Categorieën: Nieuws

Politie vraagt hulp bij oplossen overlast Beijum

In de wijk Beijum zijn recentelijk veel jeugdbendes actief. Zij plegen vernielingen, geweld en intimideren de bewoners van de wijk. 

De politie Groningen-Haren vraagt omwonenden om overlast en verdachte situaties direct te melden. ”Dit is nodig voor een adequate aanpak van de criminaliteit.”, aldus de wijkagent van Beijum. Tevens verzoekt de politie om beeldmateriaal van crimineel gedrag, maar alleen als dit geen gevaarlijke situatie oplevert voor degene die de opnames maakt.

Voor nadere informatie kunnen inwoners van de wijk Beijum elke dinsdag van 10 tot 12 aanschuiven in het het buurtcentrum WIJ Beijum voor een gesprek met de wijkagent.

Kevin Schilder

Bekijk reacties

  • Niet op partijkartel stemmen. D66-rechters -en officieren wegtrappen, en vragen aan ome Ome Vlad of hij ze voor vijfduzend per jaar, een tijd in Siberië opvangt.

    En dan eens kijken hoe snel dit gezeik over is.

    • Jeuzes, een duidelijker voorbeeld van hoe FvD'ers nonchalant ironisch fascisme uitspuwen is haast niet meer nodig.

    • Kemphaan.

      Op hard straffen heeft fascisme geen monopoly. Hard straffen is gebaseerd op wijze Nederlandse teksten als "zachte heelmeesters, stinkende wonden" en "de kraai moet hangen".

      Ken een aantal mensen die wel degelijk hun levenswijze hebben veranderd na een wat langere gevangenisstraf. Heb één van de grootste mannetjesputter van deze stad eens een harde klap zien incasseren, en niet reageren (waardoor ik gelukkig de ruziezoekende klap-uitdeler niet gesloopt zag worden) omdat hij een voorwaardelijk gevangenisstraf had.

      In een verzorginsstaat helpt hard straffen zeker. Ben ik van overtuigd. Er is nog nooit in een verzorgingsstaat (en nee, dat zijn de VS niet) hard gestraft, dus geen empirisch bewijs die het tegendeel bewijst. En houd ik me vast aan mijn anekdotische bewijs voor dat snoeihard straffen wel degelijk helpt.

      Mensen met een stoornis (bijvoorbeeld odd, anti sociale stoornis, of emotie regulatie stoornis) moeten vooral behandelt worden.
      Maar voor vervelende kereltje die zich in Nederland bloods of crips wanen, is een paar jaar heropvoeding in Siberië wat mij betreft de oplossing. Handtam komen ze terug. En dat ze dan alla Alexander the Great, niet meer van de muziek van Beethoven (of in hun geval van wat sneue rappers) genieten, kan me de reet roesten.

      ...

      Maar, wat zou jij druk maken om bijvoorbeeld een werkende, alleenstaande moeder, die alles geeft om haar kinderen in Beijum een bestaan te geven. Zachte hand voor de crimineeltjes! zijn vast ook wel ergens slachtoffer.

      • Oh mijn opmerking was niet gericht op het idee van ''hard straffen'' hoor. Dacht dat het wel duidelijk dat het gericht was op het voorstel magistratuur uit de rechterlijke macht verwijderen omdat hun partij niet overeenkomt met de jouwe. Ook Poetin benoemen als ''Ome Vlad'' en suggereren dat we jeugd naar de goelag sturen omdat ze blijkbaar als onomkeerbaar nutteloos voor de maatschappij acht. Volgens is een duidelijker voorbeeld niet echt nodig. Klinkt blijkbaar natuurlijk allemaal super democratisch.

        Maar je kan natuurlijk ook totaal voorbijgaan aan je eigen gevaarlijke retoriek en er van uit gaan dat ik op het concept van straf duidde, mooie stropopredenering.

        Je laatste alinea is trouwens een keiharde aanname over mijn sociale situatie/achtergrond en de maatschappelijke problematiek waar ik me wel of niet zorgen om maak. Beetje jammer.

