Donar door in voorrondes Champions League

Donar heeft de derde voorronde bereikt van de Champions League. De Groninger basketballers wonnen dinsdagavond in het Deense Aarhus de returnwedstrijd tegen de Bakken Bears met 83-91.

Donar had een geweldige start, en stond al snel op 0-10. De grootste voorsprong was bij 5-19. Vooral Evan Bruinsma was met 9 punten op dreef. Het eerste kwart eindigde bij 16-23. Al snel in het tweede kwart kwamen de Denen langszij (23-23). Vooral het driepuntsschot was een gevaarlijk wapen van de Denen. Bij rust had de thuisploeg zelfs een voorsprong van 7 punten: 48-41. In het derde kwart was Donar weer scherp, en een 0-12 run leidde tot een tussenstand van 48-53. Het kwart eindigde bij 64-70. Halverwege het laatste kwart was Donar uitgelopen tot 73-82. Een minuut voor tijd kwamen de Denen nog terug tot 81-84, maar Donar gaf de zege niet meer uit handen.

Topscorers bij Donar waren Jason Dourisseau met 16 punten, Brandyn Curry met 15 punten, Evan Bruinsma en Drago Pasalic met beiden 13 punten en Sean Cunningham en Arvin Slagter met beiden 11 punten.

In de derde en laatste voorronde treft Donar Movistar Estudiantes uit Madrid. De thuiswedstrijd wordt komende vrijdag gespeeld in sporthal Kalverdijkje in Leeuwarden, omdat Martiniplaza niet beschikbaar is. De returnwedstrijd in Madrid is op maandag 2 oktober.