Categorieën: Nieuws

Voedselbank zoekt samenwerking

De voedselbank Groningen gaat samenwerken met vier andere organisaties die zich ook bezighouden met armoedebestrijding. De norm die bepaalt wanneer je recht op hulp is verruimd, daardoor maken nu 700 gezinnen gebruik van de voedselbank.

De voedselbank gaat samenwerken met de Vakantiebank die vakanties organiseert voor arme mensen. Ook kunnen zij straks ondersteuning krijgen van Quiet, die gaat het mogelijk maken dat mensen in de stad weer greep op hun leven krijgen. Laat ze maar lachen organiseert uitjes voor arme kinderen en Stichting Present Groningen doet gratis klussen bij de allerarmsten in de stad. Met deze vier organisaties gaat de VBSG intensief samenwerken en kan de armoede structureel worden verlicht, hoopt de voedselbank.

In september 2017 verhuist de VBSG naar een gerenoveerd en veel groter complex aan de Ulgersmaweg 57. Om de krachten te bundelen worden daar ook de vier andere organisaties gehuisvest.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Dat dit allemaal nodig is in zo'n rijk land als Nederland. Om je kapot te schamen.. Niks ten nadele van de vrijwilligers en organisaties die zich hier mee bezig houden trouwens. We gaan de V.S. achterna en dat is echt niet goed..

    • De VVD noemt de voedselbank een mooi particulier initiatief waar de overheid zich dus niet mee hoeft te bemoeien. Rutte bagatellisseerd de armoede in Nederland met de opmerking dat wat wij armoede noemen in andere landen geen armoede is, ja zo ken ik er nog wel een paar.

      We zouden ons de ogen uit de kop moeten schamen dat 12% van de kinderen en 3% van de 65+ in armoede leven.

  • Mee eens. Laat ik voorop stellen dat het goed is dat er mensen, vrijwilligers en organisaties zijn om elkaar te helpen en niet te laten stikken.

    Het is echter belachelijk dat dit nodig is. En vanuit het meest simpele standpunt gezien: belasting. We betalen belasting aan de overheid EN de gemeente. Vanuit deze middelen zou er een goede verzorgingsstaat moeten zijn om iedereen weer uit de put te kunnen helpen. Blijkbaar worden er verkeerde keuzes gemaakt door de overheid en gemeentes dat dit niet mogelijk is. Gewoon een verkeerd gebruik van belastinggeld dus. Ambtenaren zouden hier om afgerekend (ontslag dan wel strafrechtelijk vervolgd) moeten kunnen worden!

Recente berichten

“Maandag opklaringen en stapelwolken, woensdag zomers warm met 25 graden”

De temperatuur zit de komende dagen in de lift. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

3 uur geleden

Veel animo voor Victory Museum: “Conflicten in de wereld laten zien hoe kwetsbaar we zijn”

Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…

4 uur geleden

Komende dagen geen treinverkeer mogelijk naar Zwolle vanwege werkzaamheden aan bruggen

Treinreizigers richting Zwolle en verder moeten de komende dagen rekening houden met extra reistijd. Door…

6 uur geleden

Container tegen gevel gebouw in lichterlaaie, forse rookontwikkeling

Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…

7 uur geleden

Jonathan van Dorssen flink op schot: GVAV geeft GRC Groningen pak slaag

“Het was een heerlijke middag, maar ik kreeg wel heel veel vrijheid”, aldus GVAV aanvaller…

9 uur geleden

SC Stadspark dieper in de zorgen, Groninger Boys klopt kampioen Peize

SC Stadspark verloor in de tweede klasse I van het zondagvoetbal en raakte dieper in…

9 uur geleden