Ruim 125 meldingen door storm

De nazomerstorm van afgelopen woensdag heeft geresulteerd in ruim 125 meldingen. Het ging voornamelijk om omgewaaide bomen en afgewaaide takken.

Gemeentemedewerkers zijn sinds woensdag bezig met het opruimen van de takken en bomen. Dit gebeurde voornamelijk in het noorden van de stad en in Ten Boer. In de stad zelf zijn sommige straten afgezet vanwege de kans op afbrekende takken. Het betreft onder meer de Hunzedijk, de West-Indische kade en het Sleedoornpad. Enkele monumentale bomen moesten het ook ontgelden, zoals de oude linde in het Noorderplantsoen.

Wethouder Van Keulen is blij met het werk dat het stadsbeheer heeft verzet na de storm. ”De mensen van Stadsbeheer gingen gisteren direct aan de slag om bomen en takken van de weg te halen, dat is mooi om te zien.”, aldus de wethouder.

In de stad Groningen zijn circa 100.000 bomen gemeente-eigendom, deze bomen worden om de vier jaar geïnspecteerd. Toch kan een gezonde boom tijdens een storm omwaaien, vooral als het regent of als de bomen nog vol in blad staan. Deze groene bomen zijn significant zwaarder dan hun winterse tegenhangers.