Categorieën: Nieuws

‘Jesse’ te zien in Groninger Forum

De veelbesproken documentaire ‘Jesse’ is aanstaande maandag te zien in het Groninger Forum.

Er ontstond veel ophef over de documentaire rond GroenLinks-leider Jesse Klaver. Maker van de film Joey Boink werkte in het verleden voor GroenLinks waardoor er twijfel stond over de onafhankelijkheid.

Na alle commotie besloot omroep BNNVARA de film niet uit te zenden. De film wordt ingeleid door schrijver en columnist van de Volkskrant Peter Middendorp.

Harro Meijer

Bekijk reacties

  • Ongelofelijk dat deze propaganda door publiekelijk belastinggeld is gemaakt en NU WEER belastinggeld wordt gebruikt om het te verspreiden. En dat Groningen zich daar voor laten lenen. Nou ja ergens verbaast het mij ook niet.

  • En zo wordt er, met geld van de gemeenschap, toch weer reclame gemaakt voor de GroenLinks. Mede mogelijk gemaakt door Forum/PvdA.

      • Marc ben je nu zo naïef om te denken dat de vriend van Jesse die de docu heeft gemaakt een critici noot zal zetten?,Klaver is gewoon een marketing product gemodelleerd naar Obama inclusief zijn speeches.Klaver is gewoon één grote 'fake'.

        p.s. ik heb deze reactie geschreven in een witte blouse met opgestroopte mouwen.

      • Hij zegt daar zelf over:
        “Toen ik bij GroenLinks ging werken, was ik geen groot fan van de partij, ik had er ook nog nooit op gestemd en ik kende Jesse Klaver niet."

        Hij was dus geen vriend van Jesse. Jij bent dus ook al vooringenomen over de docu zonder hem gezien te hebben Doe.

      • Er was niks mis met Obama VSH.

        Obama versus de erfenis van de republikeinen

        Guantanamo Bay was immers onder Obama ook nooit geopend.

      • Niks mis met Obama? Omdat Guantánamo de schuld is van Bush jr en zijn kliek?

        ...

        Je bedoelt dus dat de door de MSM genegeerde vernietiging van Jemen (waar duizenden kinderen. door honger, bombardementen en cholera omkomen) door Saudi Barbarie niet directe (onder ander forward air control) en indirect (diplomatieke steun en wapenverkoop van meer dan honderd miljard) steun kreeg van de Obama?

        Je bedoelt dat Obama niet vier miljoen illegalen heeft gedeporteerd?

        Je bedoelt dat de creatie van een Soennitische entiteit in de Sjiitische snelweg door vernietiging van Syrie en Iraq met behulp van jihadistische proxylegers niet door Obama gewenst was?

        Je bedoelt dat in 2011 er niet een tijdelijk inrijsverbod voor mensen uit een aantal islamitische staten was?

        Je bedoelt dat Obamacare niet vooral de belangen van Big Pharma diende?

        Je bedoelt dat Obama wel weerstand heeft geboden aan de natte droom van een unipolaire wereld van Neocon oorloghitsers in Washington?

        Je bedoelt dat Obama wel iets deed toen fascistoïde beveiligers de tegen North Dakota Pipeline demonstrerende Indianen (en sympathisanten) met onder ander pittbulls en waterkanonnen (in vrieskou) te lijf gingen?

        Je bedoelt dat Obama niet vrij snel na zijn president worden, een forse impuls heeft gegeven aan de prolifiratie van kernwapens, door de Amerikaanse kernwapens voor vele miljarden up te graden?

        Je bedoelt dat de lynchpartij op de door Nelson Mandela geprezen Gaddafi (al jaren gerehabiliteerd), en daarmee vernietiging van een land dat op allerlei lijstjes er zeer goed op stond (onderwijs, medische zorg etcetera) als gevolg van Obama's luchtssteun te rechtvaardigen is?

        Je bedoelt dat Obama zich heeft opgewonden over de absurde mate van overheidscontrole (Big Brother) na onthullingen van Edward Snowden?

        Je bedoelt dat Obama krachtig ingreep toen duidelijk werd dat de DNC onder leiding van Debbie Wasserman Schultz allerlei vormen van fraude pleegde om Bernie Sanders van Killary te laten verliezen? En dat Obama zijn afkeuring uitsprak toen bleek dat CNN voorafgaand aan een debat tussen Killary en Sanders, eerstgenoemde de vragen een paar dagen van te voren kreeg, en het debat daardoor doorgestoken kaart werd?

        ...

        Wat bedoel je als je zegt dat er niks mis is met Obama? Ik vraag me dat oprecht af.

        Obama was een briljant communicator/acteur. Zoals sociopaten dat wel vaker zijn. Hij was vooral erg sterk als hij door zeer bekwame tekstschrijvers als Emmanuel Rahm teksten van een teleprompter kon lezen.
        In een infame hysterische speech gehouden de avond voor verkiezingen in 2016, kwam de ware narcistische aard van de Nobelprijswinnaar Obama naar boven. Nog meer "I" (ik) per seconde dan The Don.

        Als je iets van geweten hebt, wordt je nooit president van de VS. Ralph Nader? Nul kans dat ie het zou worden. En zou zo'n persoon het wel lukken, dan wordt deze binnen no-time door The Swamp (inclusief hysterische spreekbuizen genaamd MSM en Hollywood) kaltgestelt door onder curatele van generaals (wat Trump is overkomen) geplaatst te worden. Als je niet al zoals Kennedy je hersens aan flarden geschoten krijgt.

      • Marc.

        Poetin is op allerlei vlakken een baas.

        Op sociaal-cultureel vlak is er een mondiale strijd gaande tussen aan de ene kant eindbaas Poetin, beschermer van Goddelijke waarden als rust, orde, normaliteit, het traditionele gezin en aan de andere kant de liberale Taliban met als patrones Conchita Martinez.

        Ondanks al de wapens waarover laatsten beschikken (MSM, brainwashing in onderwijs, universiteiten waar wetenschap plaats maakte voor marxistisch activisme) maken laatsten geen schijn van kans. Maak ik me geen enkele zorgen over.

      • Als je niet snapt dat Obama een hele enge sociopathische zetbaas van Wall Street, Big Oil, MIC, Big Pharma was, en sociaal-economisch rechts van Rutte en Trump zit, denk ik dat je er weinig van begrijpt. Sorry.

      • De totale politiek is verstrengeld in een web, waarvan men zich niet meer los kan maken. De Nederlandse politiek doet weliswaar alsof de Nederlandse waarden worden gediend, maar ondertussen is men bezig met de implementatie van het EU programma. De krabbeltjes zijn immers gezet. Ook op lokaal niveau van boven af. De stem van het volk doet er niet toe. Telkens probeert men via een andere samenstelling dit beleid door te voeren. De PvdA viel uiteindelijk dit keer uit de mand. Maar zal zich met de komende regeerperiode, wellicht weer flink revancheren als oppositiepartij. Door zich af te zetten. Zo werkt de politiek al sinds de jaren 90 en niemand van het 'klootjesvolk' die het ziet. Telkens in een veranderde samenstelling. Afzetten en weer optrekken!

      • Met je eens. Noemde de PvdA en VVD vaak twee kanten van dezelfde medaille. Partijkartel vind ik sterker. We leven in een quasi-democratie.

        Maar Obama staat gewoon in hetzelfde rijtje oorlogsmisdadigers als de Bushes, Blair, Clintons,

        • Het is dat je in een tolerant land leeft VSH. Je verwerpelijke zieke leugens zouden in de meeste landen genoeg zijn om je een flinke tijd op te sluiten. Jammer dat je die tolerantie zelf niet waardeert.

    • Geen enkele leugen in mijn feitenrelaas over Obama. De man die meer mensen door drone-aanvallen heeft laten omkomen dan George W Bush.

      • Context gebruiken we maar niet hè? Dat er Taliban en ISIS werd beschoten telt niet, of alleen als het jouw grote hypocriete ego zo uitkomt. Liegen en framen is het enige wat je kunt VSH. Vijand van de waarheid en aanhanger van dictatuur.

      • Obama had niet zoveel problemen met ISIS.

        Opvallend hoe snel dat zooitje na het aantreden Trump, wordt opgeruimd. Zag vandaag een Spaanstalige tweet. Met de kaarten van Syrie op 4 september 2017 en 1 januari (enero?) 2017. ISIS is in bijna acht maanden compleet weggevaagd.

        Over Obama en ISIS. Google vooral eens de "JV-team" met betrekking tot ISIS (door Obama ISIL genoemd. Bewuste verwarring mbt naam, om cumulatie van kennis buiten MSM tegen te gaan?). Of de geluidsopnames van Kerry mbt ISIS; opgenomen in een Nederlands kantoortje in het VN gebouw. Of verdiep je eens in de Deir Ezzor Massacre (september 2016), waarbij het ook wel als Deir Ezzour wordt gespelt.

        Het lijkt er trouwens op dat de jarenlange belegering van deze stad door ISIS-hordes, de komende dagen wordt beëindigt; ondanks dat de Amerikaanse vliegtuigen dus de zeer belangrijke stellingen op de Tarda-bergen, gedurende een uur lang "bij vergissing" bombardeerde, waarna ISIS deze tactisch van belang zijnde bergen in zeven minuten kon innemen. (Dit is de Deir Ezzor Massacre).

        Obama droonde er vooral in Jemen, Pakistan en Afghanistan op los. Veel burgerdoden. Maar wat dat een huidige GroenLinkser uit; er zit geen grammetje PSP meer in dat agressief-liberale clubje.

        • Er is inderdaad nog maar weinig pacifistisch te bespeuren in dat GroenLinks.

          Stekker erin en eruit en op missie in Afghanistan.. Hoppa! En een Ineke van Gent (ex-PSP) dat zich vervolgens als een 'stoerwijf' presenteert binnen dit programma. Als je ooit verstand had van de politiek, dan was dit wel het moment ;-)

  • Is het Forum hiervoor bedoeld? Dat wordt straks wat! Propaganda voor links. Hebben we daar in Groningen niet veel te veel van gehad in het verleden?

    • Er is niks mis met links. Sterker voor Groningen juist belangrijk om de armoede te beschermen, maar het zijn de zovele foute besluiten de afgelopen 2 decennia. Keuzes van mensen die niks met Groningen hebben, en daarin ook niet zijn opgegroeid.. Dat is de kritiek

  • Wat ons te verwachten valt; een propagandamachine, een hersenspoelmachine. Straks in het theater aan de Grote Markt. En voor een verdere financiering doen wij straks een beroep op zijn inwoners.

  • Volgens mij is het helemaal uit de tijd in dit intercommunicatief tijdperk, een politicus die een groep vertelt hoe het allemaal zit. Deze mededeling ivm bovenstaande reakties. Decentralisatie is hot, zoals de bitcoin, mensen gaan bepalen wat iets waard is, zo ook met politiek, op sites als YouTube bepalen meningen van kijkers hoe iets zit, een soort voorverkiezingen, zo ook op deze site. Je kunt mensen niks meer door de strot drukken, van boven af werkt niet meer.Er is teveel fake nieuws gebracht, mensen trappen er niet meer in. Een recent vergelijkbaar voorbeeld is Robbie M. van rtvnoord die probeerde de bewoners van de Vondelflat als criminelen neer te zetten, gelukkig hebben mensen nu weerwoord tegen opgelegde propaganda, mede door OOGTv, waarvoor dank.

  • Wilders mag dan wel de naam hebben een racist te zijn, maar ik maak mij meer zorgen om lieden als Jesse Klaver en zijn partij. Dit boezemt mij meer angst in dan het geschreeuw van iemand als Wilders.

    • Uiteraard Middenweg. Progressieve denkers verdacht maken is wat bruine denkers doen. Jij bent zelf een uitvreter en door anderen aan te vallen leid je de aandacht af.

  • Denk te kunnen en mogen stellen dat ik tot op de dag van vandaag meer gedaan heb en meer betekend heb voor mijn naasten, mijn familie en de maatschappij dan dat jij ooit in je leven zult kunnen gaan presteren. Maar wie sprak er laatst over Godwin?
    Typisch Groen Link betoog. Ik vind Jesse K. een tiranniek eng narcistisch mannetje, maar we gaan het beleven , al hoop ik in alle eerlijkheid dat de bevolking van dit land voor lieden als Jesse K. tot inlengte van dagen gespaard blijven.

    • Jesse K Is heel eng.

      Wannabe Trudeau; de cultmarxist die in Canada de gedachtenpolitie invoert. Orwell zit in de hemel de hele tijd niets anders dan te doen met "ik zei het je toch" zijn gelijk te halen.

    • PvdD.

      Fijne partij. Tot mijn schande nog nooit op gestemd. Ondanks plannen in die richting.

      Ook buiten ethische vraagstukken vaak het compas goed afgesteld. Bijvoorbeeld in het ESM-dossier.
      Dossier met de mogelijkheid voor Draghi cum suis om Nederland in bepaalde situaties een miljardje of dertig te laten overmaken, zonder dat Nederland daar enige zeggenschap over heeft. GroenLinks (erkend lid partijkartel) was uiteraard voor.

      • Ook CU ging er destijds met een gestrekt been in via Schouten in debat met Plasterk. Is nu onderhandelaar in deze mogelijke coalitie. Pikant!

Recente berichten

Dinsdagochtend bewolkt, in de middag zonneschijn

De temperatuur loopt flink op aankomende dagen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis worden woensdag en donderdag…

2 uur geleden

Verkeer moet nog wennen aan fase 3 van Operatie Ring Zuid

Afgelopen zaterdag is fase 3 van Operatie Ring Zuid ingegaan en dat betekent een hoop…

3 uur geleden

NK Jeugdschaken is in volle gang

Het Nederlands Kampioenschap Jeugdschaken is in volle gang. Elk jaar vindt dit kampioenschap plaats, maar…

6 uur geleden

Rus uit Groningse vluchtelingenopvang krijgt twee jaar cel in België voor rooftocht langs supermarkten

De rechtbank in het Belgische Hasselt heeft een Rus, die naar Nederland was gevlucht om…

8 uur geleden

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

8 uur geleden

Kwart miljard subsidie voor productie volledig hernieuwbare waterstof, grootste capaciteit komt uit Groningen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft 250 miljoen euro aan subsidies verdeeld over zeven projecten,…

9 uur geleden