Categorieën: Sport

Arjen Robben roept fans op om Groningen massaal te steunen tegen FC Twente

International en oud-FC Groningen speler Arjen Robben heeft in een videoboodschap opgeroepen om zondag massaal FC Groningen te steunen in de wedstrijd tegen FC Twente.

Robben zegt dat de resultaten van FC Groningen de laatste weken “ietwat” tegen vallen, maar dat het daarom belangrijk is dat de fans de club steunen. “Het doet mij pijn om op televisie af en toe al die lege plekken in het stadion te zien”, zegt Robben. “Ik weet als speler als geen ander hoe belangrijk het is om de steun van je eigen publiek te krijgen.”

“Natuurlijk mag je kritisch zijn, maar als het eerste fluitsignaal klinkt, moet je achter je ploeg gaan staan”, aldus Robben die besluit met: “Groetjes vanuit München, ook van een echte FC Groningen supporter”.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Sommige Groningen "supporters" weten het "beter" dan de beste Nederlandse voetballer van dit en het vorige decennium; de Groninger geweldenaar Arjen Robben.

    Ze vinden dat spelers moeten maar tegen uitfluiten door eigen "supporters" kunnen. Dat het grotendeels om jonge mensen (homo sapiens is sociaal wezen dat gevoelig is voor mening van anderen) gaat, die tegenwoordig onder veel grotere druk staan dan enkele decennia terug, intereseert deze "supporters" niks.
    Net zoals het ze geen reet interesseert dat dit ten koste van hebelangrijkste ingrediënt, te weten zelfvertrouwen, gaat. Zelfvertrouwen en in goede fysieke conditie zijn, zijn de basiselementen voor scherpte/focus gedurende de negentig minuten.

    Behalve dat ik Kostic in reacties op de sitevOOGTV al prees, toen hij nog met geblondeerd haar in het tweede rondliep, heb ik ook voorspelt dat Sorloth het zou gaan maken toen hij naar Denemarken ging. Arme knul had geen greintje zelfvertrouwen meer tijdens laatste wedstrijden bij de FC. Met "dank" aan grote groep grauw gepeupel dat in het Noordlease stadion zit.

    Dit zure volk, in combinatie met een handbreuk, een bijna fatale voedselvergiftiging (waar door "supporters" op internet/twitter uiteraard grappen over werden.gemaakt), een nare botsing van koppen bij Sparta uit, en op eiland staan door een verdedigend spelend FC vanwege langzame (centrale)FC verdediger...hebben Sorloth hier geknakt. Zou ik als "supporter" trots op zijn.
    Bij de veel nuchterder en veel minder hysterische Denen, maakt Sorloth hattricks en in de Europa League winnende goals.

    Conclusie: Nijland bedanken voor bewezen diensten. Technisch beleidsplan in de prullenbak, en vervangen door een zwart-wit vastgelegde eis van boerenvechtvoetbal in de vorm van het door Jans geïntroduceerde 442GTPV, en hopen dat negentig procent buiten de Noord-Tribune weg gaat blijven. Enige recept voor een toekomst voor onze club.

    • O. Kara.

      Jawel.

      Arjen Robben, Nevland, Lindgren (en elk weldenkend mens) vinden dat je je club moet steunen als het daar minder mee gaat.

      Een veel te groot deel van de Groningen "supporters" is niet meer dan een zure gloryhuntende consument. En vind eigen frustraties afreageren op jonge mensen die onder grote druk moeten presteren, belangrijker dan dat die jonge mensen optimaal presteren. En dat is te dom/grauw voor woorden, want zelfvertrouwen is het sleutelwoord bij presteren.

      Sorloth heeft veel potentie. Ondanks de pech die hij had, gaf het publiek dat in het Noordlease stadion voor supporter door moet gaan, hem geen krediet. Ondanks de moeilijke positie van spits (zeker bij de FC) en aanvallende middenvelder, krijgen nieuwkomers en eigen talenten zelden krediet. Berg, Matavz en Chery konden er niks van, wisten enkele paupers al na een paar wedstrijden.
      Dit pathologische negatieve heeft Sorloth genekt.

      Opnieuw beginnen. Nijland weg. De proleet Joop Gall als scout, en hopen dat het beklagenswaardige volk op met name oosttribune (is dat nou van Leeuwen of Franssen) weg gaat blijven.

  • Ik ben bij NAC - Groningen geweest en ik werd jaloers op het thuispubliek. In Breda snappen ze tenminste nog hoe je je eigen club moet aanmoedigen. Trots dat die mensen zijn op hun club! En zo trek je ook spelers aan, net zoals de FC vroeger. De zure zeiksnorren die vinden dat het niveau oh zo naar beneden is gegaan, terwijl de FC in de subtop zo ongeveer de meest steady club is geworden de laatste jaren, zowel sportief als financieel. Ik woon al een tijdje niet meer in de provincie en ga ook steeds meer inzien dat hoe Groningers denken dat de rest van Nederland en voornamelijk het westen tegen ze aan kijkt, ze zelf grotendeels in de hand hebben. Ik ben op en top Groninger, maar ik zie steeds beter in hoe Groningers zich opstellen als een stelletje Calimero's met een minderwaardigheidscomplex van hier tot Tokio. Het is niet de rest van het land wat laatdunkend doet, het is hoe het Groningse volk zich opstelt naar de rest van het land. Gemaakte trots, altijd maar klagen en altijd zuur reageren, overal op. Als je je opstelt als een klagende Calimero, dan gaan mensen ook zo tegen je aan kijken. Zelfs een club waar je ongelooflijk trots op mag zijn, wordt inmiddels alleen nog maar zuur over gedaan. De mensen in Groningen snappen ook echt niet hoe dat een complete club naar de kloten helpt. In het Oosterpark was dat ook zeker nog niet zo, het is echt iets van de laatste jaren en de kudde schapen lullen elkaar allemaal na.

