Forum zoekt horecapartner

nieuws

Het Groninger Forum is op zoek naar een ambitieuze horecapartner die invulling gaat geven aan een grand-café op de begane grond en een café-restaurant op de tiende verdieping.

Het Groninger Forum zal straks zeven dagen per week geopend zijn, van vroeg tot laat.  Men verwacht ruim 1,3 miljoen bezoeken te trekken op jaarbasis.

Belangstellenden kunnen dit tot 29 september kenbaar maken.

 

Deel dit artikel:

 1. A struggle for live..
  HET MONSTRUM als concurrent van de zuidwand e.o. aan de Grote Markt.
  Ben benieuwd wat voor prijzenslag zal ontbranden.

 2. Mijn vraag is wie is ‘men’,zijn dat diezelfde ‘men’ die o.a. ook de lachwekkende verwachting van het strip museum en het Infoversum deden?Bij voorspelling is het altijd ‘men’ want dat is wel zo gemakkelijk bij falen (want dat gebeurt nog wel eens)word het echter een succes verdwijnt ‘men’ en komen er ineens allerlei namen naar voren die het succes claimen.
  Dus mijn vraag blijft wie is ‘men’ die deze voorspelling doen,want ik geloof er niks van dat er gemiddeld 3500 bezoekers per dag gaan komen.

   1. Never! Dit is mien laand, mien grunningerlaand. Het land van mijn voorouders. Vandaar mijn kritiek. Zij die dit bedenken, kunnen het mij niet nazeggen!

   2. Dat lijkt mij wel leuk; hopelijk net zoiets als de Bastille aan het Damsterdiep. Is ook een pri-ma tent in een erg lelijk gebouw. :o)

    Op de tiende verdieping; dat zal me ‘t uitzicht wel zijn.

   3. Gut, Oscar Kars als voorstander van de regiotram. Dit was één van de prestigeprojecten, waaronder dus ook het Forum.

    Dit moet dus 43 000 banen opleveren bovenop de reguliere groei. Dat was namelijk het uitgangspunt van de rapporten.

    Dus je schrapt de ZZL en bent voorstander van de regiotram. Bizar!

   4. Ik lees een bericht over horeca in het Forum en dat lijkt mij best okee. Lijkt me geen rare mening verder, maar volgens jou valt dat te verklaren uit mijn steun voor het voormalige project RegioTram.

    Uh… okay. We hadden inderdaad beter de regiotram kunnen hebben dan het Forum, want aan de tram hadden we ook daadwerkelijk wat gehád, maar we leven in het hier en het nu. Het Forum komt er wel, de tram niet.

    Van banengroei weet ik verder niets en wat heeft de ZZL (ik neem aan dat je de Zuiderzeelijn bedoelt) ermee te maken?

   5. Dus je zit te ijveren voor een regiotram en je hebt er geen ballen verstand van! Van waaruit dit en deze prestigeprojecten zijn ontstaan. De RSP gelden waren de Langmangelden! 43.000 banen bovenop de reguliere groei! Omdat deze regio op een achterstand staat! Hoewel je de reguliere groei ook alweer kan wegcijferen, omdat onze nutsbedrijven intussen zijn geliberaliseerd/gecommercialiseerd en ook vertrokken naar elders in het land/verloren gegaan voor deze regio.

    1 op de 5 kinderen in Groningen groeien op in armoede. Het landelijk cijfer 1 op 9!

    Vond je ook al niet zo sterk voor de microfoon van RTVNoord. Zenuwachtig zelfs!

    Blijf ver weg uit de politiek AUB!

   6. Ah, bedoel je de RSP-gelden die voortkwamen uit het afblazen van de Zuiderzeelijn. Daar is iets van naar het Forum gegaan, correct. Het had ook meer dan een derde van de RegioTram kunnen bekostigen. Ik weet verder niet wat dat allemaal met mijn mening over horeca in het Forum te maken heeft, maar vooruit.

    De Langmangelden waren trouwens weer wat anders, maar dat terzijde.

    En ik in de politiek?! Bhahaha. Sowieso, de politiek in Groningen is naar mijn mening veel te zwak voor een stad van deze omvang + bijbehorende regio, en momenteel ook nog zwaar vergiftigd door de Machtsgreep der Mindere Goden in 2012. Grote projecten zijn kansloos hier.

