Donar door naar volgende ronde

Donar heeft donderdagavond in Litouwen de returnwedstrijd van de eerste kwalificatieronde voor de Champions League tegen Vytautas gewonnen. Het werd 61-84.

Al in het eerste kwart sloegen de Groninger basketballers een gat (14-26 na 10 minuten), maar vooral in het tweede kwart was Donar oppermachtig. De thuisploeg wist maar 10 punten te maken, terwijl Donar verder uitliep. Bij rust was het 24-51. In het begin van het derde kwart viel Donar terug. In de aanval lukte bijna niets, en Vytautas kwam terug tot 39-53. In de laatste minuten van het derde kwart begonnen de schoten weer te vallen, en aan het eind van het kwart was het verschil toch weer heel ruim: 46-69.

In het laatste kwart verdedigde Donar zeer intensief, waardoor de Litouwers gedwongen werden om moeilijke schoten te nemen, en die vielen dan ook niet. Zelf scoorden de Groningers aanvankelijk evenmin, maar daarna liep Donar weer uit, tot maar liefst 30 punten (bij 51-81).

Topscorers bij Donar waren Brandyn Curry met 20 punten, Drago Pasalic met 14 punten en Jason Dourisseau en Thomas Koenis met beiden 13 punten.

Donar gaat nu door naar de tweede kwalificatieronde van de Champions League. Daarin treft de ploeg van coach Erik Braal de Bakken Bears uit Denemarken. De eerste wedstrijd wordt komende zondag om 18.00 uur gespeeld in Martiniplaza. De returnwedstrijd is volgende week dinsdag.