Uitgaansgebied vuurwerkvrij tijdens jaarwisseling

nieuws
Foto: Michel Eising - 112groningen.nl

De volledige gemeenteraad staat achter het besluit van het College om de uitgaansgebieden tijdens de jaarwisseling vuurwerkvrij te maken. 

Het betreft hier de Poelestraat, Peperstraat, Gelkingestraat, Grote Markt en Vismarkt. Hier wordt een vuurwerkverbod geïntroduceerd vanwege de drukte tijdens oud en nieuw, het vuurwerk zou teveel gevaar opleveren. GroenLinks heeft geopperd om de gehele binnenstad vuurwerkvrij te maken, maar dit zou niet te handhaven zijn.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid brengt binnenkort een rapport uit over de veiligheidsrisico’s van vuurwerk in de binnenstad. Wanneer dit rapport is afgerond wil de gemeente verder nadenken over hoe ze in de toekomst wil omgaan met vuurwerk.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *