Schaken brengt chemie in De Wijert

Schaken om de bewoners in De Wijert met elkaar in contact te laten komen. Het is één van de vele initiatieven die deze zomerperiode door het WIJ-team in de wijk wordt opgepakt.

Tijdens deze zomer wordt ‘Schaken in de buurt’ zes keer georganiseerd. “De eerste keer trok een mooie mix van kinderen, jongeren en ook ouderen”, zegt Janet Postema van WIJ De Wijert. Bij de tweede editie zijn het vooral kinderen die de boventoon voeren. “Ik heb nog nooit geschaakt meneer”, zegt een meisje tegen Jozias Hillenkamp. Hillenkamp is van Raindropchess Media en hij begeleidt het schaken in de buurt. “Het maakt niet uit of mensen wel of niet kunnen schaken. Wij bieden hier verschillende schaakvarianten aan waardoor men al spelenderwijs het spel leert begrijpen, en waarbij men ook elkaar moet helpen zodat ook echt dat contact ontstaat.”

Op het grasveld voor het multifunctionele centrum zijn grote rasters neergelegd waarbij de deelnemers zelf de Toren, Koningin of Loper spelen. “Het is een levend schaakspel en daarmee één van de varianten die we hier spelen. En het is super om te zien hoe snel mensen het op deze manier oppakken. Ik word daar heel enthousiast van.”

Schaken in de buurt wordt nog vier keer aangeboden. De eerstvolgende keer dat het gehouden wordt is komende donderdag vanaf 13.00 uur bij het multifunctioneel centrum aan de P.C. Hooftlaan.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *