Zwaarbevochten punt voor FC Groningen

nieuws

FC Groningen heeft zondagmiddag met 3-3 gelijkgespeeld tegen SC Heerenveen. Na de eerste helft stond het 2-0 voor Heerenveen maar na rust ging de FC de strijd aan en wist een punt uit het vuur te slepen in de Derby van het Noorden.

FC Groningen stond na enkele minuten al op een 1-0 achterstand door goal van Morten Thorsby. Vlak voor rust verdubbelde Reza Ghoochannejhad in buitenspelpositie de score. Het publiek in het Noordleasestadion was duidelijk niet tevreden over het spel van Groningen in de eerste helft en trakteerde de ploeg op een fluitconcert. Meest onfortuinlijke speler op het veld was doelman Warner Hahn van Heerenveen die na het eerste doelpunt zijn schouder uit de kom juichte.

In de tweede helft kwam de FC sterk terug door een doelpunt van Lars Veldwijk. In de 82e minuut stond Groningen kort op gelijke hoogte met de Friezen door een benutte strafschop van Mimoun Mahi maar vier minuten later wist Thorsby opnieuw het net te vinden. Door opnieuw Mahi vanuit een strafschop wist de FC uiteindelijk een zwaarbevochten punt veilig te stellen en werd de 3-3 eindstand bereikt.