Donar verliest van Leiden

Donar is de competitie zaterdagavond gestart met een 75-63 uitnederlaag in Leiden tegen ZZ Leiden.

Twee dagen na het verlies van de wedstrijd om de Supercup bleek Donar nog niet bekomen van het zware Europese avontuur. Het eerste kwart ging nog gelijk op (17-17 na 10 minuten), maar daarna stortte de ploeg van coach Erik Braal in. Donar wist in het tweede kwart slechts 6 punten te maken, terwijl Leiden maar door bleef scoren. bij rust stonden de Groninger basketballers al achter met 41-23. In de tweede helft kon Donar de achterstand niet ombuigen. Na drie kwarten was het verschil nog steeds 13 punten (57-45), en ook in het laatste kwart werd het verschil niet kleiner.

Topscorers bij Donar waren Brandyn Curry met 15 punten, Drago Pasalic met 14 punten en Evan Bruinsma met 11 punten.