      • Leden van de zittende en staande magistratuur worden voor die functie benoemt (of worden toegelaten tot RIO-opleiding) omdat er wat mis met ze is. Naast beperkte verstandelijke vermogens, zijn ze verslaafd en/of chantabel. Noem het een complottheorie. Ik ben ervan overtuigd. Door een rechter waar ik meerdere keren een biertje mee heb gedronken. Door het programma "Kijken in de Ziel" (waar een vrouwelijke rechter er voor uitkwam dat ze verrast was dat een nette man een gruwelijk misdrijf had gepleegd!), door eigen ervaring met een rechter die prima een corps-vriend van de tegenpartij had kunnen zijn, en door dit soort uitspraken...

        https://nos.nl/artikel/2191513-werkstraf-geeist-tegen-jongeren-uit-veenendaal-na-ernstige-mishandeling.html

        Via de complottheorie van de halfgare rechterlijke macht, kom ik bij de complottheorie van de gecontroleerde chaos.

        De partijen die deel uitmaken van het kartel (dus zeker ook D66), lijken in bepaalde mate van chaos in stand te willen houden. Om die chaos te gebruiken om vervolgens allerlei de vrijheid beperkende maatregelen er door te kunnen drukken, en om de mensen het broodnodige portie ellende/trauma te bezorgen. Waardoor de mensen via alcohol/slaappillen en andere troep te laten gebruiken, het bewustzijn vernauwen.
        Zie anders niet in waarom na het verbod, vechthonden weer zijn toegestaan, en daardoor mensen er getuigen van moeten zijn dat hun hondjes door met Stefford gemixte tokkiehonden voor hun ogen verscheurd worden. Om een voorbeeld van een maatregel die de chaos vergroot te noemen. Tokkies met hun vechthonden zorgen ervoor dat oudjes niet meer met hun hondjes durven te wandelen, en daardoor minder oud worden, en minder kosten; dit is waarschijnlijk een andere reden waarom de anti-vechthonden wet is teruggedraaid.

        Ongeacht van welke partij de rechters lid zijn, als zij met hun absurde lage strafmaten voor door en door zieke kopschoppers, ervoor zorgen dat bijvoorbeeld de publieke ruimte géén fijne plek meer is, waar je andere mensen kunt ontmoeten, kunt wandelen, kunt sporten, kunt genieten van flora, fauna en architectonisch schoon, moeten ze weggetrapt worden. Wat dat betreft was het gebruik van D66 overbodig.

        Is Siberië automatisch Goelag? Ik gebruikte het meer overdrachtelijk. Zoals een "sessie op de hei". Maar ik sta wel achter de door Lubbers geopperde opvoedingskampen. Maar dan in Rusland. Gaat het even een slag harder, en kost het de samenleving geen bakken met geld. Het lost het probleem zeker op. Bij die hufters speelt status een grote rol. Komen ze als brave koorknapen weer terug, dan verliest het hier op de klei de rappende gangster uithangen snel zijn glamour.

        Een keiharde aanpak is de enige manier om het probleem op te lossen. Met zoete broodjes gaat er niets veranderen. Anekdotisch: mijn zus deed de sociale HBO opleiding, tijdens stage bij reclassering werd ze geconfronteerd met typen die mensen in elkaar hadden getrapt. De hypocriete beleefde manier waarop die figuren haar met "u" en "mevrouw"" te woord stond; ze moest er van kotsen. En ze is heel erg links. Om hoogoplopende ruzies te voorkomen, praten wij niet meer over politiek.
        Mijn conclusie (niet die van mijn zus) uit haar verhalen over de reclassing: die ventjes die in Beijum de boel denken te moeten terroriseren, daar valt niet mee te praten. De enige manier om te ze tot rede te brengen is via een snoeiharde aanpak. En vandaar de keiharde keuze tussen de gezinnen die in Beijum hun kinderen een normale jeugd willen bieden, en aan de andere kant het gedrag van straatterroristjes met de mantel der liefde bedekken. Vandaar dat ik stel dat jij het belang van straathuftertjes laat prevaleren boven dat van bijvoorbeeld bijstandsmoeders in sociale huurwoningen in ...heerd. Haal bijstandsmoeders eruit omdat een gezin zonder volwassen man toch duidelijk minder weerbaar is, en omdat mensen zonder kinderen toch makkelijker aan een probleembuurt kunnen ontsnappen.

        Snap trouwens niet dat burgers zelf niet vaker een probleem aanpakken. In de jaren tachtig had je een voornamelijk uit Lewenborg afkomstige jeugdbende die onder ander discotheek Skopje in Harkstede meende te moeten terroriseren. Weet niet of de eigenaar van die fameuze discotheek het zelf organiseerde, maar op een bepaalde avond kwam er opeens een groep stevige boeren naar voren, die met onder ander knuppels die jeugdbende de poeier in sloeg. Die jeugdbende heeft daarna nooit meer enige overlast bezorgd.

        Poetin is een baas. Daar zullen de historici het in de toekomst wel over eens zijn. Over enkele decennia zal men zich hoofdschuddend afvragen waarom Obama een Nobelprijs voor de vrede kreeg, en Poetin in het Westen met enige regelmaat voor Hitler werd uitgemaakt.

      • Zo zeg, dat zijn weer een hele hoop aangesneden onderwerpen. Alas, je hebt blijkbaar veel te zeggen en ik ben blij dat je je hart kan luchten. Over een heleboel dingen heb ik ook wel een mening, om dit echter niet te laten eindigen in een opsomming van dezelfde punten waar ik dan radicaal een ander idee over heb probeer ik even bij het punt te blijven wat ik wilde maken. Over die complottheorieën zeg je het eigenlijk zelf al wel: het zijn complottheorieën en je bent ervan overtuigd, ik denk niet dat een vreemdeling zijn of haar reactie op de OOG website je daar in kan veranderen (of ik moet misschien wel met populistenjargon komen dat nog veel lekkerder bekt dan 'partijkartel')

        Dat Poetin een ''baas'' is kun je wel stellen in de letterlijke definitie van het woord; hij runt die zooi daar zoals hij dat wil ja. Ik snap ook wel (hoop eigenlijk) dat je duidt op zijn duidelijkere aanpak wat betreft militant fundamentalisme in het Midden-Oosten en tegenover de sancties die 'zijn land' worden opgelegd door de EU, maar het systematisch decimeren van de rechten en veiligheid van homoseksuelen in eigen land, en aanslagen laten plegen op politieke tegenstanders horen blijkbaar ook bij die bazenfunctie.

        Ik snap eigenlijk niet zo goed waarom al die lui die zo idolaat zijn van figuren als Poetin, Assad of Pinochet nooit dezelfde waardering hebben voor iemand als Kim Jong-un. Als je het over harde aanpak en heropvoedingskampen wilt hebben zit je daar bij het goede adres. Misschien is het daar ook wel super fijn om te wonen; al het tuig in de kampen en de rest klaagt nooit! Helaas verpest onze media dat idee totaal, maar er is vast wel een theorie te vinden die de media het tegendeel bewijst.

        Mijn punt is dat wanneer je je zo semiopenbaar uit als voorstander van heropvoedingskampen, maar dan in Rusland waar het ''even slag harder'' gaat, dan ga je er vanuit dat jij aan de correcte kant staat van die 'opvoeding'. Mocht het echter niet Ome Vlad, Opa Ruud of Onkel Thierry zijn die het gangbare gedrag en gedachtegoed bepalen (en over wie er dus een retourtje Siberische-heropvoedingskampen-die-we-niet-met-goelags-associëren krijgt), maar een Papa Emile of Neef Jesse aan dat roer staan, het ineens een heel ander verhaal wordt waarbij jij ineens moet gaan uitkijken wat je zegt, doet of denkt.

        (dat was verder niet als inhoudelijke argument naar de politici die ik als voorbeeld nam bedoeld, naast het 'rechts/links' verschil. Vul familiare titel en naam politicus naar behoeven in)

        Nu weet ik best dat je ook niet zegt dat mensen met andere ideeën naar een heropvoedingskamp moeten, maar dat jong tuig die moeders in Beijum terroriseren maar even een radicale veeg om de oren moeten hebben. Echter breng je dit in één adem met adoratie voor een corrupt leider die menig bevolking in eigen land onderdrukt en met radicaal militaire aanpak talloze onschuldige levens op zijn geweten heeft, én je oppert om mensen uit hun functie te willen ontdoen omdat je een complot hebt gehoord van iemand in juridische functie waarmee je bier hebt gedronken, en dit verhaal ook nog eens aansluit bij wat Lavendelman allemaal roept (tenminste, ik neem aan dat je gebruik van de term 'partijkartel' uit Bautets woordenschat over hebt genomen).
        Dat je dat hier allemaal op de website wilt hebben staan vind ik dat helemaal prima hoor, moet je zelf weten. Maar als je echt niet inziet waarom ik een fascistische ondertoon in dat geheel bespeur, vind ik dat toch een beetje zorgwekkend.

      • Over Poetin.

        Cultuurrelativisme is onderdeel van de grondhouding van veel links-liberalen. Maar als de één-na-krachtigste tegenstander van een door het Westen gedomineerd unipolaire wereld, geen gay-prides en Dokter Corries wil, is het opeens een.nieuwe Adolf.
        Ik snap niet dat links (containerbegrip, weet ik) zich in grote geopolitieke machtspel, vanwege verbod op homopropganda (in Moskou heb je gewoon homo-barren) de kant van de neocons in Washington kiest.

        Politieke tegenstanders? Worden in het Westen ook uitgeschakeld. Als je voorbeelden wilt, geef ik die. Maar is van/door géén enkele kant goed te praten.
        Poetin op één rij stellen met Pinochet is onzinnig. Over Assad heb ik nog geen definitief oordeel. Heb wel het idee dat die samengestelde clan van Assad en Maklouf (Soennieten!), corrupt, arrogant en zeer repressief was, maar het beeld dat het Westen van de man schildert, is niet serieus te nemen. Alsof de man, zelf dag en nacht in een helicopter, met een vatenbom als voornaamste lading, rondvliegt. Op zoek naar een school of een laatste ziekenhuis. Het feit dat de Amerikanen geen door Russen voorgestelde eerlijke verkiezingen in Syrie aandurfden, is veelzeggend.

        Extreem beeld bij opvoedingskampen. Persoonlijk denk ik aan John Mills achtige dingen. Maar dan iets straffer. Iets is geen understatement. Harde aanpak is de oplossing. Een groep jongeren die in Nederland overlast veroorzaakte zei dat dat kwam door het slappe politie-optreden. In het land van hun voorouders keken ze wel uit.
        Enige bezwaar zou kunnen zijn dat jongeren met psychische stoornissen, een jaartje stevig aangepakt worden. Daar waar ze psychiatrische hulp nodig hebben.

        Wat betreft vrijheid van meningsuiting. Acht ik veiliger bij door Houllebecque beïnvloedde figuren als Baudet, dan bij het Nederlandse epigoon (Klaver) van die hele enge Trudeau.
        Maar dat is je punt niet. Heropvoedingskamp-denken zit voor jou in een foute hoek. Helemaal vanwege het gevaar dat door een glijdende schaal, ook om politiek gemotiveerd redenen, mensen een (paar) jaartje(s) moeten afzien. Ik zie dat verband niet. Want elke straf heeft volgens mij ook het doel, gedrag te veranderen. Wat dat betreft is er géén verschil tussen John Mills 2.0, en veertig uur schoffelen of levenslang.

        Heb meer dan tien keer met een rechter een biertje gedronken. Prachtkerel! Uitvreter van Nescio was er niets bij. Hij had geen complottheorie over justitie, verre van. Hij verdedigde Demmink zelfs. Maar de grote dorst van hem (bleef niet alleen bij biertjes), en de daarop volgende deed mij vermoeden dat bijna elke rechter wel een vlekje heeft (bijvoorbeeld drankzucht) werd er wel door versterkt.

        Maar mijn centrale punt is dat door straathufters niet keihard aan te pakken, er heel veel goedwillende mensen, die niet in positie zijn om een buurt te ontvluchten, de enige en ware slachtoffers zijn. Tijd van pamperen is voorbij. Slachtofferschap ga ik niet meer al te serieus nemen.
        Zal vast wel (institutioneel) racisme in Nederland zijn, maar aan de andere kant denk ik dat Nederland één van de meest egalitaire en inclusieve maatschappijen is die er bestaat. Als je echt wilt, kun je ook als een migrantenachtergrond hebt, en relatieve armoede hebt gekend, toch bijna alles bereiken.

      • Och, ik wil Poetin ook helemaal niet afschilderen als ''nieuwe Adolf'' hoor. Maar het lijkt zo een beetje dat je ervan uit gaat dat, omdat ik je adoratie voor 'Ome Vlad' bekritiseer, dat dan betekend dat ik 'het Westen' als rolmodel ervaar. Dus ik stel dat je je met de uitspraken die je doet jezelf best op glad ijs bevindt, en als antwoord krijg ik een opmerking over hoe de links-liberalen de kant van de neocons in Washington kiezen. Tsja.. mooie observatie natuurlijk, dat ga ik ook niet bevechten, maar los van of ik het daarover met je eens of oneens bent doe ik dat volgens mij helemaal niet.

        Dat 'kant kiezen' vind ik ook best stom. Je kan best voor of tegen iets zijn zonder dat je je hoeft te liëren aan een bepaalde partij of politiek leider toch? Ik schat in dat jij best scherp kan zijn en ook wel een kritisch denkvermogen hebt, daarom snap ik niet zo goed dat je je (ogenschijnlijk) voor het Baduet-karretje laat spannen door bloedserieus een term als 'partijkartel' te gebruiken. Door dat soort retoriek ga er dan vanuit dat ik eerder met een partijprogramma aan het discussiëren ben dan met een individu. En dat FvD de meest prominente partij is die een verandering in de huidige parlementaire politiek wil hebben, betekend dat toch niet dat Baudet ineens boven dat hele ''kartel'' of samenzweringen staat? Wees ook kritisch op de critici.

        Oh, de reden dat Pinochet in dat lijstje stond was niet om een direct verband met Poetin te leggen, maar vanwege de trend van veel hedendaagse (en jonge) libertariërs, nationalisten en conservatievelingen die zich niet schuwen van hun superioriteitscomplex, om hun waardering voor die drie uit te spreken. Dat vind ik het enge ook aan de hele FvD, dat zij volgens mij doelbewust cateren aan dit soort types. En dan kun je wel utopisch fantaseren over John Mills kampen (wat dat ook maar mag betekenen), uiteindelijk laten de partijpipo's hun ware agenda wel zien (ha kijk, nu doe ik het ook!).

        Met je laatste twee zinnen sla je volgens mij de spijker wel op z'n kop. We hebben het ontzettend comfortabel, maar het gras is altijd groener aan de andere kant. Ik kan echter wel dromen en blaten over hoeveel waardering ik voor een leider als Poetin of Assad heb, ik zal waarschijnlijk een stuk minder waardering hebben mocht ik daadwerkelijk in hun land leven. Maarja, daar hoef je je ook geen zorgen om te maken als je je in het nuchtere, vrije Groningen veilig achter je computer begeeft. Het kan altijd wel beter, maar wij hebben tenminste een stem en vrijheid, en daar kunnen we een hoop mee bereiken of juist kapot maken.

    • Sterke tekst.

      Waar we elkaar absoluut niet vinden is in de waardering van het begrip "partijkartel". Ervoer dit fenomeen al lang voordat Baudet dit met partijkartel muntte. Zo'n type als mijn pa stemde de een-na-laatste tweede kamer verkiezingen PvdA. Ook om de VVD niet de grootste te laten worden. Echt kwaad op hem geworden. Want het was met open ogen een schijnkeuze maken.
      Twee kanten van dezelfde medaille. De één wil wat nivelleren, de andere wat denivilleren, maar afgezien van wat percentages, zijn het op alle fundamentele thema's eens. Eén pot nat.

      En je zag het hier in de stad. Na de val van het college met PvdA - D66 - GroenLinks - SP, hoe de CDA met twee zeteltjes de Stadspartij (vijf zeteltjes) buiten de politieke zandbak, die het lokale college is, hield. Alles buiten het partijkartel (excuses) wordt met behulp van de deel van het establishment geworden pers, genegeerd, belachelijk en verdacht gemaakt.

  • Ben ik blij dat ik daar weg ben. Grootste vergissing ooit geweest. Maar ja toen student en een woning kon je gelijk betrekken. Ik was nog jong en te naïef en allang blij met een woonruimte.

    Wat betreft een oplossing: avondklok instellen en zonder waarschuwing handhaven. Rest van de nacht overnachten in de cel. Lik op stuk beleid dat is het enige wat dat tuig begrijpt. En strenge brommer/controle. Alles wat meer geluid maakt dan een normale auto; naar de sloop brengen.

  • Heb er een paar maanden gewoond. Ik moest echt vetrekken. Kon het niet meer aanzien!!! Dealende kinderen, illegale teelt, overlast van hangjongeren met bontkraagjes en rappersgedrag en intimidatie. Een hel om te wonen. Hier hoort een avondklok. Diegene die dan last veroorzaakt, oppakken en vastzetten. Cellen genoeg in nederland vrij... likopstuk beleid toepassen. Eigenlijk hoort er een hek erom heen. Sorry voor de mensen die daar normaal wonen. Advies... ga daar zo snel mogelijk weg!

  • dit is wat de gemeente en de staat doet! armoede maken en alles uit kleden en nu gaan klagen! EIGEN SCHULD. nu gaat het nog meer kosten dan er voor te gaan zorgen dat dit nooit was gebeurd. eerst de ouders allen voorzieningen afpakken. en zorgen dat ze dik in de armoede terecht komen . zo creëer je armoede en rijkdom! zorg er voor dat de voorzieningen weer goed worden dan nemen de ongeregeldheden ook af.

    • Gaat om verlangen naar gevoelens van macht, territoriaal gedrag, grenzen opzoeken gecombineerd met geïnspireerd worden door de dommere kant van de rapcultuur.

      Vrij weinig te maken met wel of geen buurthuizen en niet rijk zijn. Wat betreft dat laatste: ben ook weleens een huurwoning uitgezet, vanwege geldgebrek. Geen haar op mijn hoofd die dacht aan op criminele wijze verkrijgen van geld. En de enige agressieve gedachtes die ik had, hadden betrekking op een deurwaarder die het naar mijn smaak te hard speelde.

  • Woon al 35 jaar in beijum en met veel plezier maar idd waar weer nu wonen bij het winkel centrum is de rotzooi en lawaai erg maar ook leuke dingen ! ...
    Heb vaak politie gebeld en gesprek met de burgemeester hier gehad en zijn echt bezig dit onder controle te krijgen !
    De bewoners of degene die in onze flat wonen en komen maken ook veel rotzooi ..bierblikje op de grond leeg gooien honden in de lift laten plassen dus vaak schoon gemaakt omdat een ander het niet doet !
    Maar toch ook met elkaar op elkaar Letten dat is ook top !

  • Waar gaaat dit over? Kansenparels knuffelen is de enige oplossing, de omwonenden zitten dan met de gebakken peren en lossen het wel op, zo gaat de elite weer vrijuit.Laten we wel zijn, wie zijn nou de grootste criminelen in Nederland!
    Wat ein boudel!

Recente berichten

Donar incasseert zware nederlaag tegen Filou Oostende

Donar heeft de laatste wedstrijd van de Elite Gold verloren. De Groningers kwamen er vrijdagavond…

10 uur geleden

Ongekende thriller bij Telstar: Van Bergen houdt FC Groningen in dying seconds op promotiekoers

In de slotseconden van de wedstrijd ontpopte Thom van Bergen zich tot de held van…

10 uur geleden

Wisselvallig bevrijdingsweekend in aantocht: wolkenvelden, buien en opklaringen

Het komende bevrijdingsweekend wordt er één waarin het weer wat heen en weer zwalkt na…

10 uur geleden

Minder natuur- en bosgebied in Groningen, woningen nemen plaats in

Het aantal natuur- en bosgebieden in Groningen is in de periode 2013-2022 met negentien vierkante…

12 uur geleden

Afgelopen: Van Bergen is de held van Groningen in Velsen-zuid

FC Groningen neemt het vrijdagavond op tegen SC Telstar. FC Groningen moet minimaal gelijkspelen om…

12 uur geleden

NAM wil extra schadekosten Groningen niet betalen zonder ‘onderbouwing’

Als het aan de Nederlandse Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) ligt, draagt het bedrijf vooralsnog niet…

13 uur geleden