Categorieën: Wijken

Debat over sloop Stephensonstraat

De raadsfracties van de Stadspartij en SP hebben een actualiteitendebat aangevraagd over de situatie rond de Stephensonstraat. De bewoners van de 70 woningen in de straat moeten daar eind deze maand weg zijn.

Woningcorporatie Nijestee gaat de boel slopen. Er komt pas over enkele jaren nieuwbouw voor in de plaats. De SP en Stadspartij willen van het stadsbestuur weten wat het college vindt van deze slechte planning, in een tijd van hoge druk op de huursector.

De partijen willen dat de gemeente dit soort problemen in de toekomst gaat voorkomen. Ook willen ze weten hoe het staat met de herhuisvesting van de bewoners.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Gewoon op straat schoppen deze bewoners. Jullie als politiek hebben deze keuze toch gemaakt zo'n 10 jaar geleden. Het moet nu voor iedereen zichtbaar worden, wat jullie als politiek hebben aangericht. Zodat de inwoners hun politieke keuze kunnen bepalen voor volgend jaar. Ze hebben geen rechten. Het enige recht is woningnet en puntjes sparen. Dat moet iedereen! De huidige puntjesspaarders zoals ik kan je niet negeren! Dan zal ik het er niet bij laten zitten!

    • Dan wens ik je veel succes Gea. Want aan de politiek heb je niks. Die kiezen partij voor deze bewoners en laten de 'puntjesspaarders' volledig in de steek. Niet de eerste keer!

  • Altijd dat gezeur over oude, te slopen rommel. Waarom toch? Dat is totaal niet mooi en er komt iets moois voor in de plaats. Dus gewoon slopen!

  • Wat een schande. En bovendien een historische misser. Weten de coöperatie en de gemeente dan niet dat in deze straat aan het eind van de oorlog tal van oorlogsvluchtelingen uit het westen ondergedoken hebben gezeten?

  • Zal leuk om het hoekpand niet te slopen, neem het mee in de nieuwbouw. Bewaar het!. Maak er een leuke café/buurthuis van. Historische waarde er is al zoveel gesloopt in de stad.

  • Beste Gea en Otto, de bewoners zijn niet tegen sloop en allemaal keurige puntjesspaarders. Dat is het punt niet. De enige vraag die gesteld wordt is: waarom moet je nú slopen terwijl er een enorm terrein braak ligt. Na de sloop zal ook de Stephensonstraat jarenlang niet bebouwd worden.
    En Henderika, Beijum is een prachtwijk. Helaas is het ook daar niet eenvoudig een woning te bemachtigen. De woningmarkt staat nogal onder druk op dit moment.

    • En stel, dat er wel gesloopt wordt?!

      Want dat is ook de vraag morgen in dit debat. Wat gebeurt er dan met deze bewoners?

      Ik vind het niet kunnen, dat jullie dan voorrang krijgen op het systeem.

      Beleid op de huisvesting in algemene zin, dat de politiek zelf heeft veroorzaakt en dan ook nog deze 'puntjesspaarders' negeren.

    • En dan nog dit Luuk. De GroenLinks fractie via een ene Brouwer; wilt zelfs criminelen naar Groningen halen en zo voorrang geven op de sociale huurmarkt. Daar gaat een landelijk beleid vanuit, om criminelen niet meer in de buurt van hun slachtoffer te laten wonen. Het maakt de druk alsmaar groter op de sociale huurmarkt in Groningen. Alsof ze het er om doen!

      Het valt mij van je op Luuk, dat je dat huisvestingsbeleid niet in de kern aanpakt, daarop reageert. Want uiteindelijk worden jullie daarmee nu geslachtofferd als gevolg van dit beleid. Alsook de puntjesspaarders.

      • Tja, Otto, wat noet ik daarop antwoorden? 'De kern van het huisvestingbeleid aanpakken', dat is me nogal wat. De enige vraag die de bewoners stellen is of de sloop niet uitgesteld kan worden. Niet meer dan dat.

      • @Luuk En als ze wel slopen, dan staan jullie op straat zoals het hoort. Het enige recht is woningwet en puntjes sparen.

        De kern van huisvestigingsbeleid , dat jullie normalerwijs niet op straat waren komen te staan en ook nooit een toevlucht hadden moeten zoeken via Carex. Omdat er jaren geleden nog genoeg sociale huurwoningen waren, zodat er ook geen wachtlijsten ontstonden. Alsof ze het er om doen.

  • Beijum staan genoeg huizen leeg, dat zijn huizen die niemand wilt huren (drugspanden, Tokkie buurt , privé huizen of helemaal uitgeleefd).

  • Zojuist het debat van de raad aangehoord; ze moeten die Carex gewoon opdoeken. Het geeft de mensen alleen maar hoop. Voor hetzelfde geld wonen deze mensen 10 jaar in een woning van Carex, daarmee bouw je dus een systeem om een systeem en dat is niet eerlijk. In principe heb je dan via Carex een voorrang op de reguleer woningzoekenden die netjes hun puntjes sparen. Er zijn ook velen die momenteel zeer slecht gehuisvest zijn en ook hun puntjes netjes sparen voor een betere woning.

Recente berichten

Laatste trainingen FC Groningen voor promotiewedstrijd tegen Roda JC openbaar in de Euroborg

De eerste selectie van FC Groningen traint komende woensdag- en donderdagochtend in Euroborg. Beide trainingen…

20 minuten geleden

Organisatrice afvaldumpingen op A7 moet tienduizenden euro’s schadevergoeding betalen aan taxichauffeur uit Stad

De 30-jarige vrouw uit Oldehove, die in de zomer van 2022 afvaldumpingen organiseerde op de…

44 minuten geleden

OM wil Algerijn vijftien maanden achter slot en grendel voor rooftocht in Engelbert

Het Openbaar Ministerie wil dat een 23-jarige Algerijn zeker vijftien maanden in het cachot verdwijnt.…

2 uur geleden

Boek over Grote Markt in de maak: gemeente zoekt verhalen en foto’s

Ter gelegenheid van de afronding van de nieuwe Grote Markt is de gemeente bezig met…

2 uur geleden

Willeke Alberti keert terug op het podium tijdens Roze Zaterdag in Stad

'Homomoeder' Willeke Alberti keert bij uitzondering terug op het podium. Op zaterdag 22 juni staat…

3 uur geleden

De Onlanden wordt toneel voor grote internationale kunsttentoonstelling

In 2026 komt de grote internationale buitententoonstelling van Into Nature naar De Onlanden met uitgebreid…

3 uur geleden