Donar verslaat Le Portel in Leek

Donar is het nieuwe Europese avontuur in de FIBA Europe Cup begonnen met een overwinning. In Sportcentrum Leek waren de Groninger basketballers woensdagavond te sterk voor ESSM Le Portel uit Frankrijk: 77-72.

Al in het eerste kwart bleek Donar goed partij te kunnen bieden aan de tegenstander, wat resulteerde in een 21-17 tussenstand na 10 minuten. Vooral de prima verdediging leidde tot maar weinig punten voor Le Portel in het tweede kwart. Bij rust was het 45-31. Na drie kwarten was het verschil nog steeds 14 punten: 64-50. De beginfase van het vierde kwart was Donar: de ploeg van coach Erik Braal was na 4 minuten uitgelopen tot 75-57, maar daarna stokte de productie. Le Portel maakte een 0-12 run, maar de wedstrijd werd niet meer uit handen gegeven.

Topscorers bij Donar waren Drago Pasalic met 20 punten en Brandyn Curry met 17 punten.

De volgende wedstrijd voor Donar in de Europe Cup is tegen Bosna. Die wedstrijd wordt op 25 oktober gespeeld in Sarajevo.