Stadjer na langdurige achtervolging opgepakt

112
foto: Andries Oord

Een 35-jarige Stadjer is dinsdagmiddag na een langdurige achtervolging aangehouden op de Keizer Augustusplein in Nijmegen. Hij was op heterdaad betrapt tijdens een winkeldiefstal van mobiele telefoons en ging er vervolgens per auto vandoor.

Agenten zetten de achtervolging in en probeerden hem meermalen tot stoppen te dwingen. Hierbij haalde de man zeer gevaarlijke manoeuvres uit. Ook probeerde hij bewust in te rijden op een achtervolgende motorrijder en een opgeworpen wegblokkade.

Bij zijn aanhouding werd een groot aantal gestolen telefoons aangetroffen die waren buitgemaakt in twee winkels. De verdachte is ingesloten voor poging tot doodslag, gevaarlijk weggedrag, winkeldiefstal en bezit van een wapenstok.

Deel dit artikel: