Champions League-avontuur Donar voorbij

Foto Gerrie van der Boom FotoKlick Fotografie

Het Champions League-avontuur van Donar is voorbij. Maandagavond verloren de Groninger basketballers de returnwedstrijd in Madrid van Movistar Estudiantes. Daar was wel een verlenging voor nodig: 77-69.

Al in het eerste kwart bleek Donar in Madrid wederom opgewassen te zijn tegen de Spaanse ploeg, ook al miste Donar de geblesseerde Arvin Slagter. Na 10 minuten was het verschil slechts 3 punten: 23-20. Drie minuten voor rust kwamen de Groningers zelfs op voorsprong (36-38), maar daarna had de thuisploeg een sterke fase, en bij rust was het 47-40. Het derde kwart was voor Donar: 58-58. In de eerste drie minuten van het laatste kwart werd er niet gescoord, en de kwartuitslag 7-7 leverde de stand 65-65 op na 40 minuten basketbal. Pas in de verlenging bogen de Groningers voor de Spaanse ploeg.

Topscorers bij Donar waren Brandyn Curry met 15 punten (ook 9 rebounds en 9 assists) en Drago Pasalic met 13 punten. Donar gaat nu verder in de Europe Cup.