Categorieën: Nieuws

Actie ROOD voor onafhankelijk onderwijs

ROOD, de jongeren van de SP, wil maandag op de bres staan voor onafhankelijk onderwijs. De jongeren zijn ’s middags vanaf 15.30 uur te vinden bij de opening van het nieuwe academische jaar van de RUG.

Samen met Tweede Kamerlid Frank Futselaar spreken zij zich uit tegen de vermarkting van het onderwijs waardoor de objectiviteit in toenemende mate onder druk komt te staan. “Terwijl de RUG zich met een select groepje genodigden achter de gesloten deuren van de Martinikerk terugtrekt, presenteert ROOD tien stellingen om het tij van de groeiende invloed van het bedrijfsleven op de wetenschap te keren,” aldus de SP-jongeren.

De maatschappelijke rol van het wetenschappelijke onderwijs schuift steeds verder naar achteren om plaats te maken voor een rol in het bedrijfsleven. Volgens ROOD zijn veel universitaire docenten het ermee eens dat dit anders moet.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Het gaat sinds 2000 al niet meer om de kwaliteit van het onderwijs. Zowel bij de RUG als de Hanzehogedroomfabriek draait het sindsdien enkel nog om het aantal studenten en leerlingen klaar te stomen voor het bedrijfsleven, waarbij de basis kennis welke datzelfde bedrijfsleven bepaalt, voldoende is. Kwaliteitsonderwijs ga je pas weer bereiken als je naar de schaalgrootte van voor het jaar 2000 gaat en iedere vorm van inmenging van buitenaf uitsluit.

  • Vast allemaal studentjes economie. Als je het er niet mee eens bent dat alles vercommercialiseert dan kies je toch gewoon een andere opleiding, zoals bloemology of iets dergelijks, dat verandert de wereld een stuk sneller. Voor bloemologen is geen werk dus krijg je een uitkering, dus gaat men werk creeren, protesteren is nutteloos en keert elk jaar weer terug, het is een gewoonte om studenten het gevoel te geven dat men een stem heeft. Binnenkort weer de jaarlijkse huisjesmelker protesten, het is allemaal een herhaling van zetten.
    Bloemology bestaat dat nog niet? Omdat niemand echt geinteresseerd in is, protesteren geeft een veel grotere kick, maar verder is het nutteloos. Morgen weer fris op en zorgen dat je op tijd bent bij het college commercieel denken!

Recente berichten

NK Jeugdschaken in Hoogkerk ten einde: “Tot op de laatste dag bleef het ongemeen spannend”

Het NK Jeugdschaken dat dit jaar in Hoogkerk werd gehouden is ten einde. De toernooiorganisatie…

14 minuten geleden

Politie kijkt terug op rustige Bevrijdingsnacht met kleine incidentjes

Bevrijdingsnacht is in Groningen rustig verlopen. De politie hoefde, op wat kleine incidenten na, niet…

1 uur geleden

Groningen Atletiek pleit voor bouw sporthal: “Indoorlocatie zou van grote meerwaarde zijn”

Groningen Atletiek pleit voor de bouw van een sporthal waar indooratletiek bedreven kan worden. Wethouder…

4 uur geleden

“De vermissing stopt pas als de vermiste is gevonden, dat is mijn drijfveer”

Waar zijn de lichamen van de vijftien geëxecuteerde stakers die begraven zijn op Appèlbergen? Dat…

5 uur geleden

Harense brengt 22 terreinwagens naar Oekraïne: “Beeld van kapot geschoten vliegveld moet ik nog een plekje geven”

Willemijn Kemp van de Sociale Brigade uit Haren is weer terug in Nederland. De afgelopen…

5 uur geleden

Eerste gierzwaluwen weer in Stad gesignaleerd: “Skrieeh, skrieeh”

De gierzwaluw is weer in de stad gearriveerd. Met het mooie weer van de afgelopen…

6 uur geleden