‘De Pronkjewail zal nooit meer hetzelfde klinken’

nieuws

Wie de afgelopen jaren stadsorgel De Pronkjewail zag, zag ook orgelman Marcel Eissens en omgekeerd. Dinsdag werd bekend dat de goedlachse en vrolijke orgelman onverwacht is overleden.

Op de persoonlijke Facebook-pagina van Eissens werd het nieuws dinsdag rond het middaguur bekendgemaakt. Wat volgt zijn tientallen reacties van mensen die vooral geschokt zijn, en dit absoluut niet hadden zien aankomen. Eissens werd in 2010 eigenaar van het stadsorgel. Het zou tot op de dag van vandaag zijn lust en zijn leven zijn. Doordeweeks werkte hij als ambtenaar voor de gemeente, in het weekend trok hij met het orgel door de binnenstad. “Ik ben de gelukkigste man op aarde”, vertelde Eissens bij zijn aanstelling als orgelman tegen het Dagblad van het Noorden. “Ik ga voor de muziek en het plezier dat je krijgt als je met het orgel de stad in gaat. En voor de nostalgie.”

Waaraan Eissens is overleden is onbekend. Maandagochtend plaatste hij nog een bericht op zijn social media-account dat hij zich niet zo goed voelde. “Gezondheid laat mij een beetje in de steek. Ik heb gelukkig een goede verzorgster die houdt mij heel scherp in de gaten. Maar we gaan door.” Eissens is 59 jaar geworden.

In onderstaand audio-fragment kunt u luisteren naar een interview met Eissens, opgenomen tijdens de Bloemenjaarmarkt van 2 april 2010. Een bijzondere dag was dit voor Eissens omdat het orgel net terug was van een grondige renovatie: