GSb luidt noodklok omtrent kamernood buitenlandse studenten

De Groninger onderwijsinstellingen moeten meer kamers realiseren voor internationale studenten. Dat zegt de Groninger Studentenbond. Volgens de bond zijn sommige studenten nu genoodzaakt om in hotels, op de camping of zelfs op straat te slapen.

De gemeente Groningen, de Rijksuniversiteit en de Hanze Hogeschool hebben al wel honderd tijdelijke opvangplekken gerealiseerd in de voormalige opvang voor asielzoekers aan de Van Swietenlaan. De Studentenbond ziet liever een oplossing voor de lange termijn.

Vrijdagmiddag gaan de studenten onder meer met ROOD, DWARS en studentenorganisatie Democratische
Academie Groningen protesteren op het Broerplein. Hiermee willen zij aandacht vragen voor de hoge kamernood.

Deel dit artikel:

 1. Het is just een kwestie, door het aantal studenten te verminderen. Onze infrastructuur in Groningen is er niet op berekend. Dus Go Home. Opgelost!

 2. De dames/heren studenten moeten niet zeuren. Een prachtige kamer (25 vierk. m) met alles inbegrepen (wasdroger/machine, gas, licht, internet, eigen keukentje) willen ze niet, omdat het 16 km van de Grote Markt verwijderd is. Met elk kwartier een trein.

 3. Het is de verantwoordelijkheid van de gemeente om voor huisvesting van jongeren en (internationale) studenten te zorgen, niet van de universiteit. De Gsb en anderen zijn dus met haar kritiek bij het verkeerde adres!

 4. Het is de eigen verantwoordelijkheid van de onderwijsinstellingen om het aantal studenten op te schroeven, maar ook de eigen verantwoording om de hiermee en hierdoor gepaarde gaande problemen op te gaan lossen.

  SImpel gezegd, schroef het aantal studenten flink naar beneden en de aangehaalde problemen lossen zichzelf en kosteloos op. En het maakt de stad ook nog eens een stuk leefbaarder.

  Hoe moeilijk kan het zijn?

 5. Kijk dit is veroorzaakt doordat de gemeente geen vergunningen meer verleend waardoor er krapte is ontstaan op de huurmarkt boontje komt om zijn loontje en er is onvoldoende geanticipeerd op de grote toestroom intussen worden er wel linkse hobby’s gerealiseerd wat miljoenen kost en de problemen alleen maar vergroot en de daadwerkelijke problemen niet worden opgelost.

  1. Huisjesmelker zeker? Maakt jouw niets uit dat een wijk als Vinkhuizen sociaal volledig in elkaar dondert door studentenbewoning, zolang je er zelf maar aan verdient.

   Het probleem is de grote vertragingen die het BouwJong! project heeft opgelopen. Eerst door de Crisis en later door de aardbevingsproblematiek en het gesteggel met de NAM, waardoor gebouwen opnieuw moesten worden ontworpen en er ruzie was over wie er voor de kosten opdraait.

 6. Wel een gratis boot/hotel voor uitgeprocedeerde asielzoekers in Groningen, maar internationale studenten kunnen geen kamer vinden. Belachelijk! Deze internationale studenten zouden we met open armen moeten ontvangen. Mensen die speciaal naar Groningen komen om hier te studeren. De studenten maken Groningen zo’n leuke stad. Niet de uitgeprocedeerde asielzoekers.

 7. Een verplichte cursus Nederlands voor buitenlandse studenten lijkt mij een (deel van de) oplossing en ook nog eens goed voor de integratie. Iemand die écht gemotiveerd is om speciaal hier te willen studeren, zal zich daar niet door laten weerhouden… en/maar de kamernood zal significant verminderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *