Mannen bedreigen slachtoffer en agenten

nieuws
foto: Andries Oord

Vier mannen zijn vrijdagavond aangehouden bij een woning aan de Timorstraat in Groningen op verdenking van beroving.

Een 34-jarige man uit Groningen was naar een woning aan de Timorstraat gegaan, hij meende afgesproken te hebben met een vrouw. Toen hij aanbelde deed een man de deur open. Er ontstond een woordenwisseling waarna de man er een tweede man uit de woning bij riep. Die man had een mes bij zich. Het slachtoffer werd vervolgens naar de grond gewerkt door de man met het mes en moest geld afstaan. Uiteindelijk heeft het slachtoffer geld afgestaan waarna hij weg kon rennen. Hij belde direct daarna de politie.

Agenten zijn daarop naar de Timorstraat gegaan. Toen zij één van de mannen vertelden dat ze verdacht werden van beroving dreigde de man zijn hond los te laten  op de agenten en deed de voordeur dicht. Via een openstaand raam gaven de agenten aan het huis binnen te komen als ze niet naar buiten kwamen. Daarna kwamen de mannen naar buiten. Vier verdachten,  een 37-jarige man uit Westzaan, een 47-jarige en 53-jarige man uit Groningen en een 36-jarige man uit Lelystad, zijn aangehouden. Bij het fouilleren bleek dat de 53-jarige Groninger een mes bij zich had dat voldeed aan de beschrijving die het slachtoffer had gegeven. Het mes is in beslag genomen en het viertal is ingesloten voor verhoor.

Deel dit artikel:

  1. Goed optreedt van de politie. Vier figuur met steelwapens en vechthonden uit huis halen is niet zonder risico’s.

    Voor ook omdat in Neder – belachelijk genoeg – een agent die zijn wapen gebruikt, vrij snel zelf in het verdachtenbankje zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *