Daling WW in stad blijft doorzetten

nieuws
Foto: Gerrit de Haan

De daling van het aantal WW uitkeringen blijft ook in Groningen doorzetten. De stad telde in september bijna 4200 werklozen, bijna 150 minder dan vorige maand. Ten opzichte van vorig jaar zijn het er 700 minder.

De provincie telt ruin 12.500 WW-uitkeringen, dat ruim 4% van de inwoners. Het aantal WW-uitkeringen in de provincie nam in september af met 458. De daling vond plaats in alle drie de noordelijke provincies. Ook de afname van WW-uitkeringen ten opzichte van vorig jaar deed zich overal in het Noorden voor. In Nederland kwam het aantal WW-uitkeringen eind september uit op 350.810. Dat is 3,9% van de beroepsbevolking.

Door de aanhoudende economisch groei verliezen minder mensen hun baan en vinden WW’ers vaker werk.  Er wordt meer verkocht bij webshops en klanten hebben via internet contact met leveranciers. Er is dus meer werk beschikbaar bij callcenters.

Deel dit artikel: