Categorieën: Nieuws

“Eerst bouwen en dan pas slopen in Grunobuurt”

De braakliggende grond in de Grunobuurt moet eerst bebouwd worden voordat er elders gesloopt gaat worden. Dat zeggen de bewoners van Stephensonstraat, Paterswoldseweg en het Hoornse Diep.

Hun woningen worden in september gesloopt. Maar de bewoners zien de zin er niet van in, omdat er voorlopig op die plek nog geen nieuwbouw komt. Veel bewoners wonen er tijdelijk via Carex en hebben nog geen zicht op vervangende woonruimte.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk steunt de bewoners: “We kunnen iedere extra woning in de stad goed gebruiken. Hoe langer de woningen blijven staan, des te meer tijd bewoners hebben om vervangende woonruimte te vinden.”

 

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Wat een luxe door via Carex te wonen en rechten te claimen. Zodoende op deze wijze Carex-klanten urgent te verklaren. De mensen die braaf puntjes sparen via woningnet hiermee totaal genegeerd. Het was toch ook de SP, dat in het college 2006-2010 hiertoe opdracht gaf tot sloop voor deze in eerste instantie peperdure vrije sector in de Grunobuurt. Het was toch ook de SP in het college 2006-2010 dat opdracht gaf voor de verkoop van sociale huurwoningen. Het college 2006-2010 bestaande uit SP, GroenLinks en PvdA.

    • Is dit echt waar! We hebben gewoond in de Grunobuurt en moesten daarom weg. Nooit verwacht dat deze partijen zo in elkaar staken. Ons werd voorgehouden, dat het een aangelegenheid was van Nijestee. De politiek gaan erover. We zijn niet zo bekend met hoe alles werkt. Ze kunnen ons alles wijs maken. Bedankt voor dit.

  • Inderdaad Henk. Er deugt helemaal niks van die SP. In de media continue maar roepen alsof zo begaan zijn, maar ondertussen op de achtergrond er een rechts beleid op los laten.

  • De wijk moet gewoon gebouwd worden volgens het bestaande plan. Heel mooi. De oude rommel moet worden gesloopt, zo snel mogelijk.

    • Dat was geen oude rommel! De boel opzettelijk laten verpauperen, dan wordt het langzamerhand oude rommel. Dit is wat er is gebeurt. De woningen voldeden prima! Maar het college uit 2006-2010 hielden een nare visie erop na, om de stad te veranderen in een happy few. Het ging hierbij om grond, dicht bij de binnenstad en het hoofdstation gelegen. Zeer interessant dus!

  • Het was toch ook de SP dat dwangarbeid wou invoeren in Hoogezand-Sappemeer. Bijstandsgerechtigden moesten voor noppes bij post.nl aan de slag. Je zou zeggen, dan is er werk,. Dit moet worden betaald!

  • Zeg Jimmy

    Waarom mocht Erik Karsies niet verder met je discussiëren op twitter over de sociale woningbouw en moest perse met jouw 'een bakkie doen'. Erik bleef vasthouden aan deze open discussie. En toen werd het door jouw stil.

    Het werd vast te heet onder je voeten i.v.m. de aanstaande sloop in Kostverloren.

    • Wat wordt er in Kostverloren gesloopt dan? Volgens mij is dat recentelijk gerenoveerd. De Vinkenstraat heeft wel kans op sloop om er een busbaan van te maken.

  • Het is heel simpel. Die mensen huren daar op een tijdelijk contract. Na afloop van een tijdelijk contract mag er niet opnieuw een tijdelijk contract worden aangeboden. Alleen een voor onbepaalde tijd. Dat zou betekenen dat de huurders er dan niet meer op een goedkope manier uitgaan en alleen na betaling van een fikse onkostenvergoeding.

      • Dat is hun probleem en dat hadden ze ook kunnen zien aankomen. Ze hebben zelf voor een tijdelijk contract gekozen. Laat Carex een stoelendans doen, een nieuw contract in een andere woning mag natuurlijk weer wel :p

        • De politiek had er anders geen moeite mee, om de bewoners van de sloopwoningen uit de Wichersstraat, ook carex, voorrang te verlenen boven anderen.

      • In de H.L. Wichersstraat (noordkant) was sprake van gezinnen die op zeer korte termijn op straat zouden komen te staan. De huizen moesten gesloopt worden om de vleermuizenmaffia geen kans te geven er een vleermuizenbastion van te maken om de ontwikkeling van de ringweg te dwarsbomen. Daarvoor is terecht een uitzondering gemaakt. De zuidkant van de H.L. Wicherstraat is van Lefier. Deze mensen krijgen een regulier wijkvernieuwingsurgentie, zoals het hoort. De mensen in de Grunobuurt weten al ruim van te voren dat ze weg moeten en zullen dus actie moeten ondernemen. Dat ze er nu prettig wonen begrijp ik, maar daar zijn geen rechten uit te ontlenen.

    • Dank voor je uitvoerige uitleg Marc. Mijn vertrouwen is dusdanig slecht in de politiek, dat vast hierop ook een excuus wordt bedacht. Kijk naar GroenLinks, een ene brouwer, dat in soortgelijke gevallen als deze al wil tornen aan de huisvestingsverordening. Overigens was ik nooit geen voorstander van deze renovatie mbt de ringweg. Er lagen andere prioriteiten. Dit ter zijde.

  • Gewoon puntjes sparen Carex klanten, dat moeten wij ook op woningnet. Of denken jullie zo het systeem van woningnet te omzeilen voor een snelle woning! Ook wij zijn een schrijnend geval, dan past het niet om zo voorrang op ons te krijgen.

    .

  • Ik had juist gehoopt dat er nog een stukje van de authentieke wijk over zou blijven. Prima in te passen in nieuwbouw. Vind het persoonlijk belachelijk dat de complete historie van een complete wijk wordt uitgewist. Knap het laatste deel op net als in de Gerbrand Bakkerstraat. De mix van oud en nieuw levert juist spannende en sfeervolle buurten op. Nou ja, met de juiste planmakers zou dat kunnen, laat ik dat dan wat nuanceren ;-)

Recente berichten

Verlengde schooldag zet zichzelf in de spotlights: “Laten zien hoe waardevol het is”

Op Kardinge vond afgelopen week het Vrolijk Samen Doen Festival plaats. Het festival had als…

2 uur geleden

RUG worstelt met pro-Palestijnse demonstraties: “Je wilt het debat op de goede manier kunnen voeren”

Universiteiten worstelen met pro-Palestijnse demonstraties. Bestuursvoorzitter Jouke de Vries van de Rijksuniversiteit Groningen laat in…

2 uur geleden

Wethouder verwacht geen problemen met piekopvang nieuw collegejaar: “We stapelen 12 units per dag”

In de aanloop naar het nieuwe studiejaar verwacht de gemeente geen problemen te krjgen met…

3 uur geleden

Volop activiteiten in de meivakantie bij De Jonge Onderzoekers: “Zagen, solderen en robots programmeren”

De meivakantie is begonnen en dat betekent dat de deuren bij De Jonge Onderzoekers wagenwijd…

3 uur geleden

Openluchtzwembad Hoogkerk opent zondag de deuren: “Zwemseizoen geopend”

In Hoogkerk gaan zondag de deuren open van het openluchtzwembad. Ook tijdens de afgelopen winterperiode…

4 uur geleden

Zondag wisselend bewolkt, komende dagen zon maar ook buien

Stralend en zonnig voorjaarsweer zit er voorlopig nog niet in. De zon zal zich de…

12 uur geleden