Categorieën: Nieuws

Bemiddelingspoging winkelcentrum Paddepoel strandt

De bemiddelingspoging rond de uitgedeelde boetes voor winkeliers in winkelcentrum Paddepoel is gestrand. Bemiddelaar Koos Nauta zocht een oplossing voor  het conflict tussen winkeliers en de vereniging van eigenaren die boetes op legt aan winkeliers die niet op zondag open gaan.

29 Winkeliers van de in totaal 80 winkels waren daar gisteravond bij elkaar om te praten over het voorstel van de bemiddelaar. Zij verworpen het voorstel. Hij wilde een verruiming van de mogelijkheden om ontheffing te krijgen voor de verplichte maandelijkse zondagsopening maar de winkeliers hadden daar geen vertrouwen in. De uitgedeelde boetes blijven staan maar als een ondernemer een ontheffing krijgt voor de verplichte zondagsopening zou de boete opnieuw bekeken worden.

Uit een enquête bleek dat de winkeliers voorstander zijn van de donderdagavondopening, de helft van de winkeliers wil ook open op zaterdagmiddag tussen  vijf en zes.

 

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Misschien moeten die winkeliers die niet op zondag open willen,
    maar dreigen hun winkel geheel te sluiten, en zich buiten het WCP
    te vestigen.
    Als iedereen meedoet, zal het een leuk gezicht zijn in het winkel-
    centrum.
    Wordt het een leuke gatenkaas.

  • gewoon boetes kwijtschelden en geen nieuwe boetes meer opleggen. En winkeliers zelf laten besluiten of ze op zondag open willen. Het is geen hogere wiskunde of iets dergelijks

  • Wanneer wordt die vreselijke VvE nu eens het zwijgen opgelegd? Het is toch volkomen van de zotte, dat winkeliers worden verplicht op de Rustdag (Zondag) hun winkel te openen. Weg met die ongelovige VvE troep!

  • Vastgoedjongen en voorzitter van de Vereniging van Eigenaren Paul Beeres die als een stalinistisch dictatortje (o ironie) de vrije ondernemers probeert te reduceren tot loopjongens van het grote geld.

    Een winkelSTICHTING (géén vereniging met leden dus) die beweert namens alle winkeliers te spreken maar vooral intrigeert. De oud-voorzitter van deze stichting, Erwin Brink van viswinkel Pasèl, heeft zijn winkel sterk kunnen uitbreiden. De huidige voorzitter, Hans Gestel van Jamin, verhuisde vlak na zijn aantreden naar dezelfde drukke 'zijstraat' in het winkelcentrum als de visboer en ging ook uitbreiden. Uiteraard geheel toevallig. Net als de uiterst welwillende houding van de VvE tegenover deze twee en hun uitbreidingsplannen.

    En ten slotte een groep van kleine(re) vrije ondernemers versus een groep grote winkelketens die alleen maar op kwantiteit inzetten.

    De slangenkuil is compleet en dit intrigeert en ettert nog jaren door. Zeker met een schuwe wethouder op de achtergrond die notabene voorstander van het handhaven van de boetes blijkt te zijn. Alsof dat tot nu toe geholpen heeft! Maar goed, de wethouder is van VVD-huize en daar zit het vastgoed in het DNA.

    • puur onprofessioneel gedrag van Van Keulen, je zou het zelfs onvolwassen kunnen noemen. Dat je van een ondernemerspartij bent hoeft niet te betekenen dat je gezond verstand opzij moet schuiven

      • "Gezond verstand" opzij schuiven ?
        Dat kan helemaal niet.
        Moet je eerst "gezond verstand" hebben....

    • Beste Jan
      Visspecialist pasèl heeft niets met deze kwestie te maken. Ik was ver voor dat dit begon te spelen al weg. Ik ben al jaren uit het bestuur. Mede door de vve! Ik ben fel tegen boetes en verplichte openingstijden. Onze uitbreiding heeft daar niets mee te maken . Die is puur ontstaan door het wegvallen van de schoenmaker. Wat triest genoeg is. Niet zomaar mensen gaan beschuldigen! . Ik ben het totaal niet
      eens met de gang van zaken . Zoals ik ook heb aangegeven in de enquête. Soms is het handig om eerst met mensen te praten voordat je zulke beschuldiging uit!
      Vriendelijke groet Erwin Brink

Recente berichten

Donderdag begint zonnig, maar eindigt mogelijk met regen- of onweersbui; daarna langzaam wat minder warm

Het zonnige en warme weer van de afgelopen dagen kent aan het eind van donderdagmiddag…

50 minuten geleden

Mogelijk oplossing voor bewoners Betonbos: “We gaan in gesprek met provincie”

Er is mogelijk een oplossing voor de bewoners van het Betonbos. Dat heeft wethouder Rik…

60 minuten geleden

Gemeente gaat onderzoek doen naar kabelgoot om elektrische auto’s op te laden met zonne-energie

De gemeente gaat onderzoeken of het mogelijk is om kabelgoten in te zetten waarmee huiseigenaren…

3 uur geleden

Gemeente schiet extra uitvoeringskosten inburgering zelf voor: ‘Verantwoordelijk voor wettelijke taken met te weinig knaken’

De gemeenteraad heeft woensdagmiddag ingestemd met het aanstellen van vijf nieuwe personeelsleden voor Thuisin050, de…

3 uur geleden

Deel ringweg voor Geheugenpaviljoen wordt niet gesloopt: “Inspraak kan soms heel duur zijn”

Het gedeelte van de zuidelijke ringweg dat mogelijk in de toekomst gebruikt gaat worden voor…

3 uur geleden

Donar kansloos ten onder in Den Bosch

Donar heeft woensdagavond de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de…

3 uur geleden