Categorieën: Sport

FC Groningen in blessuretijd onderuit tegen PEC Zwolle

FC Groningen heeft zaterdagavond in Zwolle met 3-2 verloren van PEC. De winnende van PEC Zwolle viel in blessuretijd nadat Groningen met tien man op het veld stond. FC Groningen blijft door de nederlaag elfde staan in de eredivisie.

PEC Zwolle startte goed en kreeg met name via Stef Nijland, zoon van FC Groningen directeur Hans Nijland, enkele kansen. Sergio Padt hield zijn doel echter schoon. FC Groningen kwam na een kwartier aan de leiding via Ritsu Doan. Vier minuten later werd het gelijk door Nijland toen Padt een schot niet goed pareerde. FC Groningen kreeg daarna meer controle over het spel.

Tien minuten na de pauze maakte Tom van Weert er 2-1 van voor FC Groningen. Er was protest bij PEC, omdat de bal niet geheel over de lijn zou zijn gegaan. Juninho Bacuna was dicht bij de derde voor FC Groningen, maar aan de andere kant moest Padt handelend optreden. Dat lukte niet bij een inzet van Ryan Thomas na een uur: 2-2. FC Groningen werd beter met onder meer een kopkans voor Mimoun Mahi. Na 87 minuten maakte Van Weert een harde overtreding en kon FC Groningen verder met tien man. PEC Zwolle profiteerde en Youness Mokhtar maakte er in blessuretijd 3-2 van.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Nijland oprotten. Zijn houdbaarheidsdatum is ver overschreden.

    Geen atletisch vermogen, snelheid, uithoudingsvermogen, strijd. Wil (zelfcensuur) vechtvoetbal. Voor mooi voetbal moet je bij clubs met een begroting boven het honderd miljoen zijn. Maar wat interesse mij mooi voetbal. Afgezien van de buitenaardse Messi vind ik het allemaal niet zo bijzonder. Voor perfecte balbeheersing kijk ik naar de mannenfinale van Wimbledon.

    Onvergeeflijk dat je de Ajax-supporter Jeltema hier kansloos Ajax hebt willen laten imiteren. En op basis van baggerscouts een bende slappe kranten hierheen zijn gekomen. Django Warmerdam en misschien Te Wierik zijn van alle spelers die in Jeltema tijdperk (zelf een hele matige amateurvoetballer!) naar Groningen zijn gekomen, de enige die voldoet. Ongelooflijk dat we gebakje Jesper Drost (wint nooit een duel) in plaats van Thomas (Australische winnaarsmentaliteit) van PEC hebben gekocht. Schande.

    En laat Nijland ophouden met zijn gelul over voorkeur voor zondagmiddag. Bij NAC en PEC is het overduidelijk dat je 's-avonds veel meer sfeer hebt.

    En wie is Marcel Groninger? Eentje die Cruijffiaanse theorietjes over balbezit uit zijn hoofd heeft geleerd, en nu als ex-amateurvoetballer, profvoetballers met allerlei onzin volstopt.

    Nijland weg, Marcel Groninger weg. Joop Gall (ondanks asociale trekjes) volgend jaar als Groningse Diego Simeone langs de lijn.

  • FCG is gewoon veel zwakker dan PEC. Logisch dat je dan verliest. De inzet was zeker niet slecht, de kwaliteit is veel te mager.
    Personele wisselingen in de organisatie helpen echt niet om matige voetballers beter te laten spelen. Geld om betere voetballers aan te trekken is er niet. Praatjes om de selectie te versterken of ander type voetbal te willen zijn dus niet meer dan borrelpraat.
    Dat geldt natuurlijk voor de meeste analyses hier van mensen die zelf nooit op niveau hebben gespeeld en ook niet kunnen beoordelen wie in de organisatie wel of niet iets positiefs bijdraagt aan de resultaten.

Recente berichten

Groningen biedt excuses aan voor rol in slavernijverleden

Burgemeester Koen Schuiling (VVD) heeft donderdagavond excuses gemaakt voor de rol die het toenmalige gemeentebestuur…

3 uur geleden

Aanhoudend zonnig en temperaturen blijven boven de 20 graden

Vrijdag is er af en toe zon en kans op een enkele bui. Het wordt…

3 uur geleden

Pinstoring treft ook Groninger winkels

Ook bij Groninger winkels kon en kan donderdagavond niet altijd gepind worden. (meer…)

4 uur geleden

Traktaties voor mensen die op de fiets naar het werk gaan

Fietsers konden donderdag op een traktatie rekenen als zij op hun tweewieler naar het werk…

4 uur geleden

Groninger moet 34 maanden de cel in voor helpdeskfraude

Een 22-jarige man uit Groningen is vrijdag veroordeeld tot 34 maanden celstraf wegens helpdeskfraude. (meer…)

5 uur geleden

Walter Flapper zakelijk leider Stichting Jonge Harten

Walter Flapper is sinds deze maand de nieuwe zakelijk leider van Stichting Jonge Harten, de…

6 uur geleden