Mishandeling op Vismarkt: slachtoffer breekt kaak

Bij een mishandeling op de Vismarkt in de nacht van maandag op dinsdag is een 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats gewond geraakt. Politieagenten hebben twee verdachten aan kunnen houden.

“Het incident vond rond 04.00 uur plaats”, vertelt woordvoerder Kalina Pruntel van de politie. “Collega’s kregen een melding dat er op de Vismarkt, in de buurt van de Febo, iemand op de grond lag. Omdat we vanwege de festiviteiten rondom de KEI-week nog met diverse agenten in de binnenstad aanwezig waren, waren we snel ter plaatse. Bij aankomst troffen we de man aan die verwondingen had in zijn gezicht.”

Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer onderzocht, en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis waar geconstateerd werd dat de man zijn kaak gebroken was. “Wij hebben met diverse getuigen gesproken en we hebben inmiddels ook twee verdachten aan kunnen houden. Het gaat om een 26-jarige man uit Farmsum en een 28-jarige man uit Appingedam. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau.” Over de precieze aanleiding van de mishandeling heerst nog onduidelijkheid. “Dat weten we nu nog niet, en daar zal het onderzoek wat we momenteel uitvoeren antwoord op moeten geven.”