Politie ontslaat medewerkster wegens plichtsverzuim

112
Foto: Andries Oord

De politie Noord Nederland heeft een medewerkster ontslagen wegens ernstig plichtsverzuim.

Uit intern onderzoek bleek dat de vrouw onder meer onjuist haar uren werk heeft verantwoord.

Waar de vrouw precies werkte en welke functie zij had is niet bekend gemaakt.

Deel dit artikel:

 1. Er worden vele mensen ontslagen, door eigen schuld. Maar omdat deze vrouw bij de politie noord Nederland werkte wordt dit naar buiten gebracht. Kan iemand mij vertellen waarom?.

 2. Omdat het beroep van politieagent samenhangt met integriteit. Ze heeft ernstig plichtsverzuim gepleegd en omdat de lezer belasting betaalt en dus de politie betaalt heeft de burger recht om te weten dat het is gebeurd en opgelost. Dat geldt ook bij andere ambtenaar situaties. Zoals gemeenteraadsleden, kamerleden, verpleegkundigen, artsen enz. Laatst nog een belgische verpleegkundige die nalatig was geweest, geen hulp verleende bij een motorrace-ongeluk.
  Dat een schilder ontslagen wordt na zich 3x te hebben verslapen, dat staat nooit in het nieuws, is ook niet belangrijk.

  1. PS ik schrijf politie agent maar dit moet zijn politie medewerker, zelfs een schoonmaker op het politieburo hoort eerlijk te zijn.

 3. Wellicht omdat zij een voorbeeldfunctie had? De regering wilde een aantal jaren geleden politiek correct gaan worden door het politiekorps te laten verworden tot een afspiegeling van de maatschappij, sindsdien lees je dit veel vaker.

  1. Als je maar diep genoeg spit heeft alles een VVD oorzaak, eigenlijk begon de VVD al bij Adam en Eva, als je er goed over nadenkt.

 4. Heel raar dat bij zo’n onbenulligheid dit door de politie naar buiten wordt gebracht. Integriteit heeft met heel wat meer andere zaken te maken dan dit soort interne problemen.

 5. In 2015 werden er bijna 500 agenten ontslagen of voorwaardelijk ontslagen wegens vermeend plichtsverzuim, afgelopen jaar werden er bijna 1500 onderzoeken opgestart of en hoeveel er daadwerkelijk zijn ontslagen werd niet in dit artikel vermeld. Het zet toch tot denken aan dat ook de politie daadwerkelijk meer en meer op een afspiegeling van de maatschappij begint te lijken. Als gezagsdrager zakt men nu ook, net als in de rest van de maatschappij, steeds verder af.

  En ja, daar mag best wel wat meer aandacht aan worden besteed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *