Categorieën: Nieuws

Freek de Jonge verzorgt 28 Augustus Lezing

Cabaretier Freek de Jonge houdt maandagmorgen in de aula van de Rijksuniversiteit aan de Broerstraat de jaarlijkse 28 Augustus Lezing. De lezing begint om 11.30 uur en is gratis toegankelijk.

Bij grote belangstelling is de lezing ook elders in het gebouw op scherm te volgen. Thema van de 28 Augustuslezing is Vrijheid. Met het Ontzet van Groningen in 1672 kregen de Stadjers zelf ook weer hun vrijheid terug.

De Jonge laat op zijn eigen wijze zijn licht schijnen over het begrip Vrijheid. Daarbij komt vast ook zijn actie tegen de gevolgen van de Groninger aardgaswinning komt daarbij aan bod. De lezing vervangt sinds 2011 het traditionele 28 Augustus Debat. Eerdere sprekers waren onder meer Commissaris van de Koning René Paas, politicus Job Cohen en journaliste Kysia Hekster

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • 30 jaar geleden zou ik er heen zijn gegaan. Nu heb ik geen behoefte aan deze klagende, betweterige, depressieve zuurpruim. Zijn houdbaarheid is voorbij, wie verteld hem even dat hij allang met pensioen kan.

    • Hij heeft er voor gezorgd dat de problemen door gaswinning landelijk op de kaart werden gezet. Geen Groninger was dit tot dat moment goed gelukt. Het lijkt me at een beetje meer dankbaarheid en respect voor zijn inzet op zijn plaats is.

  • De aula van de RUG lijkt mij te klein voor deze 28 augustus-lezing. Waarom niet gekozen voor de Martinikerk, de Nieuwe Kerk of De Oosterpoort?

    Waarom wordt deze lezing zo vroeg gehouden? Waarom niet 's avonds?

Recente berichten

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

9 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

9 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

10 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

12 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

14 uur geleden

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen definitief naar RKC Waalwijk

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen gaat definitief naar RKC Waalwijk. (meer…)

14 uur geleden