Categorieën: Nieuws

Nieuw strandpaviljoen aan Paterswoldsemeer

Wethouder Mariska Sloot van Haren heeft de eerste paal geslagen voor de bouw van het nieuwe strandpaviljoen aan het Paterswoldsemeer.

Komend voorjaar opent het bedrijf op het recreatiegebied de Lijte aan de Meerweg in Haren. Het paviljoen is laagdrempelig van karakter. Bezoekers kunnen er terecht voor een patatje, visje, ijsje of drankje.

Bij de bouw wordt gebruik gemaakt van veel natuurlijke materialen. Op de begane grond is plaats voor 100 personen, op de verdieping komen twee zaaltjes voor elk 40 personen. Het geheel krijgt rondom een ruim terras. De exploitatie is in handen van Frans Kappenburg.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Die foto wordt een collectorsitem, het laatste stukje Meerweg met vrij uitzicht wordt nu dan ook bebouwd. Het Paterswoldsemeer is nu verworden tot de Poelestraat aan het water.

    Lang leve de vooruitgang

  • Door geldnood gedreven Haren verkocht eerder ook al het recreatiestrandje De Lijte aan de meerweg aan deze veelvraat.Een investeerder uit het westen van het land heeft plannen om in dit gedeelte achttien vakantiehuizen te bouwen. Protesten van omwonenden zijn eerder dit jaar door de Raad van State in Den Haag van de hand gewezen.
    En zo wordt het meer langzamerhand compleet volgebouwd.

  • Jammer, ik vond het daar op die plek nu zo heerlijk niet-commercieel. Leuk veldje waar je gratis kon zitten en genieten van het meer en de bootjes. Heel natuurlijk. Iets waar de mensen , denk ik, behoefte aan hebben. Maar ja, als je zo'n plek niet vercommercialiseert dan ben je een dief van je eigen portemonnee. Jammer.

  • Verschrikkelijk plan. Nadat er al op twee plekken in de buurt de oevers van het meer met afzichtelijke horeca is verpest is nu dit stukje aan de beurt. Dit soort kleine gemeenten zijn niet in staat om een behoorlijke afweging te maken en laten zich kennelijk inpakken door professionele vastgoedontwikkelaars. Doodzonde.

  • Ben het met je eens Sjaak dat dit afbreuk doet aan wat ooit het mooiste zeilwater en gezelligste meer van Groningen was, maar er komt nog een stukje aan te leggen terras aan een nu nog maagdelijk stukje water bij Sjaak, doordat een grotere gemeente zich ooit in heeft laten pakken door een vermogend iemand en destijds een vergunning heeft afgegeven om van een opleidingsinstituut een hotel te mogen maken, welke hotel nu uit gaat breiden met een terras aan het water richting datzelfde meer. O ja, dat hotel draait daar onder de naam Hampshire, waarvan akte.

    • Groot verschil is dat bij het Hampshire hotel het om een stukje van het Paterswoldse meer gaat dat nauwelijks werd gebruikt en weinig waarde heeft. Dit geldt niet voor de Lijne.

  • en weer een stuk natuur weg voor een restaurant schande hoe veel zijn daar al niet?? ! een minder maakt niet uit een te veel wel!

  • Het is helemaal niet moeilijk om uit te zoeken wat er werkelijk aan/op De Lijte komt te staan, sterker nog, dat had ik allang bekeken. Waar het mij om gaat is dat alle nog aanwezige vrije oever maar bebouwd wordt/gaat worden en niet enkel met een paviljoen.. Het breedste deel wordt nu bebouwd, daar waar je in het verleden je boot te water kon laten waarvan werd verkondigd dat dit opgeknapt en wel ten goede zou komen aan dagrecreatie, iets wat een jaar of twee heeft mogen duren en nu aan de horeca komt te vervallen. Een deel hierachter wordt straks bebouwd met 16 recreatiewoningen, en ja, daar stoor ik mij aan, temeer daar het hier om het laatste onbebouwd stukje oever gaat

    Het is net zoiets als

Recente berichten

“Maandag opklaringen en stapelwolken, woensdag zomers warm met 25 graden”

De temperatuur zit de komende dagen in de lift. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

7 uur geleden

Veel animo voor Victory Museum: “Conflicten in de wereld laten zien hoe kwetsbaar we zijn”

Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…

8 uur geleden

Komende dagen geen treinverkeer mogelijk naar Zwolle vanwege werkzaamheden aan bruggen

Treinreizigers richting Zwolle en verder moeten de komende dagen rekening houden met extra reistijd. Door…

10 uur geleden

Container tegen gevel gebouw in lichterlaaie, forse rookontwikkeling

Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…

10 uur geleden

Jonathan van Dorssen flink op schot: GVAV geeft GRC Groningen pak slaag

“Het was een heerlijke middag, maar ik kreeg wel heel veel vrijheid”, aldus GVAV aanvaller…

12 uur geleden

SC Stadspark dieper in de zorgen, Groninger Boys klopt kampioen Peize

SC Stadspark verloor in de tweede klasse I van het zondagvoetbal en raakte dieper in…

13 uur geleden