Categorieën: Nieuws

Bouw Groninger Forum op schema

De bouw van het Groninger Forum ligt helemaal op schema, ook financieel. Dat schrijft wethouder Paul de Rook aan de gemeenteraad.

De sloop van het roze hoekpand is afgerond, de Zuidwand van de Nieuwe Markt ligt ook op schema. De totale kosten van het project zijn nog steeds begroot op 270 miljoen.

Dit jaar nog wordt het hoogste punt bereikt.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Je zult toch uit eigen zak moeten bijpassen De Rook ivm de exploitatietekorten. Heerlijk is dat hé .. miljoenen uitgeven aan een project, dat in de toekomst als een molensteen om onze nek gaat hangen. De hoofdrolspelers straks gevolgen.. Die gaan wel weer terug naar een Drenthe, De Randstad en een Friesland.

    En geloof me .. de eerste 3 jaren wordt het een daverend succes uit nieuwsgierigheid. Daarna begint de ellende.

    • Ah, het indekken is al begonnen.

      Krijg meer en meer de indruk dat het toch gaaf gaat worden. Niet alleen het Forum maar ook het plein eromheen. Wordt nog wel eens wat, die Stad.

    • Het plein wordt een fiasco. Klein, winderig en omringd met architectuur waarvoor men zich in plaatsen in de Noordoostpolder en Flevopolder zich nog voor zou schamen.

      Hoop niet te vroeg dement te worden. Want dan maak ik de sloop van het MONSTRUM nog wel bewust mee.

      • Kinderachtige reactie van een slecht verliezer. Het Forum staat er nog net zo lang als de Olle Grieze er staat. Het pleintje wordt een gezellig stukje binnenstad.

        • Voor de Happy Few zeker. Vindicatters die even komen buurten op het pleintje. Jouw calculatie van 270 miljoen staat niet overeind. Ook een misselijkmakend stukje politiek door de NAM erbij te betrekken. En zo de verantwoordelijk van zich af te laten schuiven met deze fiasco. Klopt! Het waren de partijen PvdA GroenLinks en de SP die het voortouw daarin hebben getrokken. Maar D66 heeft dit met verve verdedigd in de jaren daarop.

          Het is een walgelijk gebouw. D'olle Grieze is nu al niet meer zichtbaar vanuit de richting damsterdiep/europaweg.

          • Otto moet jezelf ook wel eens een terrasje gunnen in plaats van de hele tijd maar te lopen zaniken over hoe slecht je het wel niet hebt.

      • Alcohol in het hoofd gieten. De manier voor de (cultuur-)katholiek om met geestelijk ongemak (als bijvoorbeeld knagend geweten) om te gaan.

        Tijd om tribunaal voor types cultuur-marxisten als Rem Koolhaas op te richten. Door vernietiging van de relatief weinige historische bebouwing die wereld rijk, willen ze geschiedenis uitwissen. Om zo tot een nieuwe realexisterende socialistische Mensch te komen.
        Koolhaas, Ypke de Waanzinnige, Aren de Rooij en Van der Schaaf? Geen verschil met Ceaucescu. Indien nog in leven oppakken en berechten.

      • Je zou eens 'De Correspondent' moeten lezen mbt tot een artikel eergisteren. Hoe erg het is gesteld met de armoede in Nederland en Groningen in het bijzonder. Vanochtend las ik op Oog, mijn dagelijkse actuele update ;-) dat het aantal WW uitkeringen wederom is afgenomen. De definitie daartoe is enorm veranderd, waardoor je dit ook maar met een korreltje zout tot je moet nemen. Leuke propaganda voor de politiek, dat nergens op slaat. Ondertussen vloeien de miljoenen enorm in Groningen met dit soort projecten.

        Wij, oerbewoners van Groningen zijn het volk Marc. Daar dient mee overlegd te worden!

  • Laten we Paul ook even vragen als hij zijn handen in het vuur durft te steken voor die 270 miljoen.
    Paul is tevens lid van de partij dat continue draait en haar principes in de vuilnisbak gooit,maar dat willen de stemmers van d'66 blijkbaar graag,lekker met de kont omhoog naar de d'66 kijken.

    • Op de slippen van die griezel Pechtold gekozen worden, en dan als niet-Groningse student maar even een historische stad financieel en stedenbouwkundig slopen. Je moet de zelfoverschatting maar hebben.

      Dat ie uit Drenthe komt is wat mij betreft het enige wat hem als persoon in zijn voordeel spreekt. Goed volk. En Groningen is een Drentse stad.

    • 270 miljoen is het hele project inclusief nieuwe oostwand en aardbevingsbijdrage van de NAM. Hij hoeft er zijn handen niet voor in het vuur te steken. Dit is al besloten voordat hij ook maar in de gemeenteraad zat. Ik denk niet dat hij aan de onderhandelingstafel in Den Haag zat dus dat kun je hem ook niet kwalijk nemen.

  • Wat weer een kleinzielig gezeur van al die verliezers die niet goed kunnen verkroppen dat het referendum over dit project niet een voor hun gewenst resultaat had en dat de politike partijen die voorstander van het Forum zijn een zeer royale meerderheid hebben gehaald bij de daaropvolgende verkiezingen.
    De tegenstanders van het Forum zijn, althans het deel wat hier op dit forum rondhangt, zeer slechte verliezers.

    • Dus jij vindt de honderden miljoenen een kleinzielig gezeur. De exploitatietekorten verhalen we wel op jouw portemonnee. LOL.. Stond het ergens in een verkiezingsprogramma? Bijna net zo erg als de afschaffing dividendbelasting.

Recente berichten

Komende dagen geen treinverkeer mogelijk naar Zwolle vanwege bouw loopbrug Passerelle

Treinreizigers richting Zwolle en verder moeten de komende dagen rekening houden met extra reistijd. Door…

52 minuten geleden

Container tegen gevel gebouw in lichterlaaie, forse rookontwikkeling

Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…

2 uur geleden

Jonathan van Dorssen flink op schot: GVAV geeft GRC Groningen pak slaag

“Het was een heerlijke middag, maar ik kreeg wel heel veel vrijheid”, aldus GVAV aanvaller…

4 uur geleden

SC Stadspark dieper in de zorgen, Groninger Boys klopt kampioen Peize

SC Stadspark verloor in de tweede klasse I van het zondagvoetbal en raakte dieper in…

4 uur geleden

Partij voor het Noorden ontstemd over opstelling College: “Waar doen we als raad nog toe?”

De fractie van Partij voor het Noorden is zwaar ontstemd over het besluit van het…

5 uur geleden

Zo’n 25 mensen springen op eerste dag in het water in Hoogkerk: “Het wat koudere weer deert ze niet”

Openluchtzwembad Hoogkerk is zondagmiddag geopend. Ondanks de overwegend bewolkte dag waren er genoeg mensen die…

5 uur geleden