Categorieën: Nieuws

De Kast sluit na vier jaar haar deuren

Op 19 augustus komt er na vier jaar een einde aan De Kast. De club aan de Oosterstraat, die zich richt op gay en open-minded bezoekers, gaat sluiten.

In overleg met de eigenaar van het pand is besloten dat De Kast, in de huidige vorm, niet langer kan blijven bestaan. Momenteel zijn er gesprekken gaande over een andere invulling voor het pand, waarin nog steeds plek zal zijn voor gay/open-minded events.

Groningen heeft een levendige gayscene. Het MISFIT Festival, dat in het verleden evenementen in De Kast organiseerde, heeft toegezegd dat ze de komende tijd een aantal evenementen in Groningen zullen organiseren om de community een uitgaansplek te bieden.

Annemieke Wellin

Bekijk reacties

  • "In overleg met de eigenaar van het pand is besloten dat De Kast, in de huidige vorm, niet langer kan blijven bestaan"

    De eigenaar die blij was dat hij het pand in 2013 kon verhuren ziet dat het goed loopt en wil meer geld zien?

  • Dat is een slecht teken dat er geen gay en openminded mensen meer wonen in Groningen, eh of de eigenaar van de kast had gewoon geen inzichten om het publiek binnen te halen en te houden, dat kan natuurlijk ook.
    Ik ben er nooit geweest maar in mijn ogen had de eigenaar beter een compagnon kunnen binnenhalen, omdat het niet binnen halen van het publiek vaak komt door onkunde. Men heeft dan wel verstand van een deel van de bedrijfsvoering, bijvoorbeeld iemand is een fantastische schilder, automonteur of kapper, maar het commercielle deel van hoe bereik ik mijn klant, daar heeft men geen kaas van gegeten, die kennis inhuren is heel duur dus stopt men.
    Jammer, want er is wel een markt voor de Kast lijkt me,maar ik heb geen verstand van horeca, ik ben een commercieel opgeleid persoon.

  • Hoogste tijd voor de gemeente Groningen om diep in de portemonnee te duiken voor een mega-actief COC Groningen&Drenthe op een goede locatie met voldoende ruimte en vrijheid. Want als de gayscene van Groningen door de commercie de nek wordt omgedraaid, is het de hoogste tijd voor subsidies om het te laten voortbestaan èn het nut van een gayscene in te zien.

  • Had ik wel verwacht, je krijgt met niemand aanspraak als je daar alleen heen gaat. Ieder is opzich. Er wordt niks leuks georganiseerd. Het is iedere week hetzelfde. Geen spannende dingen. Laatste tijd kwamen meer lesbo's daar dan homo's.

  • Misschien kan de eigenaar een leuke deal maken met Marco H., Hij was eigenaar van decadent o wat was het jaar gezellig.

  • Toch jammer dat het laatste gaycafé van Groningen De Kast gaat sluiten. Ik ben er verschillende malen geweest, toen ik Groningen bezocht, een gezellig café bij de Grote Markt in het centrum. Toch is stad Groningen beslist niet gay-vriendelijk en tolerant te noemen, verre van dat zelfs, en niet uitsluitend vanwege de negatieve berichten, de laatste tijd. Neem nu mijn woonplaats Best (Brabant), geen probleem als 2 mannen of vrouwen close zijn. In Groningen lijkt me dat op z'n zachtst gezegd gevaarlijk; ik voel me daar nooit op m'n gemak.

Recente berichten

Politie in noorden moest vorig jaar vaker geweld gebruiken

Het aantal keren dat agenten het afgelopen jaar geweld moesten gebruiken tijdens hun werk is…

23 minuten geleden

FC Groningen waarschuwt: handelaren in tickets riskeren boetes en stadionverbod

FC Groningen waarschuwt handelaren en kopers voor de verkoop van wedstrijdtickets via andere wegen dan…

29 minuten geleden

Voormalige raadslid en Kamerlid Anne Kuik (CDA) wordt tijdelijk wethouder in Woudenberg

Voormalig Tweede Kamerlid en raadslid in Groningen Anne Kuik (CDA) wordt tijdelijk wethouder in de…

1 uur geleden

ETT Media maakt doorstart na faillissement: drie medewerkers nemen bedrijf over

ETT Media maakt een doorstart. Na het faillissement van begin maart hebben drie medewerkers besloten…

3 uur geleden

Woensdag 24-uurs staking in Groningen voor betere cao Metaal & Techniek

Vakbonden FNV en CNV roepen hun leden in de Metaal & Techniek in Groningen op…

3 uur geleden

‘Waarom vindt gedeputeerde Emmens een post over ‘hoogverraad’ van FDF interessant?’

De Statenfracties van D66, GroenLinks en de SP willen van het College van Gedeputeerde Staten…

4 uur geleden