    Dus wat heb je allemaal te mopperen man! Ouwe zeurdoos :o)

   7. De commissie Langman kwam in de jaren 90 met een rapport met aanbevelingen. Waaronder de aanpak van de infra-structuur. Wat moest zorgen voor 43 000 extra banen boven de reguliere groei. De ZuiderZeeLijn kwam veel later op dit pad. En werd enige tijd later afgeblazen als onrendabel. Het rapport Langman vertegenwoordigde een waarde van plusminus 9,65 miljard, maar werd afgekocht met 2.16 miljard door de Nederlandse Regering ivm dit afblazen van de ZZL. Vervolgens zijn dit de RSP-gelden gaan heten. Ook om het rapport van de commissie Langman cq de Langmangelden hiermee te verdoezelen. Uiteindelijk werd er voortgeborduurd in de prestigeprojecten, zoals het Forum, de regiotram alsook een gebouw voor de ambtenaren.

    Jammer, dat je hebt geijverd, terwijl je weinig weet over dit dossier. Het openbaar vervoer bestond immers al, maar dit werd slechts vervangen door een regiotram. Waarop later ook nog eens 40 miljoen moest worden afgeschreven. Het Forum voorziet vervolgens ook nog eens in exploitatietekorten. En het gebouw voor de ambtenaren staat hiermee volledig buiten deze opdracht. Maar de RSP-gelden zijn wel hiervoor misbruikt. En de aanpassing van de zuidelijke ringweg heeft ook niets met de versterking van onze economie van doen. Bovendien had ook hier het potje van de RSP-gelden niets van doen. Normalerwijs had dit gefinancierd moeten worden vanuit het ministerie van Verkeer en waterstaat. En niet de RSP-gelden hiervoor misbruiken. Uiteindelijk was de opdracht , het realiseren van 43 000 extra banen bovenop de reguliere groei. Dit is nooit meer haalbaar. Het verklaard de 2-deling in mijn stad, waarin 1 op de 5 kinderen in mijn stad opgroeien in armoede. Want daar was het Langmanrapport immers om te doen. Zodat deze regio in een gelijke tred zou opgaan met de rest van Nederland. Ondertussen is de uitverkoop in de sociale huursector heftig. Ik maak mij ernstig zorgen!

   8. Ach, alweer zo’n alleskenner die het allemaal zo sneu vindt wat er gebeurt, zo sneu :o(

    Praat even lekker verder met VSH over hoe het allemaal was vroeger en hoe het allemaal zou moeten zijn als die verrekte (vul maar een boeman in) er niet waren geweest.

   9. Ik maak mij zorgen, als de opdrachten onuitgevoerd blijven. Jij dus niet. Heb dan ook niet de indruk, dat je hier vandaan komt. Feiten zijn nu eenmaal geen geschiedvervalsing. Zo is het en niet anders. Ik vond je al een dommerd voor de microfoon van RTVNoord. Totaal onbekend met de materie.

 3. Ze zoeken een huurder, ze zoeken horeca-uitbaters, ze zoeken een manager; waarom is dat ding eigenlijk gebouwd? Zit volgens mij niemand op te wachten. Garantie voor begrotingstekort van tonnen per jaar. PvdA bedankt.

  1. Dat Forum moet dus 43 000 extra banen opleveren bovenop de reguliere groei. Dat waren de rapporten waaruit oa de ZZL is ontstaan. Ivm dit afblazen zijn oa deze prestigeprojecten opgestart.

   1. Lol, Renske Bos waar de meeste werknemers na de eerste dag werken denken hoe ik kom ik zo snel mogelijk aan een andere baan.

 4. Bos en Bos zal het wel worden als hofleverancier van de politiek. De ‘zwarte hond’ onder de horeca. . Met wederom voor een symbolisch bedrag met wellicht een stadsstrand om het boeltje van het forum enigszins rendabel te houden en met wederom miljoenen over de balk.

