ik heb het met een gemiddelde Groningen "supporter" van doen. En die kijkt niet, maar "weet" vanuit zijn negatieve denkkader "lang, dus slungel, dus traag".

        Midtyland speelt volgens mij vaker Europees dan pak-em-beet Feyenoord. Komen voorrondes wel door. Dus ja, dat zou gewoon een top 4 club zijn. 12.500 toeschouwers? Wat zegt dat? (IJsland heeft nog geen 400.000 inwoners en plaatsen zich vpor het WK).

        Ik heb zo weinig verstand van voetbal dat toen iedereen Kostic (geblondeerde tijdperk) had afgeschreven, al een grote toekomst toedichte. In een reactie op de site van OOGTV.

        Tibbling zag ik ook voor veel geld vertrekken. Niet gebeurd. Volgens mij mentaal veel te kwetsbaar voor topvoetbal. Gevalletje Hoogstrate. Komt bij Brondby (Denemarken) niet aan de bak. Jammer genoeg.

      • Wanneer je maar een hoop roept dan komt er vanzelf wel een keer een voorspelling uit.
        Dat Sorloth een topspits zou zijn is wel een verrassend standpunt. Het bleek niet uit zijn periode bij Gronngen.
        De Deense competitie stelt helemaal niets voor, afgeschreven voetballers uit Nederland gaan er spelen. Dat zegt genoeg.

  • Kennelijk was het weer niet mogelijk om een fatsoenlijke eerste helft te spelen. Nu was er veel geluk en een goede keeper nodig om te overleven. En dat tegen een tegenstander die ook niet bepaald indrukwekkend is. Dat lijkt me een erg wankele basis voor een acceptabele klassering.

Recente berichten

Meisje ten val in Haren en komt met voet bekneld te zitten in fietswiel

Een meisje is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Kerkstraat in Haren. Dat…

1 uur geleden

NK Jeugdschaken strijkt neer in Hoogkerk: “Het moet zo stil mogelijk zijn in het gebouw”

Hoogkerk is tijdens de meivakantie het mekka voor de Nederlandse jeugdschakers. Zaterdag begon het Nederlands…

2 uur geleden

Ondanks ontbreken grote vrijmarkt toch een feestelijke dag in Beijum

In de wijk Beijum was er de afgelopen jaren veel belangstelling voor de grote rommelmarkt.…

4 uur geleden

Topdrukte bij de bakkers: “We verkopen 10.000 oranjetompouces, het is een gekkenhuis”

Het is topdrukte zaterdag bij de bakkers in de gemeente. In Ten Boer zijn de…

6 uur geleden

Brand in meterkast zorgt voor schade in woning Oosterparkwijk

In een woning aan de Lindenlaan in de Oosterparkwijk heeft zaterdag aan het einde van…

6 uur geleden

Koningsnacht in Stad zonder incidenten verlopen: “Avond kwam wel laat op gang”

Koningsnacht 2024 is zonder incidenten verlopen. Dat laten de gemeente Groningen en de politie weten.…

7 uur geleden