Donar wint thuis van Amsterdam

sport
foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie

Donar heeft de eerste thuiswedstrijd van de nieuwe basketbalcompetitie gewonnen. Na het verlies in en tegen Leiden wonnen de Groningers donderdagavond overtuigend met 88-55 van Apollo uit Amsterdam.

Donar leek al in het eerste kwart gemakkelijk af te rekenen met de bezoekers bij 20-9, maar door 8 punten achter elkaar kwamen de Amsterdammers toch terug. Aan het eind van het kwart was het 25-17. Bij rust was Donar verder uitgelopen, tot 49-34. In de tweede helft speelden de Groningers nog beter, terwijl Apollo maar moeilijk tot scoren kwam. Aan het eind van het derde kwart maakt de 16-jarige en 2.02 meter lange Rienk Mast zijn debuut. Hij kreeg uiteindelijk ruim 9 minuten speeltijd en maakte daarin 2 punten. De tussenstand na drie kwarten was 66-42. In het laatste kwart speelden vooral de jeugdspelers van Donar en Apollo tegen elkaar.

Topscorers bij Donar waren Evan Bruinsma met 17 punten, Thomas Koenis met 15 punten en Brandyn Curry met 14 punten.

Donar staat nu op de vijfde plaats in de Dutch Basketball League met 2 punten uit 2 wedstrijden.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *