Categorieën: Nieuws

Bezwaren tegen Foodtruckfestival

Aanstaand weekend is er een Foodtruckfestival in het Noorderplantsoen. De Parkcommissie is  bezorgd  en heeft  dit per brief laten weten aan het stadsbestuur.

De Parkcommissie schrijft: “Vanwege de omvang, 25 voertuigen geparkeerd tussen de bomen en op halfverharding. Foodtrucks zijn in een aantal gevallen echt trucks. Vele malen zwaarder als de tentjes bij Noorderzon. Het plaatsen en verwijderen van 25 trucks tussen de bomen is anders dan bij Noorderzon. Daar worden de paviljoens opgebouwd in plaats van op de plaats gereden. Tussen de bomen manoeuvreren met deze grote zware trucks is erg schadelijk voor de boomwortels en bodem. De organisatoren van het Foodtruckfestival zijn onervaren met het beleid dat nodig is in het Noorderplantsoen.”

De briefschrijver stellen voor dat de gemeente de organisatoren een plek met meer verharding aanwijst die meer geschikt is voor een dergelijke grootschalig evenement.

De Parkcommissie bestaat uit vertegenwoordigers van de drie omliggende buurten en natuurclubs.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Plantsoen?

    Verworden tot een in alcohol en snobistisch gewauwel (mbt de primaire fysieke behoefte genaamd eten) ondergedompeld pretparkje.

      • O. Kars

        Wellicht.

        Maar het hebben pret, lol, plezier is op geen ambitie van mij. Vind het de kosmische constellatie net iets te indruwekkend om me als Homo Sapiens tot het niveau van de Benono Chimpansee/Schaap te verlagen.

        Dingen als Fuifen, een bierproeferij, BBQ (al dan niet met Hipsters) een topvoorstelling van Paul van Vliet; het kan me gestolen worden.

  • Weer lekker dramatisch. Die grote zware trucks zijn gewoon wat omgebouwde busjes uit de jaren 60/70. Die wegen minder dan een flinke personenwagen.

  • Foodtrucks zijn een regelrechte ramp qua vervuiling (oude zeer ineffectieve motoren) van de lucht en zijn ondertussen zijn heel bio bezig ;).

  • Er zijn altijd mensen die liggen te zeiken! Is het niet over Noorderzon dan wel weer over iets anders. GET A LIFE...! In de mooiste stad van het land, op de mooiste plek van de stad wordt weer iets gezelligs georganiseerd. Heerlijk! Ga in een huitje op de hei wonen met je je geitenwollensokken. Deze mensen hebben altijd wat... GVD zeg.

    • Peter

      Haha.

      Ik als geboren en getogen Groninger die zijn mooie stadje ziet afglijden naar een ordinair zuipoord, moet naar een hutje op de hei? Wel, als geboren en getogen Stad-Groningers ben ik in feite een Drent (Hondsrug hè), maar de hei is te ver van mijn werkplekken en steeds meer zorg behoevende vader af.

      Het denkende deel van dit stadje ziet dit eens klassevolle stadje met zijn fraaie Noorderplantsoen gereduceerd worden tot een evenemententerrein. En dat heeft weinig met stedelijkheid te maken heeft

      Voor gezelligheid vervoegt u zich bij opnames van Ter Zand, Ter Zee en in de lucht. In gezelllige plaatsjes Waddinxveen of Boxmeer.

      Vraag: heeft u wel een langere tijd in New York rondgehangen? Was daar ook sprake van een sfeer gedomineerd door makke consumptieve (alcohol) schapen? Of zaten in mensen in de klassevolle parkjes op Manhattan daar in een zekere rust intelligentie boeken te lezen, ontspannen wat te schaken en heldere conversaties te houden?

      Tenslotte. Truckfoods zijn feitelijk een hipster dingentje. Als iets wel heel provinciaals is, en dus niet stedelijk, is het hipsters in 2017. Boerenkinkels als Eric Corton worden uitgezonderd in het achtergebleven en kleinstedelijke Nederland, als bespottelijk en rijp voor een verblijf in historisch museum (als museumstuk) gezien.

      • Tssss....

        Ik hou van Stadjers. Ben het helaas niet maar voel me heerlijk in deze stad. Maar krijg braakneigingen van zo'n type als jij met je zielig taalgebruik. Volgens mij een vader van kinderen die zo irritant lopen te schreeuwen in de straat en winkels. Ga lekker naar de EO jongerendag. Daar zal je je wel thuis voelen.

      • Sterke inhoudelijke reactie. Maar leg eens uit waarom het worden van een door alcohol (en wat bijbehorende vreterij) geregeerd pretpark iets met stedelijkheid te maken heeft.

        Heb Goddank geen kinderen. Vind ze geweldig, maar zou het ze nooit aandoen om op dit aardse tranendal, een kleine honderd rondjes rond de zon mee te moeten draaien.

        Ben trouwens geen Stadjer. Ben ik veel te pretentieus voor.

Recente berichten

Kunstenaar uit Stad exposeert op solotentoonstelling in Ierland: “Men denkt daar niet in hokjes”

Kunstenaar Wilma Vissers uit Stad heeft er een bijzonder avontuur opzitten. De afgelopen periode exposeerde…

39 minuten geleden

Donar komt tekort tegen Heroes Den Bosch

Het is Donar zondagmiddag in Den Bosch niet gelukt om wederom te stunten. Het werd…

3 uur geleden

Wall House tijdens Pinksteren geopend: “Tentoonstelling ’thuis’ te zien”

Wall House aan de A.J. Lutulistraat is tijdens het hele Pinksterweekend geopend. In het gebouw…

4 uur geleden

Grand Theatre ademt dit weekend hiphop: “Jammer dat hiphop weinig kansen krijgt op festivals”

De noordelijke hiphopscene is dit weekend neergestreken in het Grand Theatre. Stichting Noordstaat presenteert in…

5 uur geleden

Twee minibiebs in brand in Haren, onderzoek naar brandstichting

In Haren heeft in de nacht van zaterdag op Pinksterzondag brand gewoed in twee minibiebs.…

6 uur geleden

Handig in de Buurt ontvangt twee giften: “Lijkt me heel leuk om in De Geheime Tuin iets met muziek te doen”

Handig in de Buurt in de wijk De Hoogte heeft afgelopen week twee bijzondere giften…

7 uur geleden