    Persoonlijk geloof ik niet meer zo in de combinatie Faber - FC Groningen, maar da's nog altijd anders wat dan je club dan maar te laten vallen. Toen ik richting het zuiden ben verhuist, was de FC altijd iets waar ik echt trots op was en ook kon zijn. Een volksclub met intimiderende sfeer in het stadion, mooie sfeeracties, etc. Er is niets meer van over en dat doet me stiekem best een beetje pijn. Wellicht word ik ook gewoon oud, maar de sfeer van met name het ouwe Oosterpark komt nooit meer terug. En ook Arjen Robben is opgegroeid in die sfeer, die voelt dat waarschijnlijk ook nog steeds zo en zal ook van afstand zien hoe zo'n ooit prachtige club, of het nou in de eerste of eredivisie was, helemaal naar de kloten gaat door de zure sfeer die in het stadion heerst. Maar probeer zo'n vicieuze cirkel maar 's te doorbreken met een volkje wat een plaat voor z'n kop heeft waar je met de beste wil niet doorheen komt. Mijn roots liggen in Groningen, maar ik heb daar inmiddels allang niet meer zo'n gevoel bij als wat ik wel heb gehad.

  • Dat mensen FC Groningen een beetje laat vallen heeft niet alleen Faber debet aan maar ook vele van z'n voorgangers en hoofd verantwoordelijke Nijland,het is een proces van ergernissen wat zich opstapelt tot de bekende druppel.Supporters laten niet zomaar hun club vallen dat is een proces wat jaren gelden al is ingezet,vele van die supporters komen niet terug met een Nijland aan het bewind.

    • Onder Nijland is de FC de meest steady subtopper in de eredivisie geworden. Ja, er zijn wat, ook in mijn ogen, foute keuzes gemaakt wat betreft trainers. Maar vergeet niet dat de markt ook is veranderd. Talenten kiezen niet meer voor Groningen, omdat het verschil in geld te groot is geworden, wat je een Nijland niet kan aanrekenen. Volgens mij is ook iedereen vergeten dat de FC desondanks ieder jaar voor Europees voetbal meedoet en toch vrij recent de beker heeft gepakt. En zelfs dat team, inclusief de trainer werden dikwijls afgezeken, ook door zogenaamde kenners alhier. Dat de betere spelers zelfs voor een avontuur in de Championship kiezen. zegt meer over de verschuivingen op de markt, waardoor de eredivisie zo ongeveer het niveau Championship is geworden. Op de grote drie na dan wellicht. Dat in ogenschouw nemende snap ik niet waarom men dan hun club moet laten vallen en spelers moet gaan staan uitfluiten. Of zitten beter. Dat massaal blijven staan was iets van vroegere tijden. Wat men kennelijk ook is vergeten is waar de club vandaan heeft moeten komen. De club was op sterven na dood, zowel sportief als financieel en het ging destijds meer om de rellen dan om FC Groningen. Maar men bleef wel komen en was wel een stuk fanatieker dan nu. Publiek wat zich maar nauwelijks laat horen en met hun bakje vreten op hun krent blijft zitten te kijken, zonder enige emotie en het massaal laten afweten als het even minder gaat, is zonder meer bioscoop publiek en snapt helemaal niets van wat ooit een absolute volksclub was. Als je niet wil komen, kom dan ook gewoon maar niet. Da's nog altijd beter dan een grafstemming veroorzaken. Je kunt ook verder niemand verplichten om te komen, maar als je komt vind ik het min of meer een plicht om je club dan wel minimaal aan te blijven moedigen. En dan mag je best kritisch zijn. Juist dan zelfs, dan heb je tenminste nog recht van spreken, in mijn ogen. De Jacks alhier, ik denk dat elke club er droevig van zou worden.

Recente berichten

Leutje Festival is voor en door bewoners: “Laagdrempeligheid en gemoedelijkheid is onze missie”

Het Leutje Festival dat zondag op het Bernoulliplein plaatsvond is een groot succes geworden. Leonie…

2 uur geleden

Canadese tieners staan stil bij vrijheid in Bevrijdingsbos: “Zorgelijk als je niet weet wat de Holocaust is”

In het Bevrijdingsbos is zondagmiddag uitgebreid stilgestaan bij Bevrijdingsdag. Bij de activiteiten waren ook tieners…

2 uur geleden

Voorbereidingen lustrumeditie Swim Challenge in volle gang: “Recordaantal doet mee aan training”

De tiende editie van de Groningen Swim Challenge gaat op 31 augustus plaatsvinden. De voorbereidingen…

4 uur geleden

Be Quick 1887 pakt thuis drie kostbare punten

Be Quick 1887 deed vanmiddag goede zaken in de vierde divisie D. Op de vertrouwde…

4 uur geleden

Verzetsheld en raadslid Johannes Swint herdacht in Oosterparkwijk: “Zijn inzet mag niet vergeten worden”

Op het Linneausplein is zaterdag verzetsheld Johannes Swint herdacht. Voor de herdenking in de Oosterparkwijk…

4 uur geleden

Automobilist botst tegen boom op Bedumerweg, bestuurder gewond

Bij een verkeersongeluk zondagmiddag op de Bedumerweg is een automobilist gewond geraakt. Dat meldt nieuwsfotograaf…

6 uur geleden