Leerlingen Harens Lyceum duiken professionele geluidsstudio in

Je eigen gecomponeerde lied opnemen in een professionele geluidsstudio. Die droom gaat deze week voor diverse leerlingen van het Harens Lyceum in vervulling.

Enkele weken geleden kregen de leerlingen met muziek in hun pakket een zogenaamde ‘singer-songwriter-opdracht’. Die opdracht houdt in dat men zelf een lied moet bedenken. Yoran Staal is basgitarist en ging de samenwerking aan met een gitarist, drummer en twee zangeressen die ook piano spelen. “Het was flink stressen”, vertelt hij. “Vorige week hadden we op papier een lied staan, maar daar was ik niet tevreden over. Ik heb daarom alles van tafel geveegd, en iets nieuws bedacht.”

“Met het eindresultaat ben ik erg tevreden”, zegt gitarist Edwin Kiewiet. “Maar in een week een lied instuderen is wel een hele klus.” Toch is de groep opgetogen over het resultaat. “De groepjes die hier op bezoek komen maken sowieso mooie dingen”, zegt Michel Wijninga van Muziek Organisatie Noord waar de opnames plaatsvinden. “Regelmatig hoor ik iets waarvan ik denk ‘wow’. En ook echt heel leuk dat het Harens Lyceum deze ruimte biedt.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *