Categorieën: Sport

Leiding FC Groningen in gesprek met supporters

Maandagochtend werd er weer voor het eerst na de 2-1 nederlaag tegen NAC Breda getraind door FC Groningen. Voor de derde keer op rij werd er niet gewonnen en er kan gesproken worden van een vormcrisis binnen de selectie. Toch stonden de trouwe supporters opnieuw bij de training van de eerste selectie.

Tijdens de training kwamen technisch manager Ron Jans en technisch directeur Hans Nijland langs voor een gesprek met de supporters. Volgens supporter Jan Dijkstra ligt het probleem niet bij de trainer maar bij de mentaliteit en hardheid van de spelers in het veld.

Ruben Feiken

Bekijk reacties

  • Er wordt steeds gevraagd om een dameselftal bij de FcG.
    Volgens velen hebben we die zaterdag j.l. in Breda aan het werk gezien.

  • Het probleem met die domme Groningen supporters is dat ze altijd wat negatiefs zoeken.

    Toen de jongste Bacuna er met regelmaat lekker stevig invloog, en daardoor weleens voortijdig mocht douchen, was dat verschrikkelijk. En nu hij (nog geen twintig jaar oud) met beheersing wil (leren) voetballen, is dat ook weer niet goed.

    Verder hebben ze te hoge verwachtingspatronen, en lijken ze niet te begrijpen dat presteren begint met zelfvertrouwen, en dat uitfluiten (van eigen spelertjes) funest is.

    • Een prof voetballer dat niet tegen druk en fluitpartijen kan is niet geschikt voor professioneel voetbal,voetballers moeten gewoon gehard zijn voor fluitpartijtjes.Als een artiest op het podium er een potje van maakt wordt ook uitgejoeld,een arbeider dat niet goed z'n werkt doet kan opkrassen al had hij liever een fluitconcertje gehad.

      • 1. "To support" betekent steunen.

        2. Een supporter wil dat zijn ploeg wint.

        3. Een ploeg speelt beter als een ploeg zelfvertrouwen heeft. Het wel of niet hebben van vertrouwen werkt op alle vlakken door. Op aanbieden of verstoppen. Op aanname, snel de juiste keuzes maken, balans, timing

        Sorloths lachwekkende kopbal als gevolg absurd slechte timing was puur gebrek aan timing door gebrek aan vertrouwen.

        4. Een supporter vindt daarom zelfvertrouwen bij zijn ploeg belangrijker dan je onzinnige mening dat "profs moeten maar gehard zijn, zelfvertrouwen hebben".

        5. Veel spelers bij ons zijn nog maar net adolescent-af. Dat ze het geluk hebben een zeer "volwassen" loon te ontvangen, verandert daar niets aan.

        6. Maar ook volwassenheid houdt geen dommige botte onverschilligheid ten aanzien van mening van anderen in. Doorgewinterde profs (zelfs internationals) verklaren dat door eigen publiek uitgefloten worden, niet in de koude kleren gaat zitten.

        Profvoetballers? Het zijn net mensen.

        7. Jeugd van tegenwoordig, buiten profvoetballer-schap, onder enorme druk. Vooral door alomtegenwoordige social media. Uit onderzoek blijkt dat kinderen tegenwoordig meer stress(hormonen) hebben dan een psychiatrisch patiënt vijftig jaar geleden.

        Mag je blij zijn als je enkele decennia terug jong was. Minder rijkdom, maar een zoveel rustiger leven.

        8. Onnozele vergelijking met artiesten. Doen artiesten mee aan een competitie? Hebben artiesten tijdens deze competitie steun van supporters.

        Lachwekkend domme vergelijkingen zijn veel Groningen "supporter" wel eigen. Ze verlengen hun seizoenskaart niet omdat als een winkel/product niet bevalt, ze daar ook niet meer bezoeken/het product niet meer kopen. Domne centenknieperige Grunnegers die het verschil tussen consument en supporter/aanhanger niet begrijpen.

        Wat een verschil met Feyenoord-supporters. Des te langer succes uitblijft, des te fanatieker blijven ze naar de Kuip komen. Jaloers.

        9. De vergelijking met arbeiders slaat nergens op. Ben zelf schoonmaker. Moet gewoon doorwerken. Een foutje is géén ramp; pak ik de dag erna wel op.
        Een foutje van een voetbalspeler, vaak gemaakt onder enorme tijdsdruk, kan grote gevolgen hebben. En betekent door een horde idiote "volwassen" verrot gescholden te worden.

        Schijnt wetenschappelijk al bewezen te zijn dat geestelijk gekwetst worden, wel degelijk door het brein als pijnlijk wordt ervaren.

        ...

        Groningen heeft maar een paar duizend supporters. Staan op de Noordtribune. Rest ben je als club liever kwijt dan rijk. Een Sorloth die met vertrouwen had gevoetbald, had veel meer opgebracht dan wat Midyland er nu voor betaalde. Het verschil had makkelijk groter kunnen zijn dan 2 miljoen die achtduizend "supporters" op andere tribunes aan recettes opbrengen.

        Meeste volk is "supporter" als Groningen succesvol is. Gloryhunters. En als het minder gaat, gebruiken ze de FC om aan sleurvolle middagjes (al dan niet met moeder de vrouw) te ontsnappen, en om hun frustraties af te reageren. Ondanks dat de ploeg met man en macht een voorsprong probeert te verdedigen, druipen ze als (vroegere) Ajax-publiek tien minuten voor het eind af. Met chargerijnige, zure koppen met dichtgeknepen ogen zitten te te mopperen en te klagen. Geen moment komt het in ze op als een twaalfde man achter de ploeg te gaan staan. Zielig en onnozel.

      • Weer veel verhullend geklets. Nu krijgen de supporters van VSH de schuld. Het moet niet gekker worden.
        Feit is dat de selectie erg zwak is en dat de thuisblijvers al een paar seizoenen gelijk hebben gekregen. Het niveau stelt niet veel meer voor. Aan deze realiteit is het even wennen. Het lijkt mij een illusie om te veronderstellen dat een club structureel beter kan presteren dan de relatieve omvang van de begroting. FCG speelt ongeveer op het niveau dat je kan verwachten, en dat is even wennen voor veel mensen.

Recente berichten

Drie ontwikkelaars stappen uit project Reitdieptoren

De bouw van de Reitdieptoren, bij de Reitdiephaven en Hoogeweg, gaat voorlopig nog niet van…

2 uur geleden

“Woensdag veel bewolking met kans op een buitje, op Hemelvaartsdag flinke opklaringen”

Tijdens Hemelvaartsdag zijn er flinke opklaringen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis zit de temperatuur de komende…

8 uur geleden

Het Militaire Orkest uit Kyiv geeft optreden in Stad: “Het was een feestje, ze wilden maar doorspelen”

In De Loods aan de Neutronstraat in Stad vond maandagavond een concert plaats van Het…

9 uur geleden

Opbouw Meikermis in volle gang

Over twee dagen begint in de binnenstad de Meikermis. Inmiddels is de opbouw in volle…

10 uur geleden

Inzetten van studenten als buschauffeur kan ook voor Groningen interessant zijn

Het inzetten van studenten als buschauffeur kan ook voor Groningen interessant zijn. In Provinciale Staten…

11 uur geleden

Koffiekar brengt bewoners Marowijnestraat samen om met politie en gemeente te praten over veilige straat

Een actie van onder andere de gemeente en de politie om met buurtbewoners te praten…

12 uur geleden