Categorieën: Nieuws

Huurprijzen Groningen rijzen de pan uit

De huurprijzen in de vrije sector in de provincie Groningen rijzen de pan uit. Dat blijkt uit cijfers van de verhuurderswebsite Pararius.

De huurprijzen stegen de laatste maanden met gemiddeld met 17 procent. Alleen in Flevoland stegen de huren harder: 23,5 procent.

In Noord en Zuid Holland stegen de huren het minst met 2,9 en 3,3 procent. Maar in die provincies stegen de huren daarvoor al zo explosief dat de rek er nu uit is.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Marktwerking hè. Je zou de sociale huursector moeten segmenteren zodat er ook huizen tot €1000 of €1200 kunnen worden gebouwd waarvoor je geen huursubsidie krijgt en een inkomenseis geld, maar waar wel de huren binnen de perken blijven. Voordeel is wel dat het uit kan een bouwval in het aardbevingsgebied te kopen en die op te knappen in plaats van je geld weg te gooien aan huur. Ga ook eens kijken in Beijum en Lewenborg, daar zijn de huizen nog betaalbaar.

  • Die arme Groningers. Welke al tot de allerlaagste inkomens van het land behoren, maar door een beleid van een likmevestje, waarover nooit is nagedacht, door maar zoveel studenten hier naartoe te halen, wat de woningmarkt oververhit heeft gemaakt. Krijgen ze dit ook nog om hun oren.

  • Ik heb recent een aantal woningen aan de randen van het aardbevingsgebied bekeken, en moet zeggen dat je voor bedragen tussen de € 175.000 en €225.000 een ruime degelijk gerenoveerde of recent gebouwde woning veelal met garage en ruime tuin koopt. Voor dit soort bedragen koop je in Groningen net een fatsoenlijk appartement of een kleine blokkendoos op bijvoorbeeld Ciboga, waarbij je vrijwel dezelfde lasten kent als vrije sector huren.
    De reistijd met auto of openbaar vervoer, ligt gelijk aan een rit van Helpman Zuid naar bijvoorbeeld Lewenborg, de rust en ruimte daarentegen is vele malen groter dan in welk deel van de stad Groningen dan ook.

      • In Helpman Zuid ervaren wij geen overlast van studenten, daar deze er, behoudens enkele thuiswonende studenten, niet woonachtig zijn. Zou ik elders in Groningen wonen en wel overlast ervaren, zou ik beslist niet wijken voor de studententerreur, want zo mag je dit onderhand wel noemen.

        Misschien heb ik met mijn posting wel aan willen geven dat je goedkoper een vrijstaand huis in de omliggende gemeenten kunt kopen dan om in Groningen iets in de vrije sector te gaan huren, waarbij je gelijktijdig de verkeers- en vervoersellende incl. de typisch grote steden problematiek, welke zich ook in Groningen begint te manifesteren, kunt omzeilen

  • hier ook al mijn huur is 720 euro bijna krijg wel huursubsidie was bezig met woningruil maar nu de regels zijn veranderd kan ik geen woningruil meer doen omdat niemand meer deze huizen kunnen huren en mijn huur ook niet hoger mag als 635 euro huur wordt steeds verhoogt maar huursubsidie niet heb de maximale op den duur wordt het ook echt te duur voor alleenstaande moeder en wil graag naar dorp

Recente berichten

Vier dagen Pasar Malam Asia in Kardinge

Een lang weekend vol oosterse dansen en culinaire specialiteiten: van vrijdag 17 mei tot en…

5 uur geleden

Dinsdag opklaringen met een spetterbuitje, Hemelvaartsdag begint zonnig

Aankomende week kunnen we zon, bewolking en een buitje verwachten. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis lopen…

7 uur geleden

Meerdere mensen opgelicht bij tweedehands verkoop tickets FC Groningen

Vrijdagavond strijdt FC Groningen in een uitverkochte Euroborg tegen Roda JC om directe promotie naar…

7 uur geleden

Botsing tussen scooter en auto op Helperpark

Maandagavond heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een scooter en een auto. Dat gebeurde bij Sportcentrum…

8 uur geleden

UMCG ontvangt 45.000 euro voor veiling kistje meischol op Urk

De Hematologie afdeling van het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG) heeft 45.000 euro ontvangen…

10 uur geleden

Fietsster aangevallen door ontsnapte hond op Regattaweg

Een fietsster is maandagmiddag aan de Regattaweg in Oosterhoogebrug aangevallen door een ontsnapte hond. Dat…

10 uur geleden