Categorieën: Nieuws

Bewoners Vondelflat mogen eigen maaltijd kiezen

Bewoners van de Vondelflat mogen zelf kiezen wat ze eten. Dat is het resultaat van een gesprek tussen twee leden van de raad van toezicht, vier flatbewoners en wethouder Ton Schroor.

De kwestie draait om het feit dat een aantal bewoners de maaltijden die de flat via een cateraar aanbiedt niet lekker vindt en maaltijden via de Jacobijn liet bezorgen. Uit een enquête onder de bewoners blijkt nu dat de bewoners van 22 van de 107 appartementen zelf willen bepalen wat ze eten.

Directeur Lugies schotelde twee weigeraars eerder een boete van 500 euro per maaltijd voor en dreigde met een gang naar de rechter. Een mogelijke rechtszaak tegen deze twee weigeraars is nu van de baan.

Harro Meijer

Bekijk reacties

  • Het enigste wat parasiet Berend Lugies bereikt heeft is zeer negatief nieuws bij alle landelijke media (alleen de zelfverklaard kunstenaar Rob Mulder (RTV Noord)wist het over een ander boeg te gooien).Onder het vergrootglas bij zowel de landelijke als regionale politiek.En uiteindelijk worden de beslissingen van Lugies omgedraaid.
    Types als Lugies werken daarom ook voor dit soort organisatie's omdat ze bij elk commerciële bedrijf binnen een maand door de mand vallen,nu heeft hij 10 vangnetten onder z'n kont hangen.(de belastingbetaler mag voor het falen betalen).

    • Zou als ik RTV Noord was een onderzoek naar de integriteit van Rob M. doen.

      Iedereen met meer dan één hersencel weet dat lekker eten één van de weinige geneugten van oude mensen is.

      Onverklaarbar en onverdedigbaar dat Mulder die twee oude mannetjes verdacht maakte.

  • Moet arme Rob Mulder zwaar vallen. Want waar ging het nou helemaal om volgens hem? Bejaarde mensen die zaten te zeuren om de kwaliteit van het eten. Alsof lekker eten iets belangrijks is als je oud bent.

    (Ironisch hè)

  • Ja die rob mulder zit ook flink fout, wat een reporter, indirekt beschuldigde hij de oudere heer van bedreigingen, daar had die heer niks mee te maken, ik herinner me ook nog een schoonmaakster op de gang die de heer ook nog de mond wou snoeren, ik kan me alle bedreigingen wel voorstellen, het is ook niet niks wat er in de Vondelflat mis is, de maaltijden zijn duidelijk maar het topje van de ijsberg.

  • Prachtige oplossing gemeente. Maar had Bommen Berend dit niet ook zelf kunnen bedenken? Gewoon een eenvoudige enquête onder alle bewoners in een prettig groot lettertype? Of even persoonlijk bij iedereen langs wat ze qua eten wilden toen de eigen keuken van de Vondelflat werd wegbezuinigd? Is servicegericht en vraaggestuurd werken anno 2017 echt zo moeilijk?

    En komt er ook nog een excuusbrief aan alle bewoners die op deze manier geïntimideerd en tegen elkaar opgezet werden? Geen Vondelflat bewoner heeft voor dhr. Lugies gekozen en Ton Schoor heeft doodleuk zijn werk mogen doen. Afserveren naar Friesland of Munster, factuur van gemeente Groningen erachter aan en nooit meer welkom in welke bestuursfunctie dan ook.

Recente berichten

NK Jeugdschaken is in volle gang

Het Nederlands Kampioenschap Jeugdschaken is in volle gang. Elk jaar vindt dit kampioenschap plaats, maar…

52 minuten geleden

Rus uit Groningse vluchtelingenopvang krijgt twee jaar cel in België voor rooftocht langs supermarkten

De rechtbank in het Belgische Hasselt heeft een Rus, die naar Nederland was gevlucht om…

2 uur geleden

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

3 uur geleden

Kwart miljard subsidie voor productie volledig hernieuwbare waterstof, grootste capaciteit komt uit Groningen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft 250 miljoen euro aan subsidies verdeeld over zeven projecten,…

4 uur geleden

Waterloolaan afgesloten vanwege verward persoon die huisraad op straat gooit

De Waterloolaan is maandagmiddag door de politie afgesloten tussen de Verlengde Oosterweg en de Verlengde…

4 uur geleden

Aardbeving met kracht van 1.5 op schaal van Richter bij Usquert

Bij het Usquert (Het Hogeland) heeft maandag een aardbeving plaatsgevonden. Volgens het KNMI ging het…

4 uur geleden