Stadsbestuur gaat voorlopig niets veranderen aan hondenbelasting

nieuws
Foto Harro Meijer

Het stadsbestuur wil niets veranderen aan de hondenbelasting in de gemeente. Dat antwoordt het college van B&W op vragen van de Partij voor de Dieren en de Stadspartij.

Beide fracties stelden voor om geen hondenbelasting te heffen, wanneer maximaal twee honden uit het asiel werden gehaald.

Het stadsbestuur wil eerst enkele ontwikkelingen afwachten. Zo wordt de hondenbelasting, net als enkele andere kleine belastingen, mogelijk landelijk afgeschaft. Daarnaast gaat Groningen in 2019 fuseren met Haren en Ten Boer en wordt ook de hoogte van de hondenbelasting een onderwerp van gesprek.

Deel dit artikel:

 1. Maak die hondenbelasting peperduur als uitsterfbeleid. Ze vergallen het woongenot van anderen die hondenbezitters. Bovendien hebben de autoriteiten hun handen daarmee vol als gevolg van burenruzies. Het kost meer geld dan het oplevert. Er zijn betere en zinnige prioriteiten.

   1. Die GroenLnkers hebben allen een vrijstaand huis inderdaad. Rijk geworden via de asielindustrie van economische vluchtelingen.

   2. Groenlinkers worden tegenwoordig ook al rijk via criminelen. Gelet op de standpunten van een ene Brouwer, die ze graag naar Groningen wilt halen en vooral voorrang wilt geven op de sociale huisvesting. Dit haakt dus weer in op een passage van eergisteren in de media, om ‘moordenaars’ niet meer in de buurt te laten wonen van nabestaanden. Zo rolt de politiek tegenwoordig als toekomstig beleid. In het presidium worden zelfs lootjes getrokken, wie dit standpunt naar buiten brengt. Om vervolgens Oog daarover in te lichten, zodat ze met de camera + microfoon kunnen uitrukken.

   3. Zo is het wel genoeg hoor Otto. Schrijf een boek. Dan kun je er nog wat aan verdienen.

   4. Ja Otto ik schrijf dit vanuit mijn villa in Laren betaald door het COA. Als ik uit het raam kijk kan ik zwaaien naar Gordon die ik heb ingehuurd mijn gras te maaien.

   5. Dat zou heel goed kunnen. Ik kijk er niet raar van op. Je bent slechts één van de voorbeelden. Zo zijn er vele GroenLinkers die zo wonen.

   6. We hebben ook altijd ruzie over wie Gordon krijgt en wie Gerard. Gelukkig is Jamai tegenwoordig ook beschikbaar. Dries Roelvink wil ook altijd maaien, maar niemand wil hem op zijn gazon.

  1. Allerlei neuzelaars en andere “ik weet niet waar het over gaat” praters vergallen mijn levensvreugde . Ook maar een uitsterfbeleid voor creëren ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *