Taxi’s geweerd van busbaan Koeriersterweg

De busbaan langs de Koeriersterweg wordt gesloten voor taxi’s. Dat heeft het stadsbestuur besloten.

Uit onderzoek is gebleken dat taxi’s vaak sneller over de busbaan rijden dan de maximaal toegestane 30 km per uur. Dat veroorzaakt geluidsoverlast bij omwonenden, vooral bij de brug over de Paterswoldseweg.

De gemeente had eerder de taxibedrijven een brief geschreven met het verzoek om zich aan de rijsnelheden te houden. Nu dat onvoldoende helpt, komt er een verbod voor taxi’s op die busbaan. Sommige taxi’s reden daar wel 80 km per uur .

Ook niet alle bussen houden zich aan de maximum snelheid. Het stadsbestuur heeft het OV-bureau verzocht om de busvervoerders hier nogmaals op te wijzen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *