Categorieën: Nieuws

Den Oudsten: Geen vervolging studenten Vindicat

Er komt geen strafrechtelijk politieonderzoek naar misdragingen van leden van studentencorps Vindicat bij de Sushi Mall begin deze maand. Vervolging van de studenten is niet aan de orde. Dat zegt burgemeester Peter den Oudsten.

Het politieonderzoek is voor hem geen reden voor vervolging. Volgens Den Ousten had de bedrijfsleiding van het restaurant eerder moeten ingrijpen. Dat de Sushi Mall geen aangifte heeft gedaan vindt de burgemeester onverstandig. het maakt vervolging ingewikkeld.

De Oudsten vindt verder dat Vindicat er alles aan moet doen om nieuwe incidenten te voorkomen. De vereniging is de afgelopen maanden vaak negatief in het nieuws geweest. Een acreditatiecomissie onder leiding van oud politiechef nu bestuursvoorzitter van Lentis, Martin Sitalsing, gaat beoordelen of de maatregelen die Vindicat neemt om excessen te voorkomen voldoende zijn.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Afkopen en niet voor de politierechter verschijnen het kan allemaal in Nederland behalve als je een burger bent.

    • Ja zo werkt dat. Rechtsspraak in Nederland wordt niet gestuurd door de meute. Er was gewoon niet genoeg aan de hand kennelijk en de eigenaar van het Restaurant mag zelf weten wanneer hij al dan niet aangifte doet. Daar hebben jij met je lynch mob niks over te zeggen.

  • Hoeveel geld heeft Vindicat aan de corrupte Linkse kliek in de Stad Groningen betaald? Mogen het jongetjes en meisjes van gegoede afkomst zijn, maar dat betekend NIET dat zij met alles weg kunnen komen. Bananenrepubliek, hoezo Vrouwe Justitia doet af en toe haar blinddoek af?

    • Links? Ik schat toch maar zo in dat het gemiddeld Vindicat balletje uit een gegoed VVD gezin komt. Weinig links aan.

  • Het zou de burgemeester sieren als hij ALLE studenten overlast( dus niet alleen van Vindicat) eens serieuser zou nemen....
    Melden bij meldpunt overlast is mogelijk, masr naar 17.00 zijn due gesoten.
    Blijft over een politie melding via het centrale meldpunt in Drachten.
    Een reactie duurt dan vaak te lang......
    Buitendien zijn bij het meldpunt de reguliere (geluids)overlast panden bekend.
    Net als in Amsterdam moet er onerwogen worden om die dan maar eens te sluiten.......
    Tenslotte is de stad van de Groningers en niet van er tijdelijk verblijvende studenten.

  • Als een vrouw in elkaar geslagen wordt door haar man, maar er is geen blijvend letsel dan is het ook lastig voor het OM
    om hem te vervolgen als die vrouw zelf geen aangifte wil doen. Met andere woorden : het zegt ook weer niet zoveel dat er niet vervolgd kan worden over de ernst van het wangedrag ,en belangrijker, of het niet veel erger mis had kunnen gaan. Ooggetuigen hadden het immers er over dat het een wonder is dat er geen gewonden zijn gevallen. De burgermeester iig heel wat minder mild dan de vrinden van Vindicat.
    En is dat 'Vervolging van de studenten(!) is niet aan de orde' toeval of zou de Sushi Mall nog wel problemen kunnen krijgen met de gemelde overlast? Zou niet raar zijn als dit vaker gebeurd dat de horecavergunning is eens goed onder de loep gehouden wordt. Voor echte zuip horeca heeft de lokatie ook volgens mij behoorlijke nadelen.

  • In mijn ogen is hetgeen door de verschillende media werd bericht en belicht dat er dus wel degelijk sprake is geweest van ongewenste gedragingen. Dat er niet automatisch door de eigenaar van het restaurant tot een aangifte is overgegaan is vrijwillig of niet een keuze.

    Dat men als burger vaak niet eens aangifte kan doen omdat er niet genoeg menskracht aanwezig is, vind ik veel beschamender, helemaal gelet op het aantal agenten wat de BV Nederland in dienst heeft.

    De restauranthouder kan op deze wijze blijven rekenen op klandizie van de Vindicaters welke zich nu wel 2 x zullen gaan beraden eer zij iets ongeoorloofds in ditzelde restaurant uit gaan halen.

  • Bij RTV Noord is de burgermeester wat scherper :
    " Volgens Den Oudsten had de ondernemer eerder moeten ingrijpen toen de groep studenten voor overlast zorgde. Daarover is ook contact geweest met de eigenaar van het restaurant.

    Ook had Den Oudsten het verstandiger gevonden als er wel aangifte gedaan was door de ondernemer. 'Als je zaak fors vernield wordt, lijkt me dat wel verstandig.' "
    Hoezo valt dit mee? Forse vernieling : er was wel genoeg aan de hand als de Sushi mall aangifte had gedaan. En omdat de Sushi mall geen aangifte doet houdt de gemeente die wel verantwoordelijk voor de overlast.

Recente berichten

Geen treinverkeer mogelijk naar Assen door aanrijding

Treinreizigers tussen Groningen en Zwolle moeten op Koningsdagavond rekening houden met vertraging. Door een aanrijding…

2 uur geleden

Persoon uit water gered aan Turfsingel

Omstanders hebben zaterdagavond aan de Turfsingel een persoon uit het water gered. De persoon was…

2 uur geleden

Meisje ten val in Haren en komt met voet bekneld te zitten in fietswiel

Een meisje is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Kerkstraat in Haren. Dat…

6 uur geleden

NK Jeugdschaken strijkt neer in Hoogkerk: “Het moet zo stil mogelijk zijn in het gebouw”

Hoogkerk is tijdens de meivakantie het mekka voor de Nederlandse jeugdschakers. Zaterdag begon het Nederlands…

6 uur geleden

Ondanks ontbreken grote vrijmarkt toch een feestelijke dag in Beijum

In de wijk Beijum was er de afgelopen jaren veel belangstelling voor de grote rommelmarkt.…

8 uur geleden

Topdrukte bij de bakkers: “We verkopen 10.000 oranjetompouces, het is een gekkenhuis”

Het is topdrukte zaterdag bij de bakkers in de gemeente. In Ten Boer zijn de…

10 uur geleden