  1. Yep.

   Bos& Bos is de Zwarte Hond van de Groninger horeca. Je hoeft geen talent te hebben (kijk naar Jurjen van der Meer) als je maar inlikt bij de ambtelijke/bestuurlijke “top” van Groningen.

   Groningen? Napels op de Hondsrug!

   Typisch inderdaad dat de opbrengsten van de verkoop van legale harddrug alcohol, de tekorten van het MONSTRUM moet opvullen.

   Groningen begint echt een door drank, drugs, lelijke blokkendozen, versterkte muziek en middelmaat die zich studenten noemt gedomineerd treuroord te worden.

   En de even talentloze als ambitieuze import die de Groninger gemeenteraad vormt, vindt het geweldig.

   1. Geklets. Welke aanbesteding is niet volgens de regels gegaan?
    In welk gemeentelijk pand is Bos en Bos verantwoordelijk voor de horeca zonder een openbare aanbesteding? Graag voorbeelden, anders blijft het kwaadsprekerij.

 5. Casco van HET MONSTRUM gezien ?
  Het staat in deze fase al op omvallen..
  Gauw afbreken die handel en er iets moois en nuttigs gaan maken.

 6. in economisch zwakke tijden zoals zeg maar vanaf 2008-2016 gaan ambtenaren op stoel van ondernemer zitten. helaas kunnen ze dat niet, anders waren ze het zelf wel. Geheid dat het met een fiasco eindigt. helaas zijn hun competenties beperkt.

 7. Het Mendini restaurant in het Groninger museum lijkt zonder openbare inschrijving verpacht te zijn aan Bos en Bos. Ook in het Drents museum lees je niets terug over openbare inschrijvingen

  Blijf het vreemd vinden dat een Mendini restaurant in eigen beheer niet winstgevend gemaakt kan worden, waar het in dit geval de Fa Bos en Bos wel schijnt te lukken.

  1. Miboso lijkt me geen succes. Catering in Noordlease Stadion is abominabel en heeft niets met voetbal-catering van doen.

   Hoewel inmiddels vegetariër, verlang ik nog wel eens naar de hamburgers met uienringen van het Oosterparkstadion. Met contant geld te betalen.

   1. Die hamburgers waren dan nog wel dikwijls half bevroren, omdat ze de grote vraag niet aankonden in dat keetje. En toch mis ik die tijd… Geen pretentieuze stad, dat wil wedijveren met de grote steden in de randstad, maar nog gewoon de provinciestad wat het in wezen nog altijd is. Dit inderdaad vaak aangedreven door lui die de achtergrond van Groningen niet kennen noch de cultuur en er ook niet vandaan komen. Het Forum is daar helaas een voorbeeld van.

   2. Eens!

    En met deze ontwikkelingen verandert Grunn in van zijn identiteit/karakter ontdaan stadje in iets wat met “absolute nietszeggendheid” prima geduid wordt.

   3. Waar ik eerder Stadsparkpaviljoen schreef moet natuurlijk Sterrenbospaviljoen zijn.
    Wat ik mijn vooral van de hamburgerkramen bij het Oosterparkstadion herinner was de alomaanwezige penetrante urinegeur.
    De catering van de Euroborg is bij de businesstribune prima, aan de lange zijde is het matig.

   4. Nu verwar je de boel Jack. ‘De Lange Zijde’ was in Veendam. Maar je was ook niet echt op dreef. Je hebt jezelf al moeten verbeteren.

   5. Otto.

    Mijn stalker Jack probeert – onder andere – een Groninger uit te hangen. Man (?) weet niets van ons eens zo mooie stadje af.

   6. Dat was mij ook al opgevallen VSH. De man houdt er bizarre wijsheden op na. De man wil zelfs het burgerrecht verheven boven het staatsrecht. Ik laat hem maar in zijn waarde.

  2. Je hebt dus geen enkele concrete aanwijzing en speculeert. Ik vind dat niet zo netjes.
   Miboso is de naam van de sportschool, VSH bedoelt waarschijnlijk het Sterrenbospaviljoen. Mijn advies is om er eens te lunchen. Ik hen er regelmatig klanten ontmoet en dat doe ik uitsluitend omdat de kwaliteit erg goed is en de nieuwe kantoorgebouwen er prachtig uitzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *