Gemeente stelt zeven ton beschikbaar voor bed-bad-brood

nieuws

De gemeenteraad heeft woensdagavond 723.000 euro beschikbaar gesteld voor het openhouden van de bed-bad-broodopvang in het oude F1-hotel in Groningen. De uitgeprocedeerde asielzoekers zijn in ieder geval tot en met oktober verzekerd van opvang.

De gemeente moet de opvang zelf betalen sinds demissionair staatssecretaris Klaas Dijkhoff vorig jaar besloot dat het rijk niet langer meer betaalt. De ruim zeven ton die de gemeente nu beschikbaar heeft gesteld is met terugwerkende kracht voor juli tot en met oktober van dit jaar.

De Raad en het college gaan ervan uit dat er uiteindelijk weer geld beschikbaar zal worden gesteld door Den Haag. De kwestie ligt momenteel aan de formatietafel op het bordje van de VVD, D66, ChristenUnie en het CDA.

Deel dit artikel:

 1. Wanneer is die uitbreiding klaar? Ik heb begrepen dat er nog niet een is begonnen. Die boot zou er maar een paar maanden liggen, maar het begint nu op een permanente voorziening te lijken. Ik krijg steeds een campinggevoel als ik er langs fiets omdat ze een keukencontainer aan de overkant van de weg hebben geplaatst.

 2. ‘uitgeprocedeerde asielzoekers’,het eerste woord zegt het al.Het zijn allemaal ‘vluchtelingen’ uit veilige landen en het zijn vooral veel noord Afrikanen die er zitten en die wisten allemaal van te voren al dat ze een kansloze aanvraag gingen indienen.

 3. Uitgeprocedeerd = uitgeprocedeerd

  Dus moeten ze terug naar hun thuisland. Die boot mag geen permanente voorziening zijn. Ook dat nieuwe gebouw mag er nooit komen. Ook nog van onze staatsruif vreten. Nou mooi niet.

  1. Als de regering ze nou eens echt zou uitzetten in plaats van ze een buskaartje te geven om naar Groningen te reizen dan waren deze opvangen niet nodig naamgenoot.

 4. Stoppen met pamperen die “asielzoekers“. De mensen die de hulp echt nodig hebben, kunnen hier helaas niet komen. Pure geldverspilling, besteed het maar in ons eigen land, eerst hier de prooblemen oplossen, en dan daarna mensen helpen van buiten en niet andersom.

 5. Zou persoonlijk nu eens de advocatuur werkzaam voor de asielindustrie aansprakelijk gaan stellen voor de kosten welke deze opvang met zich meebrengt. Zij zijn het tenslotte welke bewust kansloze asielzoekers in de procedure laten stappen om na een eerste weigering, diezelfde asielzoeker aan te zetten om hoger beroep tegen zo`n besluit aan te tekenen. Deze advocaten en alle betrokkenen uit de asielindustrie weten van tevoren al dat het kansloos is, om deze ellenlange procedures in gang te zetten, maar is enkel bedoeld om (tijdelijk) uitzetting te rekken.

  Als dat de asielvertrek industrie in de landen beneden de Middellandsezee duidelijk is geworden, zal de instroom met 90-95% af gaan nemen.

  Recent een triest geval gezien van een vrouw welke klaarblijkelijk ingefluisterd is om haar kinderen in Nederland onder te brengen om zelf naar haar thuisland te vertrekken, om d.m.v. een huilie, huilie verhaal alsnog een verblijfsvergunning te krijgen. Daar zou men de groep aangehaalde advocaten en medewerkers strafrechtelijk voor moeten gaan vervolgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *