Al 248 inbraken in gemeente Groningen in 2017

nieuws
Foto: Roel Breet

In de gemeente Groningen zijn in de eerste zeven maanden van dit jaar 345 inbraakpogingen gedaan. Dat blijkt uit een analyse van nationale politiecijfers, die door SmartAlarm is gedaan.

Van alle pogingen waren 248 succesvol, zo’n 72 %. De wijken met meeste inbraken in de gemeente zijn Vinkhuizen, Paddepoel en de Oosterparkwijk.

Kijkend naar het aantal inbraken per inwoner ligt de gemeente ruim boven het provinciale gemiddelde. In de provincie Groningen is kans op een inbraak alleen groter in de gemeente Delfzijl.

Deel dit artikel:

 1. Zou dat misschien te maken hebben met het feit dat er in “rijkere wijken” betere beveiliging is ? Bovendien staan in de aangegeven wijken de deuren wat vaker open (letterlijk en figuurlijk) voor anderen .

  1. Als ik Henk zo lees worden er niet alleen goederen ontvreemd , maar ook kleine verstandjes . Lullig voor je , maar het is blijkbaar niet anders . Heb je al kontakt gehad met je opperhoofd , Geert de Grote ?

   1. Deze ‘Kleine verstandjes’ mag slechts ‘Kleine verstandjes’ heten als het aan jouw denkbeeld van ‘Kleine verstandjes’ voldoet. Dan was het goed!

 2. I-Pads en laptops zijn makkelijke handel voor een inbreker en door de tsunami van studenten in wijken als Vinkhuizen, Paddepoel en de Oosterparkwijk, zijn inbraken natuurlijk een logisch gevolg, aangezien studenten nogal laks zijn, ook waar het om afsluiten van deuren en ramen gaat, zijn zij een makkelijke prooi voor deze inbrekers

 3. Ik dacht op Terlouw (D66) te kunnen vertrouwen. ‘Het touwtje uit mijn brievenbus’ (DWDD). Direct een tsunami van inbraken. Goede raad is niet duur, behalve dan je als op een landgoed woont (Een Vandaag/Jinek) dan ben je toch enorm ontvreemd uit de samenleving.

 4. De “honderden” in de watten gelegde door de gemeenteraad door de stad kuierende uitgeprocedeerde asielzoekers hebben er natuurlijk niks mee te maken ?
  En even tussen haakjes “Geert de Grote” begint steeds meer gelijk te krijgen.
  Dat ik mijn huis 24 uur per dag dicht heb ( op slot) heeft niks met paranoïde te maken maar met feitelijkheden.

  1. Natuurlijk , je hebt helemaal gelijk . “Eigen volk” doet zoiets niet ; wij zijn allemaal gehoorzame burgers die , gezagsgetrouw als we zijn , ons volledig houden aan allerlei wetten en regelgeving . Zonder “buitenlanders” en “gelukszoekers” zouden onze gevangenissen helemaal leeg zijn en wellicht gebruikt kunnen worden oor studentenhuisvesting .
   Wens je bij deze een prettig , rustig en ongestoord weekeinde en hoop dat je rustig en vredig (verder) zult slapen .

  1. Laat ik je bij deze gerust stellen : dat is niet verboden . Het is wel de weg van de minste weerstand . de enige keer dat ik zelf met een inbraak te maken heb gehad bleek het een geboren , blanke stadjer te zijn .

 5. Criminelen breken vooral in in hun eigen buurt. Liefst gaan ze na gedane arbeid te voet naar huis.
  Een andere wijk is vreemd en daar hangen ze liever niet rond.
  Kennelijk beschikt iemand over een degelijk rapport over criminaliteit onder uitgeprocedeerde asielzoekers in de stad. Graag een link naar dit rapport, @Rene Strobos.
  Anders is het alleen maar kwaadsprekerij zonder enige reele onderbouwing.

  1. Jack , applaus . Maar realiseer je je wel dat je hier van mensen vraagt dat ze zelf nadenken en zelf informatie vergaren ? Is waarschijnlijk een beetje buiten de comfort zone . Bevestigt trouwens wel het idee “Alles wat goed gaat is mijn/onze verdienste , alles wat fout gaat ligt aan een ander”.

   1. Klopt helemaal . Had betrekking op Marokkanen die hier alleen heen kwamen omdat ze dan gedurende zekere tijd hier gratis konden verblijven . Marokkanen maken sowieso geen kans omdat hun land als “veilig” wordt ervaren .
    Leuk dat je met tegenargumenten komt , maar zorg de volgende keer dat ze ter zake doende zijn en niet door de tijd achterhaald .

   2. Als jullie het artikel beter hadden lezen, doet zelfs de autoriteiten er het zwijgen toe. Terwijl ze in de horeca heel goed wisten wie er achter steken. Dus mbt de huidige cijfers blijft het ook gissen.

   3. @Henk
    Een artikel uit het plaatselijke suffertje is toch niet echt een onderbouwing van de kwaadsprekerij van Strobos en Henk te noemen.

   4. Een artikel van 2016 kan naar mijn idee niet maatgevend zijn voor een gebeuren in 2017 . Dat er personen waren die de asielprocedure misbruikten voor eigen gewin (en dus ook per kerende post zijn geretourneerd) is naar mijn bescheiden mening achterhaalde berichtgeving en dus niet relevant (neer)

   5. Maar het wordt ook niet ontkracht door de autoriteiten. Vorig jaar niet en nu ook niet. Ook jij mag daarom terughoudend zijn. ‘niet relevant’ volgens jouw optiek is derhalve iets, wat ook jij niet kan onderbouwen.

   6. Wat heeft de asiel procedure misbruikende vakantiemarokkaan te maken met woninginbraken Henk? Als de autoriteiten niet zeggen dat het geen Marokkanen waren mag jij dus zeggen dat het Marokkanen waren en dat is dan waar? Rare manier van redeneren heb je. Inbraken worden vaak gepleegd door drugsverslaafde veelplegers die zelf in de wijk wonen of hangjongeren die met elkaar een criminele bende vormen.

   7. Een rare manier van redeneren heb jij. Nu zijn de drugsverslaafden en hangjongeren de klos. Kan je het onderbouwen? Ik wil een bron?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *