Debat over situatie Eikenlaan en Eendrachtskade

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

De SP, 100% Groningen en de Partij voor de Dieren hebben voor woensdag een actualiteitendebat in het stadhuis aangevraagd. Reden is de nieuwe verkeerssituatie bij de Eikenlaan en Eendrachtsbrug.

Het OV-cliëntenplatform meldt dat Q-link lijnen hun treinaansluitingen veel vaker missen en dat bussen op de Eikenlaan tijdens de spits soms tien minuten vertraging oplopen. Daardoor missen passagiers hun aansluitingen in de regio. De onvrede van de passagiers komt bij de buschauffeurs terecht. Zowel aan de Eikenlaan als Eendrachtskade vindt forse filevorming plaats en dat levert voor fietsers gevaarlijke situaties op.

De drie partijen willen dat het college met het nemen van maatregelen niet wacht tot het einde van de proefperiode. Ook willen ze weten of de gemeente contact heeft met de politie, hulpverlening, OV-bureau en bewonersorganisaties over de situatie.

Deel dit artikel:

 1. Hou toch op met het pamperen van studenten. Geef op de universiteit en de Hanzehogeschool eens een college verkeersregels. En handhaven van verkeersregels is een tweede speerpunt.

  1. Houd toch eens op met het pamperen van automobilisten . Geef ze een college verkeersregels en verkeersgedrag . En handhaven van verkeersregels is een tweede speerpunt

   1. Beste Werner, doe je ogen eens open en ga eens kijken op de Eikenlaan en de Zonnelaan en bij het winkelcentrum Paddepoel: Fietsers die massaal door rood rijden, tegen de rijrichting in op fietspaden rijden , over de stoep fietsen, ’s avonds zonder licht. Vind jij dit normaal?
    Ik wil automobilisten helemaal niet pamperen maar ga voor veiligheid van alle weggebruikers. Helaas is er een categorie fietsers die blijkbaar denkt: de automobilist is toch altijd strafbaar; ik doe waar ik zin aan heb.

   2. Werner.

    Heb jij misschien een luxe uitgevoerde bakfiets? En kan ik die met enige regelmaat lenen? Mijn pa moet namelijk vaak in het ziekenhuis zijn.

    En wil jij ‘s-winters mijn schoonmaakwerk even overnemen? Vanaf 05:45 (met wat materiaal) dagelijks ongeveer vijfentwintig kilometer op de fiets over beijzelde straten.
    Maak er maar 05:30 van, ondanks autootje pesten van GroenBourgeoisie ben ik ‘s-ochtends binnen tien minuten bij mijn eerste pand, terwijl ik met een fiets daar zeker een kwartier langer over doe.

   3. Beste Jan, doe je ogen een open en ga een kijken in de binnenstad op de vismarkt, Zuiderdiep en A-brug. Automobilisten die massaal rijden op plekkem niet mag, tegen het verkeer in en parkeren op plaatsen waar dat verboden is. Vanmiddag nog een auto tegen het verkeer in op Lage der A, en daarvoor zag ik iemand keren op de Vismarkt. Verder nog zeker 3 andere auto’s gekke capriolen zitten uithalen, in 5 minuten tijd. Automobilisten houden zich massaal niet aan regels en zetten daarmee constant gevaar voor andere verkeersdeelnemers. Daar moet echt iets aan gebeuren. Ik zeg: Binnenstad autovrij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *