Categorieën: Nieuws

Koning en Koningin vieren Koningsdag in Stad

Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima vieren Koningsdag 2018 in de stad Groningen. Dat is donderdagmiddag bekendgemaakt door burgemeester Peter den Oudsten en Commissaris van de Koning René Paas.

Het zal de tweede keer zijn dat Willem-Alexander Groningen bezoekt als koning. De eerste keer was in mei 2014, tijdens het 400-jarig bestaan van de Rijksuniversiteit Groningen. Het is voor het eerst in dertien jaar tijd dat er weer koninklijke aanwezigheid is tijdens Koningsdag of Koninginnedag. De laatste keer was in 2004, toen Koningin Beatrix en haar familie de stad Groningen bezochten.”In 2004 was het nog Koninginnedag in Groningen. Nu is het Koningsdag” zei burgemeester Peter den Oudsten.  “Het is als het winnen van een hoofdprijs. Een prachtkans om te laten zien wat we in huis hebben.” voegde Rene Paas daar aan toe.

Op vrijdag 27 april 2018 wordt Koningsdag in heel Nederland gevierd, de koning zal dan 51 jaar oud worden.

Kevin Schilder

Bekijk reacties

  • Dat gaat de stad weer miljoenen kosten om het te organiseren voor de happy few. Geld dat letterlijk broodnodig is voor de onderkant

    • De hoofdprijs: Koningsdag 2018

      Onze Koning Willem-Alexander en onze Koningin Maxima zijn natuurlijk van harte welkom in de stad Groningen. Onze Koningsdag 2018 in de stad Groningen is een stralende dag om naar uit te kijken. Ik ga volop, met mijn vriendinnen, genieten onze Koningsdag 2018.

      Burgemeester Peter den Oudsten

      Onze Koning Willem-Alexander en onze Koningin Maxima zullen zich, hoop ik, bij onze burgemeester Peter den Oudsten goed informeren voor hun bezoek op onze Koningsdag 2018 aan de stad Groningen. Onze burgemeester Peter den Oudsten zal onze Koning Willem-Alexander en onze Koningin Maxima, hoop ik, vast dankbaar alles vertellen over onze nieuwe voedselbank, ons zelfmoordpreventieproject, onze daklozenopvang, onze schuldhulpverlening, ons armoedebeleid, onze verslavingszorg, onze projecten aanpak langdurige werkloosheid, onze projecten voorkomen seksueel geweld, onze projecten aanpak criminaliteit, onze projecten aanpak huiselijk geweld (etc. etc.) in de stad Groningen.

      Dansen met Plaisir Courtois

      Ik hoop dat onze Koning Willem-Alexander en onze Koningin Maxima samen met onze burgemeester Peter den Oudsten op Koningsdag 2018 volop gaan genieten van een geweldig optreden van hofdansvereniging Plaisir Courtois op de Grote Markt in de stad Groningen. En ik hoop dat onze Koning Willem-Alexander en onze Koningin Maxima zich ook op de dansvloer wagen.

      Hoop

      Wij gaan, hoop ik, ook genieten van het vervolg dat onze Koning Willem-Alexander en onze Koningin Maxima aan onze Koningsdag 2018, hoop ik, gaan geven. Ik hoop dat onze Koning Willem-Alexander en onze Koningin Maxima hun steentje, voorzover dat in het vermogen van onze Koning Willem-Alexander en onze Koningin Maxima ligt, bij gaan dragen aan het oplossen van de vele grote problemen in de stad Groningen. Dat is de werkelijke hoofdprijs, hoop ik, voor onze vele inwoners van de gemeente Groningen die al langere tijd in de zeer grote problemen zitten.

      • Zo denkt deze Friese burgemeester er dus niet over. Alle hoop ten spijt.

        Onlangs noemde hij onze stad nog een succes en waarom de onderkant daarvan niet meeprofiteert. Gebaseerd op de groei qua inwonerstal van de stad Groningen door zoveel mogelijk studenten naar onze stad te laten komen.

        Niet mijn burgemeester! Het ontbreekt dat soort lieden aan dossierkennis door dit te roepen en dit alles te verdoezelen.

      • Henk.
        Ben ik met je eens . maar er zijn tegenwoordig hele mooie doeken voor.
        Kosten een aardige duit , maar die hebben ze in Groningen schijnbaar genoeg . gezien alle "giften" die momenteel uit het gebouw aan de Grote Markt worden rondgestrooid.

        • Mijn ogen raakten verblind, na het zien van een bedrag van 733.000 euro voor uitgeprocedeerde asielzoekers. De rechter heeft zo besloten. Misschien meermaals. Dan moet je weg.

  • Boycotten deze gasten. Criminelen en belastingontduikers zijn het! GBB kom in aktie tijdens dit miljoenen kostende onzin feestje. Laat ze eerst maar eens 400 jaar belasting betalen, dan praten we weer verder. En ja ik ben een republikein in hart en nieren.

  • Ha leuk Wim en en Max en de kids naar Grunn' Hopelijk komt de binnenstad niet zo hopeloos vast te zitten als in 2004.

  • Laat Vindicat het wc-potten gooien organiseren, gezien ze daar toch geen nut van hebben omdat ze op de grond schijten en tegen de muren pissen.

  • Gaat weer klauwen met geld kosten! Ze zijn hier toch al een keer geweest?. Waarom niet een jaar overslaan! Geef het geld aan Sint Maarten.

  • Ach hebben we die poppenkast weer. An sich heb ik er niets op tegen. Maar het hypocriete gedoe van alles schoonmaken en je fiets nergens meer mogen neer zetten en omleidingen en weet ik veel wat voor ongemakken er uit voortkomen. Nee dat hoeft niet, laat dan de stad zien zoals het op een doordeweekse dag eruit ziet. En dat is ook best goed en netjes. De "rommel" van de fietsen hoort erbij wat de stad levendig maakt.

    Maar goed, snipers op de martinitoren en andere daken direct in de omgeving neem ik aan. Betonblokken overal en nergens. Je wordt van top tot teen gefouilleerd. 1-3 km van te voren moeten lopen omdat je geen fiets of iets anders mee mag nemen. Kortom, gaat een leuke chaos worden, ik ga het mijden. Hooguit dat ik de TV aanzet.

    Maar genoeg leuke cafeetjes voor Koning Pils, dat wel.

  • Mooi initiatief! Leuk dat het koningspaar met de kinderen naar Groningen komen. Jammer dat men op zo`n dag alles wel op gaat/laat ruimen, de stad nu dan wel een reiniginsbeurt krijgt en het fietsenprobleem voor een dag op wordt gelost.

    Het zou voor hen en voor de rest van Nederland een blamage zijn als men alles toont zoals het er hier normaliter aan toe gaat en uitziet.

Recente berichten

Student & Stad wil kabelgoot voor opladen elektrische auto’s toch mogelijk maken

Ondanks dat de wethouder vorige maand negatief adviseerde wil de fractie van Student & Stad…

36 minuten geleden

Forum organiseert deze zomer weer Rooftop Cinema: “Op 45 meter hoogte onder de sterrenhemel films kijken”

Forum Groningen organiseert deze zomer wederom Rooftop Cinema. Op verschillende dagen in de zomermaanden kunnen…

2 uur geleden

Arrestatie na schermutseling in Surinamestraat, politie zoekt getuigen

In de Surinamestraat in de Indische Buurt heeft dinsdag aan het einde van de middag…

4 uur geleden

RUG: “Demonstranten Harmoniegebouw staan niet open voor dialoog”

Ondanks meerdere pogingen en uitnodigingen van de RUG om in gesprek te gaan met de…

5 uur geleden

Gesteggel over stoelen Noordtribune FC Groningen: ‘Het is een machtsspelletje’

Veel geschroef, getil en bezwete hoofden. In een snikhete Euroborg mochten supporters vanaf dinsdagmiddag stoelen…

5 uur geleden

Het is verkiezingsweek op de Hanze: ‘Wij werken hier het hele jaar naartoe’

Van 13 tot 17 mei zijn de verkiezingen voor de medezeggenschapsraad van de Hanze. De…

6 uur geleden