Categorieën: Nieuws

Demonstranten eisen meer huisvesting voor buitenlandse studenten

Enkele tientallen mensen hebben vrijdag geprotesteerd tegen het gebrek aan huisvesting van buitenlandse studenten. Dat gebeurde op de trappen van het academiegebouw.

De demonstranten vinden dat als de Rijksuniversiteit en Hanzehogeschool zoveel buitenlandse studenten naar Groningen halen, zij ook verantwoordelijk zijn voor de huisvesting er van.

Die is deels gevonden door honderd studenten onderdak te bieden in het voormalige asielzoekerscentrum aan de Van Swietenlaan. Maar dat is volgens de demonstranten niet voldoende.

 

Andor Heij

Bekijk reacties

  • First world and millenial problems.

    Er is al woningnood voor de inheemse bevolking, dus deze internationale studenten sluiten achter aan in de rij.

    Een livingcampus is nog steeds ver weg, blijkbaar vinden de RuG, Hanze en publieke partijen extra huisvesting niet financieel interessant genoeg om te gaan realiseren. Of is er een andere moeilijkheid?

  • De universiteit mag best wel eens wat behulpzamer zijn voor Buitenlandse studenten die tegen problemen aanlopen wat betreft huisvesting. Het is een stuk moeilijker om aan een kamer te komen als huisbazen je niet willen. Asielzoekers worden beter opgevangen dan mensen die hier tegen betaling komen studeren. Leg nog maar zo'n hotelboot neer en vang ze desnoods op in de aclo tot er onderdak voor ze is.

  • De om flinke consumptie coke bekend staande Marseille-supporters een fanzone geven in de Poelestraat. De bijzonder zwakke ondersteuning van de omwonenden van het Casino tijdens en na de brand. En nu weer deze uitwas als gevolg van de niet door de gemeente beutegelde ambities van de RUG.

    Wanneer krijgt die Den Oudsten eens een gele kaart? Of een gele wekker? Want wat kijkt die man onuitgeslapen, sloom en onnozel uit zijn doppen. Zijn langzame gepraat, doet misschien bedachtzaamheid vermoeden, maar is hoogstwaarschijnlijk een symptoom van weinig intelligentie.
    Het is zelfs een wonder dat hij - mijn inziens geheel ten onrechte als academisch erkende - flutstudie rechten heeft gedaan.

    De enige reden dat de man hier burgermeester mocht gaan spelen, is zijn lidmaatschap van het partijkartel. Weg met deze man, en vooral weg net het partijkartel!

  • De infrastructuur in Groningen is er niet op berekend. Dus Go Home!

    The infrastructure in Groningen is not calculated for so many students. So Go Home! Leave the Netherlands as soon as possible

    • waar bemoei jij je eigenlijk mee Henk? Deze mensen hebben het recht hier te studeren. Jij hebt niet het recht deze mensen weg te sturen. (I just told Henk to back off and stop telling you what to do).

    • Henk is a local madman.

      On behalf of the Grunnegers (slang for the inhabitans of Groningen), I apologies for the remarks of this Frisian inbred. (Henk's real name is Tjibbe)

      We acknoledge that you foreign students, invested a lot to become students of our university, and that you play a important role in real the scientific activities in this city. Contrary to most of Dutch students. They prefer drinking, and fun-studies out of self-interest, instead of being able to ad value to the Western societies.

      • Ook niet zeiken als straks de zorgpremie flink zal stijgen. Alsook de eigen risico. Allemaal gebruikmakend van onze gezondheidszorg, die in hun thuisland ontbreekt.

        Bovendien, zijn deze studenten waarschijnlijk hun hoedje geschrokken, door zo te mogen demonstreren. Terwijl in hun thuisland mogelijk worden vervolgd, bij een dergelijke actie.

      • Ik zeik niet over persoonlijke kosten mbt medische zorg. Krijgen we in Nederland namelijk ontzettend veel voor terug. Waarbij ik gelijk aanteken dat helaas soms de zorg toch nog tekort schiet.

        Internationale studenten leveren meer op dan ze kosten. Ook omdat ze meer talent en meer ambitie hebben dan hun Nederlandse studiegenoten. Op de beste Amerikaanse universiteiten is het, op een enkele Indiër (uit India) na, alleen maar Chinesen wat de klok slaat. Wil je in de Eemshaven een fabriek van Tesla krijgen, dan moet je hopen dat er heel snel, heel veel Oost-Aziatische beta-studenten deze kant opkomen.

        Afgezien van de kosten-baten analyse; het is verwerpelijk om mensen die hier op volstrekt legale gronden hier zijn, en daarvoor de nodige offers hebben gebracht, op het moment dat ze dakloos te vertellen dat ze weg moeten. Als je dat doet spoor je niet.

        • "Als je dat doet spoor je niet"

          Begrijpt, dat deze politiek helemaal je ding is. Door het zo te hebben georganiseerd. Als een omgekeerde wereld. Door eerst in het buitenland, het boeltje lekker te maken, en vervolgens deze studenten de wrange vruchten in Groningen te laten plukken. Want de politiek van A tot Z was totaal op de hoogte met de doelstelling van de Hanze en de RuG waar ze mee bezig waren. Zoals het hoort overigens. Want de Hanze en RuG hebben deze meldingsplicht.

          En nu verklaart men het legitiem, door deze buitenlandse studenten te (moeten) huisvesten. Ook een manier om eeb dergelijk beleid de Groningers door de strot te drukken. Geen weg terug!

      • Het is belachelijk om dakloze mensen die hier ter goede trouw aan de RUG willen studeren, te vertellen dat ze moeten opzouten. En dat moeten doen ook vanwege de infrastructuur.

        Als je nu had geschreven dat Sterken en Poppema behalve Friese koekkoekjongen zijn (zie hoe ze op slinkse wijze Leeuwarden academische krenten in de pap gunnen) met een drang naar status die kleingeschapenheid doet vermoeden, dan had je iets zinnigs geschreven.
        Want Groningen kan dus technisch en natuurwetenschappenlijk talent uit het buitenland zeer goed gebruiken. De enige manier om het Eindhoven van het Noorden te worden. (Moet binnen enkele decennia te realistische zijn).

        • We hebben de infrastructuur niet VSH om Eindhoven enigszins na te bootsen. Kijk naar de ligging van Groningen en kijk naar de ligging van Eindhoven. Bovendien is Groningen een probleemgebied als gevolg van de gaswinning. Ondernemers/investeerders denken wel 100x na voordat ze hun bedrijf willen vestigen in Groningen. Dit zie je ook terug in de (diepe) cijfers. Groningen staat er zeer beroerd voor qua economie. En heeft ook zijn weerklank op z'n inwoners. Het was al slecht en het werd alsmaar beroerder. Heel veel armoede! Door heel veel studenten hier naar toe te halen, proberen ze enige levendigheid te creëren, om datgene te verdoezelen.

    • Deze mensen hebben geen recht om hier te studeren, omdat het onnatuurlijk is gefaciliteerd, zonder hiermee rekening te houden met de consequenties. En op deze consequenties maken ze nu beleid om deze studenten te behouden. Een bizar staaltje van de politiek om op deze wijze je beleid door ieders strot te duwen van de Groningse bevolking.

      • Och Henk, zo iemand als jij met een computer is ook "onnatuurlijk gefaciliteerd".
        Toevallig is het zo dat een stad niet een statisch iets is, maar zich aanpast aan de wensen van de tijd.
        Gemeente en universiteit zeggen dat je hier uitstekend kunt studeren. Dat huisvesting daar bij hoort, begrijpt bijna iedereen.

        • @Daan Wat je zegt ben jezelf.

          En de laatste alinea is dus ook het omgekeerde. 'Gemeente en universiteit zeggen dat je hier uitstekend kunt studeren' terwijl het aan alles ontbreekt, om in een later stadium vervolgens als politiek te krakelen omdat het aan alles ontbreekt. Zo werkt de politiek tegenwoordig. Alle partijen wisten overigens, dat dit stond te gebeuren. Dan moet je dus wel een insider zijn, om dit te weten.

          In de jaren 80 had zich een bedrijf willen vestigen in Groningen met iets van 3000 arbeidsplaatsen. Dit werd tegengehouden, omdat de infrastructuur in Groningen daar niet op was voorbereidt. Opstoppingen van wegen etc.. En dit staan we dus wel toe.

      • Henk.

        Wat klets je nou. Voor veel Chinese studenten geldt dat er voor een jaartje in Groningen (door familie) heel hard gespaard is, dat ze liever naar een goede Amerikaanse universiteit dan naar de RUG waren gegaan, zinvolle wetenschappelijke bijdrages leveren en geen overlast veroorzaken.

        Je moet anti-Groningen zijn, om geen Chinese studenten naar Groningen te willen hebben.

        Al die zuipende, brallende Nederlandse nitwits van Vindicat en Albertus, die vormen een veel groter bron van overlast voor ons stadje.

  • Geen medelijden mee. Ze vertikken het, een mooie kamer op 15 km van Groningen te accepteren, ook nog met een prima treinverbinding.
    Ze willen het liefst op de Grote Markt wonen, maar dat kan helaas niet.

Recente berichten

Donderdag begint zonnig, maar eindigt mogelijk met regen- of onweersbui; daarna langzaam wat minder warm

Het zonnige en warme weer van de afgelopen dagen kent aan het eind van donderdagmiddag…

43 minuten geleden

Mogelijk oplossing voor bewoners Betonbos: “We gaan in gesprek met provincie”

Er is mogelijk een oplossing voor de bewoners van het Betonbos. Dat heeft wethouder Rik…

53 minuten geleden

Gemeente gaat onderzoek doen naar kabelgoot om elektrische auto’s op te laden met zonne-energie

De gemeente gaat onderzoeken of het mogelijk is om kabelgoten in te zetten waarmee huiseigenaren…

2 uur geleden

Gemeente schiet extra uitvoeringskosten inburgering zelf voor: ‘Verantwoordelijk voor wettelijke taken met te weinig knaken’

De gemeenteraad heeft woensdagmiddag ingestemd met het aanstellen van vijf nieuwe personeelsleden voor Thuisin050, de…

3 uur geleden

Deel ringweg voor Geheugenpaviljoen wordt niet gesloopt: “Inspraak kan soms heel duur zijn”

Het gedeelte van de zuidelijke ringweg dat mogelijk in de toekomst gebruikt gaat worden voor…

3 uur geleden

Donar kansloos ten onder in Den Bosch

Donar heeft woensdagavond de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de…

3 uur geleden