Categorieën: Nieuws

Aantal lege winkels in de stad daalt flink

De leegstand van winkelruimte in Groningen is met 50% gedaald ten opzichte van 2016. Dat blijkt uit de onlangs gepubliceerde cijfers van het Planbureau voor de Leefomgeving.

De leegstand in april 2016 was 11,2%. In april 2017 was dat 5,6%. Landelijk staat 9 procent van de winkels leeg.

Wethouder Joost van Keulen: ”Dit laat zien dat Groningen een aantrekkelijke winkelstad is en blijft. Niet alleen in de binnenstad maar ook daarbuiten gaat het steeds beter met de detailhandel. En dat is goed nieuws, zowel voor de werkgelegenheid als voor het voorzieningenniveau.”

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Er gaat ook een grote winkel (Grote Markt) sluiten en dat lijkt mij zeer slecht nieuws. Maar die is dus nog niet meegenomen als onaantrekkelijk vestigingsklimaat in de binnenstad.

  • He bah goed nieuws. Gauw iets negatiefs over zeggen. Mensen zouden eens gelukkig worden van al die goede berichten. Niet te pruimen!

  • De ECB verstrekt (gratis) geld met rente toe (!!!) en schepte tot op heden € 80.000.000.000,- per maand uit het niets, waardoor de boel kunstmatig is aangezwengeld en iedereen weer happy for ever succesvol denkt te kunnen ondernemen. Banken zijn of moeten zelfs met geld strooien dat het een lieve list...lust is. De bomen groeien, wederom tot in de hemel. En men borduurt voort op de fouten uit het verleden, maar ditmaal zal het allemaal beter uitpakken en is de crisis daarmee overwonnen....Enuh, zoals sprookjes altijd eindigen: "ze leefden nog lang en gelukkig!"....Ondernemers, veel heil en zegen gewenst en dat de macht van wet en regelzucht in dit aangeslibte down-under-the-dikes land u allen goed gezind mag zijn en de belastingenverhogingen van 'onze' afpersers en hyperinflatie u allen nog lang bespaart moge blijven en dat de schuldenbergen zullen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

    • ...schepte = schept... Geen complottheorieën, geen onzin, maar voor de geldmachine ging draaien was het de naakte waarheid die zichtbaar werd en normaal gesproken en eindelijk orde op zaken zou stellen, totdat de ECB als krankzinnigen schuldpapieren begon op te kopen en deze schulden worden uiteindelijk gedekt door de EU landen en dus de belastingslaven en spaarders. Als je al in complotten wilt denken dan zou het complot zijn dat Europa kapot moet of iets moet in de richting van ondemocratisch geleid worden door een schaduw macht. http://time2wakeup.me/?p=6687 ......"De Italiaan Draghi presenteert zich graag als redder van de eurozone, maar hij is allesbehalve dat. Barazon gebruikt zelfs de bekende vergelijking van een zware drugsverslaafde, die als ‘medicijn’ nóg meer cocaïne krijgt toegediend. Zonder het ECB ‘medicijn’, de onbeperkte digitale gelddrukmachine, hadden de eurolanden al lang hun financiën moeten hervormen, omdat de burgers en het MKB (midden- en kleinbedrijf) nog hogere belastingen niet kunnen opbrengen, noch deze zullen accepteren"....

      En zo gelooft men dat de crisis is opgelost? De echte, wederom, kunstmatig veroorzaakte crisis moet echter nog komen, tot die tijd is de wereld helaas en te triest voor woorden, overgeleverd aan corruptie en criminele praktijken van de schaduw- en bankenmacht, tot in de hoogste gelederen.

      Voor de echt geïnteresseerden die willen ontwaken, zie o.a.: https://youtu.be/ZJTmyqF5NZY

  • Geen goed nieuws te bedenken of er staan wel azijnzeikers op om hun verdachtmakingen of complottheorieen te spuien.

      • Wat jij de waarheid noemt is jouw pessimistische verzuurde sausje wat je overval over smeert voor je het aanschouwt.

      • Of wel als het niet naar is, is het niet waar. We kunnen jouw waarheid dan ook het beste de naarheid noemen.

      • Zeg Brabo. Feiten blijven feiten. En zelfs jij kan daar niets aan veranderen. Er is veel meer aan de hand, dan slechts het aanhalen van een winkelbestand.

Recente berichten

Groningse VVD zegt tegen Yeşilgöz in tv-programma het jammer te vinden dat spreidingswet verdwijnt

Fractievoorzitter Ietje Jacobs-Setz van de VVD heeft vrijdagavond in het televisieprogramma Op 1 (WNL) laten…

39 minuten geleden

Zonnig en aangenaam weer wordt de komende dagen zo nu en dan onderbroken door (onweers)buien

Flinke perioden met zon worden tot na het komende weekend nu en dan afgewisseld door…

10 uur geleden

Donar verrast met overwinning op Heroes Den Bosch

Donar heeft de tweede wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de landstitel…

10 uur geleden

Jaar van Anno Smith’ afgesloten met onthulling van mozaïeken picknicktafel in Indische Buurt

Inwoners uit De Hoogte, de Korrewegwijk en de Indische Buurt zijn de afgelopen weken druk…

12 uur geleden

Cultuurfonds en provincie zoeken kandidaten voor Groninger Cultuurprijzen

Personen, instellingen of groepen die een bijzondere impuls geven aan de culturele sector in Groningen,…

12 uur geleden

Deel van Zeeheldenbuurt krijgt geen stempas in de bus

De stempassen voor de Europese Verkiezingen van 6 juni hadden uiterlijk op 9 mei bij…

13 uur geleden