Categorieën: Sport

FC Groningen snakt naar zege tegen Sparta

FC Groningen maakt zich op voor het uitduel met Sparta Rotterdam. Dat doet het vermoedelijk met Todd Kane en Uriel Antuna in de basis. Groningen verloor vorige week met 1-0 van Willem II en staat op een teleurstellende dertiende plaats. 

In de competitie loopt het niet lekker en doordeweeks werd de FC door Roda JC ook nog uitgeschakeld in de beker. Groningen beleefde sowieso al een roerige week, want na de verloren wedstrijd voor de competitie tegen Willem II werden aanvallers Mimoun Mahi en Oussama Idrissi uit de selectie gezet.

Sparta staat één na laatste, maar Groningen heeft het dit seizoen lastig tegen op papier mindere tegenstanders. Zo werden er ook al punten verspeeld tegen VVV-Venlo en NAC Breda. Bij verlies in Rotterdam komen de Spartanen met negen punten op gelijke hoogte met FC Groningen. De aftrap is zondag om 14:30 uur op Het Kasteel.

Rob Willems

Bekijk reacties

    • Nijland, hoeveel die ook voor de club betekent, lijkt het niet te leren.

      Als hij het verwachtingspatroon bijstelt, heeft een groot deel van de supporters daar wel vrede mee. Hij zou er goed aan doen te communiceren dat de situatie op die van het begin van de eeuw lijkt.
      Met dit verschil dat het startpunt waarvan af er opgebouwd gaat worden, veel gunstiger is.

      Financieel gezonder, sportief gezien de achtste club van Nederland, een mooi topsportcentrum, en minstens evenveel eigen talent als in de tijd van Gregor van Dijk, Van Gessel enzovoort. (Hoewel daar ook het nodige talent bij zat). Verder zijn we van Jeltema af, en weten we wat het tactische recept voor enthousiasme bij het publieke is: 442GTPV.

      Dus volgende zomer communiceert Nijland: met het aantrekken van wat meer ervaren winnaarstypen, en doorbreken van onze talenten, gaan we een frisse nieuws start maken. Play offs zijn dit jaar geen doelstelling, maar we laten ons graag door een hechte eenheid van strijders verrassen. En daarom is niet langer betreft de Hollandse School, maar de IJslandse School een belangrijke inspiratiebron voor ons niet meer in beton gegoten technisch beleidsplan.

  • Zie ik daar bij (1 minuut 11 seconden) Groninger nu weer Jenssen met allerlei aanwijzingen volstoppen. Opbokken met die gast. Leuke trainer voor Oranje Nasau of TKB.

    Groninger out. Gall en/of Drent in.

  • Wel bijzonder hoe sommige Nederlanders hn eigen voetbalcultuur verloochenen. Successen zijn er bijna altijd geweest door clubs die aanvallend en gebaseerd op techniek speelden.
    Het zou wel erg dom zijn om te kiezen voor een cultuur die vooral de fysieke kant benadrukt.
    Ik snap dat teams die wat minder draaien ineens hn hele cultuur ter discussie stellen maar het is een heilloze en opportunistische weg die het niet beter maakt.
    Het lijkt me logisch dat Groningen gewoon blijft kiezen voor spelers met de nodige technische bagage die verzorgd voetbal kunnen laten zien. Op een Nederlandse variant van kick and rush zit niemand te wachten.

    • Feyenoord heeft er toch vele successen me behaald. Strijdlust kan wel degelijk een cultuur zijn bij een club en wordt ook in de jeugd al meegegeven. Lijkt er alleen op dat Groningen zo niet meer opleidt. Robben was er het uitstekende voorbeeld van. Steengoeie voetballer, maar vooral op doorzettingsvermogen. Heeft ook helemaal niets met kick and rush te maken.

      • Jeroen.

        Helemaal gelijk. Robben heeft een ongekende bek-op-stuur-mentaliteit. Echt een topper.

        Strijdlust was een belangrijk onderdeel van het Totaalvoetbal. Met Van Hanegem en Neeskens voorop werd er snoeiharde pressing gespeeld. Vrijwel alle andere nationale elftallen vreesden confrontaties met Nederland.

        Dus terug naar de beginjaren van de Euroborg. Met gif, ausdauer en onverbeterlijkheid een tegenstander bij de strot grijpen, en niet meer los laten. Ben je alle clubs in de Euroborg de baas.

        Wat heb ik genoten toen Red Bull Salzburg met een totale pressing dat clubje uit Amsterdam het veld afveegde. En hoe Arjen Robben met zijn Bayern München het technisch en tactisch nog een slag betere Barcelona thuis en uit alle hoeken van het stadion liet zien.

        Wat mij betreft wordt er dan ook meer in in landen met winnaarscultuur naar jeugd gescout. Duitsland, Australië en de VS bijvoorbeeld.

        Klaar met de getatoeëerde narcistische watjes die in de eredivisie de dienst uit denken te maken.

        Maar ja Nijland. Die blijft zich achter ik "kan alleen maar reclameborden verkopen" verschuilen. En ondertussen met loon en aan Groningen gekoppelde bv-tjes een paar ton opstrijken. Het is zeker niet alleen uit clubliefde voor de FC dat hij er zit. Hij heeft veel betekent voor ons, maar ik denk dat het mooi is geweest.

        Eens kijken of straks tegen de Club van Rotterdam de spelers van de FC, weer volgepropt met instructies (van de nobody Marcel Groninger) aan de wedstrijd beginnen. En dan na een achterstand, die achterlijke uit knvb-boekjes komende prietpraat van zich afgooien, en weer de tweede helft sterker zijn en terugkomen.

      • Vergeleken met de successen van het Nederlands Elftal en Ajax stellen de successen van Feyenoord natuurlijk niet erg veel voor.
        De meeste eredivisieteams willen graag verzorgd voetbal spelen en hebben daar relatief vaak meer succes mee dan met het voetbal dat Feyenoord liet zien. Voorbeelden zijn bv. Pec Zwolle, Heracles, AZ, Heerenveen. Dat waren/zijn teams waarbij verzorgd technisch voetbal volgens de Nederlandse school tot successen heeft geleid.
        Ik zou dit culturele aspect van voetbal koesteren en niet kiezen voor een spelstijl waarbij de fysieke kant veel meer aandacht krijgt.

Recente berichten

Komende dagen geen treinverkeer mogelijk naar Zwolle vanwege bouw loopbrug Passerelle

Treinreizigers richting Zwolle en verder moeten de komende dagen rekening houden met extra reistijd. Door…

1 uur geleden

Container tegen gevel gebouw in lichterlaaie, forse rookontwikkeling

Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…

2 uur geleden

Jonathan van Dorssen flink op schot: GVAV geeft GRC Groningen pak slaag

“Het was een heerlijke middag, maar ik kreeg wel heel veel vrijheid”, aldus GVAV aanvaller…

4 uur geleden

SC Stadspark dieper in de zorgen, Groninger Boys klopt kampioen Peize

SC Stadspark verloor in de tweede klasse I van het zondagvoetbal en raakte dieper in…

4 uur geleden

Partij voor het Noorden ontstemd over opstelling College: “Waar doen we als raad nog toe?”

De fractie van Partij voor het Noorden is zwaar ontstemd over het besluit van het…

5 uur geleden

Zo’n 25 mensen springen op eerste dag in het water in Hoogkerk: “Het wat koudere weer deert ze niet”

Openluchtzwembad Hoogkerk is zondagmiddag geopend. Ondanks de overwegend bewolkte dag waren er genoeg mensen die…

5 uur geleden