5000 nieuwe studenten aan de KEI-week begonnen

De KEI-week is vandaag weer begonnen! De introductieweek voor de circa 5000 nieuwe studenten is bedoeld om de nieuwe Groningers klaar te stomen voor hun studententijd in de Stad.

De KEI-week is al jarenlang de grootste introductieweek van Nederland en mag zich daarnaast zelfs de grootste van Europa noemen. De week begint met de inschrijvingen op het Broerplein, hierna kan de student zich informeren op de Vismarkt. Hier staan bijna alle studentenverenigingen vertegenwoordigd, in de hoop nieuwe leden te vinden.

In deze week zullen alle studentenverenigingen hun deuren openen, een kijkje in een andere keuken is deze week mogelijk. Tevens is er dit jaar veel aandacht voor het goede doel, net als vorig jaar wordt er voor de Voedselbank geld en voedsel ingezameld. Men hoopt hiermee de student mee te geven dat er ook mensen in Groningen zitten die het met aanzienlijk minder te doen hebben. Groningen is de armste grote stad van Nederland, de grote studentenpopulatie zorgt er soms voor dat dit niet duidelijk belicht wordt.

De KEI-week is van maandag 14 augustus t/m vrijdag 18 augustus.